In de hilarische serie De Poli worden alle schaamte en taboes overboord gegooid

In seizoen 1 van de komische dramaserie De Poli heeft Harold Bens, als hoofd van de afdeling Gynaecologie en Verloskunde een imago als arrogante en conservatieve arts. Dit in tegenstelling tot zijn dochter Esther die ook werkzaam is als gynaecoloog op de poli. Zij zet zich vooral in voor Seksuologie en wil vrouwen bewuster maken van hun lichaam en dan met name van de schaamstreek. Iets dat pa Bens maar klinkklare onzin vindt.

Verpleegkundige Patty kan het bloed van collega Brigitte wel drinken

De werkdruk is hoog op de poli, waardoor er onderling frictie ontstaat tussen verpleegkundigen en artsen. Verpleegkundige Patty, een ouwe rot in het vak werkt zich een slag in de rondte en laat zich mopperend iedere extra dienst aansmeren. Haar collega Brigitte, die herstellende is van een burn-out loopt in het kader van re-integreren op de werkvloer geen stap harder dan kwaad noodzakelijk. Uiteraard zorgt dat voor de nodige frustratie bij beide dames. Als ik Patty was, dan had ik allang online mijn c.v. gemaakt via vak werkt om snel een andere job te scoren.

Anesthesist Johan, die ooit een flinke klap van de molen gehad lijkt te hebben is niet helemaal ingeplugd op aarde. De nieuwe co-assistent Tobias is een echte pain in the ass, die zo snel mogelijk klaar wil zijn op de afdeling Gynaecologie en Verloskunde en zorgmanager Roy is met stip de meest irritante werknemer op de poli en slaat voortdurend de plank mis in zijn missie zo efficiënt mogelijk de afdeling te leiden.

De cast van De Poli maakt alles goed

De kritische kijker en tere zieltjes zullen de Avrotros serie De Poli misschien smakeloos vinden, maar aangezien smakeloos doorgaans goed scoort bij deze verknipte tikgeit kan ik er de humor wel van inzien. Het komische drama is minder geschikt voor vegetariërs gezien het feit dat de vleeswaren non-stop om je oren vliegen. Goedbeschouwd wordt er weinig tot niets van enige waarde aan de kaak gesteld en zijn de grappen veelal voor de hand liggend en plat.

mensrelatie_300x250_v1

Voor mij persoonlijk wordt dat echter ruimschoots goedgemaakt door de heerlijke cast van De Poli bestaande uit Jelka van Houten (Esther), Porgy Franssen (Harold), Susan Visser (Patty), Chris Peters (Tobias), Stephanie van Eer (Lieke), Naomi Velissariou (Selina), Johanna Hagen (Brigitte), Sidar Toksöz (Roy), Sieger Sloot (Johan), Jacqueline Blom (Agnes) en Michiel Nooter (Theo). De Poli is precies wat ik wel kan gebruiken na een dag vol beslommeringen en gemekker. Hoe kun je een kutdag beter bestrijden dan met een kutserie over kutten?

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van De Poli elke zondag om 21:15 uitgezonden op zender NPO3 en op streamingsdienst NPO Plus is het seizoen met Jelka van Houten, Susan Visser en Porgy Franssen vooruit en terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO

Home » Televisie » seizoen 1 De Poli 2023