Tony verandert van mopperende sporter naar toegewijde opa in de serie Urk

Tony vreet liever een chocolade rijstwafel minder en gaat gerust een rondje met Derre lopen in de serie Urk zolang hij maar niet meer hoeft te trainen met dochter Helena. De visbezorger staat nog net niet te stampvoeten als hij zijn ongenoegen kenbaar maakt. Ondertussen helpt Mathilde haar moeder Janny met het leegtrekken van het huis op Urk als deze heeft besloten laminaat te willen. Uiteraard moet de kleur van de vloer wel matchen met de vacht van de hond, zodat de haren van de viervoeter minder zichtbaar zijn op de grond. De ruiende haardos van Fikkie blijkt echter niet het grootste probleem te zijn…

Mathilde stelt haar zelfstandigheid nog even uit en blijft bij Janny op Urk wonen

Ik heb nog nooit eerder gehoord van een hond die in zijn of haar broek schijt, maar blijkbaar bestaat het echt. Als Mathilde tijdens aflevering 8 van de serie Urk moeder Janny helpt met opruimen in huis, ruikt ze ineens een gruwelijke putlucht. De loopse teef blijkt haar broekje vol te hebben gekakt. Ik heb het natuurlijk niet over Janny, die de loopsheid inmiddels al lang en breed voorbij is, maar over de vierpotige keffer. De braakreflex van Mathilde neemt zulke heftige vormen aan dat ik mijn uiterste best moet doen om mijn avondmaal te laten waar het hoort en niet tegen het plafond te kotsen.

Mathilde geeft tijdens het klussen aan lekker bij pa en moe te blijven wonen op Urk en Janny is daar volledig content mee, want het is zo gezellig. De alleenstaande jonge moeder begrijpt ook werkelijk niet waarom je eigenlijk op een bepaalde leeftijd zelfstandig zou moeten gaan wonen. Euh… wellicht omdat volwassen kinderen die bij pa en moe blijven plakken nogal de neiging hebben om in een kinderrol te blijven hangen? Alleen al bij het idee dat ik zo’n boemerangkind of nestklever op de bank had zitten, krijg ik een lichtelijke paniekaanval. Mijn kinderen zijn altijd van harte welkom, maar de wetenschap dat ze weer oprotten naar hun eigen hut vind ik een heel geruststellende gedachte.

Derre en Tony passen op kleindochter Hailey terwijl ze gefilmd worden voor de serie

Tony heeft deze week onomstotelijk bewezen een betere opa te zijn dan sportman. Zijn dochter tracht haar vader nog aan te zetten tot bewegen, maar stuit daarbij op een muur van weerstand. De visbezorger verrot het simpelweg om te sporten en roept recalcitrant: ‘Ik vreet wel een rijstwafel met chocolade minder en ga wel een rondje lopen met je moeder!’ Tenminste dat is wat ik in de ondertiteling lees, want dat ‘Urkertaaltje’ krijg ik bijzonder slecht onder de knie. Het voortdurende gezeur van pa geeft een duidelijk antwoord op de vraag van zijn dochter: ‘Van wie hebben wij ons doorzettingsvermogen eigenlijk?’

Zodra Tony kleindochter Hailey heeft opgehaald voor een middagje met opa en oma Derre is er van gemopper in de serie Urk geen sprake meer. Zijn nukkige voorkomen is ‘gone with the wind’ als hij met het kleine moppie binnenkomt. De ballenbak wordt tevoorschijn getoverd en na slechts enkele minuten besluit de waardeloze sportman dat zijn oogappeltje honger heeft. Hij duwt het meisje een lange vinger in haar knuistjes. Best jammer dat de toegewijde opa hier een unieke kans laat liggen. Zet die kleine meid in de kinderwagen, gooi er een rijstwafel bij en ga lekker wandelen joh. Op die manier ben je in beweging en iedere chocolade rijstwafel die zij eet kan niet meer onverhoopt in jouw muil verdwijnen. Een win-winsituatie als je het mij vraagt.

Klik hier om naar alle artikelen van de serie Urk te gaan

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / serie Urk / seizoen 10 / 2024 / Tony

Op televisie is seizoen 10 van de serie Urk in januari en februari van 2024 elke dinsdag om 20:29 te zien op SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen met tweeling Gerda & Mathilde, Klaas, Derre & Tony, Greetje en Teun Föhn terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 10 Urk 2024