Schijn bedriegt en de maskers vallen af in de finale van Het Spaanse Dorp Zarra

Bastiaan en Melissa zijn de winnaars van Het Spaanse Dorp Zarra en deelnemers Matthew, Sabrina, Jaap en Jochem gaan daar ieder zo op hun eigen manier mee om. Aanvankelijk lijken de verliezers blij te zijn voor het winnende koppel, maar de oplettende kijker ziet dat schijn bedriegt.

Het avontuur is afgelopen voor de deelnemers van Het Spaanse Dorp Zarra

Wie langs mijn woning rijdt kan van verre al zien dat ik vandaag in een opperbeste stemming ben. De vlag hangt uit, want bierbrouwers Bastiaan en Melissa hebben de finale gewonnen. Het huis Casa el Premio is vanaf nu officieel het liefdesnestje van het enthousiaste koppel. Toch is dat niet de reden van mijn extreem zonnige humeur vandaag. Het is vooral de wetenschap  eindelijk verlost te zijn van de irritante lach van deelnemers Sabrina en Matthew én niet meer wekelijks verplicht naar Het Spaanse Dorp Zarra te moeten kijken.

Ik ben er klaar mee. De koek is op na al het geruzie van het tokkie koppel, de kunstzinnige uitspattingen van Bianca en de nasale monologen van Jaap. Hoewel de tranen van Melissa in de eerste afleveringen van het programma nog rode jeukende bultjes veroorzaakten in mijn knieholtes, ben ik stiekem toch van de bierbrouwers gaan houden. De sproeiende traanbuizen van de bierboerin doen niets af aan het feit dat zij en Bastiaan zich als enige deelnemers als volwassenen hebben gedragen. Alleen al daarom verdienen deze mensen de hoofdprijs.

De ware aard van de verliezers komt naar boven

Dat Bastiaan en Melissa de terechte winnaars zijn van de finale van Het Spaanse Dorp Zarra werd nog eens versterkt tijdens de bekendmaking van de uitslag. Na een geforceerde ‘o-wat-zijn-we-blij-voor-jullie’ knuffel van de verliezers gebeurde er iets dat niks aan de verbeelding overliet. Twee van de deelnemers vergaten dat de camera’s nog aan stonden en zaten als een stel mokkende pubers naar de dolgelukkige bierbrouwers te kijken. Het bewuste fragment is op Videoland te vinden rond 1:02:31. Er was pure verontwaardiging van de gezichten van de misgunners af te lezen. Wie de foto boven dit artikel goed bekijkt zal onmiddellijk begrijpen om wie het gaat. Zelfs als ik verplicht het braaksel van mijn hond met een rietje uit een cocktailglas zou moeten drinken, kijk ik nog minder zuur dan deze mensen. 

Hoe moeilijk is het om blij te zijn voor de winnaars? De jonge bierbrouwers bezitten niet de financiële middelen die de andere deelnemers wél hebben. Juist daarom is het fijn dat zij het huis gewonnen hebben. Matthew, Sabrina, Jaap en Jochem kunnen hun hachje prima redden redden in Zarra zonder Casa el Premio. Hopelijk zien zij dit zelf op een dag ook in en kunnen ze oprecht blij zijn voor het jonge koppel.

Een mooie toekomst in het Spaanse dorp Zarra voor winnaars Bastiaan en Melissa!

Beste Bastiaan en Melissa, van harte gefeliciteerd met het winnen van Casa el Premio. Blijf geloven in jullie droom van een succesvolle bierbrouwerij en laat niks of niemand jullie geluk vergallen. Namens de voltallige redactie van Tv-Vrouw wens ik jullie ontzettend veel geluk voor de toekomst. 

Klik hier om naar alle artikelen over Het Spaanse Dorp Zarra te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

De finale van Het Spaanse Dorp Zarra met deelnemers Matthew, Sabrina, Bas, Melissa, Jaap, Jochem, Raymond en Bianca is terug te kijken op streamingsdienst Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Het Spaanse Dorp Zarra / Matthew, Sabrina, Jaap en Jochem /2023

Home » Televisie » aflevering 11 finale seizoen 1 Het Spaanse Dorp Zarra 2023