Derre uit de serie Urk krijgt weer een zware emotionele klap te verwerken

Derre krijgt kort na het overlijden van haar vader alweer het volgende verdrietige nieuws om haar oren en de tweeling Mathilde en Gerda uit de serie Urk gaan even uit hun rol als moeder. De zussen zitten in de auto alsof we een paar seizoenen terug zijn gegaan, luid te zingen. ‘Broek uit, op je kop, broek uit op de kop!’. Deze maffe versie van de jonge moeders heb ik een beetje gemist sinds de twee allebei een kindje hebben gekregen.

De tweeling Gerda en Mathilde binden de lange latten onder

Het is logisch dat het leven verandert met de komst van een baby. Je hebt immers de verantwoording voor een klein poepend, piesend en jankend mormeltje dat je hele leven op z’n kop zet. De meiden waren dan ook getransformeerd in een veel burgerlijkere en serieuzere versie, maar het is een verademing om te zien dat ze nog net zo gek zijn. De tweeling Gerda en Mathilde verlaten Urk even om te gaan skiën en op voorhand is al in te schatten wat dat voor taferelen gaat opleveren.

Ik ga niets lulligs zeggen over hun kwaliteiten op de lange latten, want als er iets is dat me frustratie heeft opgeleverd in mijn leven is het wel leren skiën. Wie dat in hemelsnaam heeft uitgevonden moeten ze in een badkuip de Atlantische oceaan op duwen. Zonder stop erin wel te verstaan. Gerda en Mathilde beginnen in de serie Urk voorzichtig aan hun avontuur, maar als ze steeds overmoediger besluiten een schansje mee te pakken gaat het mis. Gerda maakt een ‘full face down’ smakker in de sneeuw. Het is gelijk over met de pret.

Derre krijgt klap na klap te verwerken in de serie Urk

De sfeer in huize Regnerus op Urk is ook niet zo gezellig, want de moeder van Derre heeft slechts een paar weken na het overlijden van haar vader ook haar laatste adem uitgeblazen. Het maakt geen moer uit hoe oud of hoe ziek je ouders waren, het gevoel alleen op de wereld te zijn, blijft. Zelfs als je moeder en oma bent van een groot gezin. Samen met haar dochter laten ze hun tranen de vrije loop en dat blijkt een uniek moment. Volgens dochter Diana huilen ze nooit. Huh… nooit? Als iemand die janken naar hogere kunst heeft vergeven kan ik mij daar niets bij voorstellen. Hoe is het mogelijk dat mijn waterlanders al stromen als de kat van de buren mank loopt en andere mensen pas bij het overlijden van een dierbare?

mensrelatie_468x60_v1

Gelukkig heeft Derre afleiding als ze Tony helpt met het leegruimen van zijn bus als hij een nieuw vervoermiddel van zijn werkgever toegezegd heeft gekregen. Het is mij al eerder opgevallen dat schoonmaakkoningin Derre weliswaar graag schoonmaakt, maar dan bij voorkeur haar eigen huis. Mopperig staat ze Tony bij en als hij dan ook nog wat kortaf reageert op haar is het genoeg geweest. ‘Niet schreeuwen, anders schop ik je in elkaar!’, zegt ze met een stalen smoel. In een poging het tij te keren roept Tony verschrikt ‘Nee, I love you!’. Hij weet daarmee zijn hachje net op tijd te redden, want van een verdrietige vrouw win je niet…

Klik hier om naar alle artikelen van de serie Urk te gaan

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.

Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron:  Still Tv SBS6 / serie Urk / seizoen 10 / Derre & Tony / 2024

Op televisie is seizoen 10 van de serie Urk in januari en februari van 2024 elke dinsdag om 20:29 te zien op SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen met tweeling Gerda & Mathilde, Klaas, Derre & Tony, Greetje en Teun Föhn terug te kijken.

Home » Televisie » SBS6 » aflevering 11 seizoen 10 Urk 2024