Greetje onderneemt actie voor een toekomst zonder Jan in de serie Urk

In de slotaflevering van seizoen 9 van de serie Urk dropt Mathilde een bommetje bij moeder Janny, gooit Greetje haar complete huisraad op straat om ex Jan te vergeten en laat Tony zich meeslepen door een uniek evenement waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Als dat allemaal maar goedkomt

Tony geniet van zijn rol als chauffeur op de truckersdag 

Heb je weleens gehoord van ‘truckporn‘? Ik niet en dat had ik graag zo gehouden, want volwassen mannen die trucks vergelijken met vrouwen en de lak er bijna afpoetsen om vervolgens met een bobbel in de broek achter het stuur plaats te nemen, gaat mijn voorstellingsvermogen toch iets te boven. Een mens leert iedere dag, maar deze les zou ik toch liever overslaan. 

Alles voor het goede doel. De truckersdag, waarin 150 van de mooiste vrachtwagens die ik ooit heb gezien door Urk toeren met mensen met een beperking is een prachtig initiatief. Tony rijdt voorop en geniet minstens net zo hard als zijn bijrijder, waardoor zijn hart weer eens de benen lijkt te nemen. Maakt een hart eigenlijk nog onderscheid tussen blije opwinding en negatieve stress?  

Greetje verbant de herinneringen aan Jan uit haar woning in de serie Urk

Ook Greetje geniet als ze haar ex-man Jan ritueel probeert te verdrijven uit haar woning. Goede vriend Teun voorziet de muren van de woning op Urk van een fris kleurtje waarna de volledige inrichting op straat wordt gegooid. Jan is er al uit, nu de zooi nog die herinnert aan een leven samen. ‘Het huis moet Gré schreeuwen!’ roept de recentelijk verlaten moeder van twee dochters opgewekt uit. Als iemand de aangewezen persoon is om haar daarbij te assisteren is het Teun wel, want behalve knippen is interieur en styling helemaal zijn ding. 

Als je je vriendin dan komt helpen doe je dat uiteraard wel in stijl. Waar Greetje haar outfit nog wisselt voor een werkkloffie loopt Teun op Urk met meubels te sjouwen op zijn Gucci loafers. Je bent beeldig of je bent het niet. Als de huiskamer getransformeerd is in een echt vrouwenhuis roken ze de ruimte ook nog even uit met geurstokjes. Better safe then sorry, want ze wil uiteraard niet het risico lopen nog geconfronteerd te worden met een achtergebleven zweem zweetpotenlucht van Jan. Ook in de serie Urk is een slimme meid is op haar vrijgezelle toekomst voorbereid. 

Moeder Janny schrikt als ze de kinderwens van Mathilde hoort

Net als Mathilde die ook geen kerel in haar leven voor zich ziet op korte termijn, maar wel heel graag een tweede kindje wil. Ze praat tijdens een beetje klussen in de keuken moeder Janny even bij, want ze woont tenslotte wel onder één dak met pa en moe op Urk. Er moet een zaaddonor gevonden worden en dan kan het proces in gang gezet worden. Moeders probeert haar gezicht in de plooi te houden, maar het druipt van haar toet dat dit pittige informatie is voor haar. 

Haar meisje zwanger van een vent die ze niet kent is al heftig, maar wat zullen de conservatieve Urkers er wel niet van vinden. Ze besluit vooralsnog een poosje haar kop in het zand te steken als ze zegt: ‘Bespreek het verder maar met je zus Gerda, ik hoor het wel als je zwanger bent!’ Ik vermoed dat ze denkt ‘Wat een geouwehoer allemaal weer, kan het dan nooit eens normaal?’ Het leed dat volwassen kinderen heet, je bijt bij tijd en wijle je tong af, want ze varen toch hun eigen koers. Ik kan niet wachten op een nieuw seizoen met Mathilde, Gerda, Greetje, Tony, Derre en Teun om te zien hoe dit allemaal weer vorm gaat krijgen op Urk. Wordt vervolgt…

Klik hier om naar alle artikelen over seizoen 8 en seizoen 9 te gaan van de serie Urk

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie is seizoen 9 van de serie Urk in september en oktober van 2023 elke dinsdag om 20:29 te zien op SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen met tweeling Gerda & Mathilde, Klaas, Derre & Tony, Greetje en Jan terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / serie Urk / seizoen 9 / 2023

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 9 Urk 2023