Waar was de jury van Holland’s Got Talent in vredesnaam mee bezig in de finale?

Dansgroep Iron, gitarist Matthijs en acrobaten Rik en Aimee konden hun oren niet geloven toen de jury hen koos als potentiële winnaar van de finale van Holland’s Got Talent. Tot teleurstelling van velen behaalde Amilia Showteam de top 3 helaas net niet. De eindshow van HGT was dit jaar gevuld met een knap staaltje acts, maar toch waren het niet de optredens waar menig mond spontaan van open viel.

De winnaar van Holland’s Got Talent 2023 is het acrobatenduo Rik en Aimee!

Met een dubbel gevoel blik ik terug op de finale van gisteravond en hoewel Rik en Aimee terechte winnaars zijn na een uitstekende performance, wringt het toch een beetje. De wijze waarop de kampioenen zijn gekozen doet denken aan de verkiezingen uit een bananenrepubliek. De 3 beste acts werden gekozen door de jury van het programma en het publiek bepaalde uiteindelijk wie er met het prijzengeld van 50.000 euro vandoor ging. 

De kijker thuis werd compleet buitengesloten in de beslissing wie het beste talent van Nederland was. Blijkbaar wordt ons kikkerlandje vertegenwoordigd door een handjevol mensen in de studio en hebben wij als kijkers geen moer in te brengen. En dat, beste mensen, vind ik ronduit lullig. We hebben ons maar liefst 10 afleveringen lang blootgesteld aan de ingestudeerde grappen van Jamai Loman en Buddy Vedder, dan verdienen we toch op zijn minst stemrecht?

Werd dansgroep Amilia Showteam compleet vergeten door de jury?

Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat de jury van Holland’s Got Talent de fantastische dansers van Amilia Showteam heeft overgeslagen in de top 3, maar wel gitarist Matthijs kozen? Hadden Edson, Dan, Chantal en Marc Marie zand in hun ogen? Als eerste act van de avond namen de dansers ons mee van het regenachtige Nederland naar het verre Egypte. Met het nodige gooi en smijtwerk wisten ze diep indruk te maken op de jury. 

De jury was lyrisch en Chantal Janzen zag de dansende artiesten al als dé grote winnaar van de finale, maar tegen het einde van het programma was haar enthousiasme als een prille kalverliefde uitgedoofd. Onbegrijpelijk, want hoe kan het gepingel van gitarist Matthijs nu ooit op tegen het spektakel wat Amilia Showteam in de finale van Holland’s Got Talent heeft vertoond? Het lijkt erop dat het korte termijn geheugen van Chantal de cognitieve functies van een geplette doperwt heeft. Misschien toch eens naar de dokter gaan meid.

Bij deze kroon ik dansgroep Amilia Showteam uit tot het meest veelbelovende talent van Nederland. Helaas heb ik geen 50.000 euro prijzengeld voor jullie in een oude geitenwollensok, maar wellicht kan ik de jury van Holland’s Got Talent met Monopoly geld overhalen om jullie alsnog tot winnaar uit te roepen? Na zo’n ‘democratische’ finale kan een beetje smeergeld er ook nog wel bij.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Holland’s Got Talent 2023 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie werd Holland’s Got Talent 2023 elke vrijdag om 20.00 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet is de finale met gitarist Matthijs, dansgroep Amilia Showteam en winnaars Rik en Aimee terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / finale Holland’s Got Talent / 2023

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 11 Holland's Got Talent 2023