Waarom voelt Greetje zich niet meer veilig op Urk?

In aflevering 2 van seizoen 10 van de serie Urk zijn de inwoners Greetje, Tony en Mathilde van het kleine, maar fijne vissersdorpje vastberaden om hun goede voornemens en ambitieuze plannen voor 2024 tot een goed einde te brengen. Of in ieder geval niet in de eerste maand al te zien stranden. Voor sommige Urkers betekent dit wat kleine aanpassingen, maar Mathilde pakt het grootser aan en richt haar pijlen op een hele nieuwe toekomst.

Greetje is de dronkenlappen rond haar huis op Urk zat

Greetje voelt zich niet meer zo veilig in haar eigen huis op Urk. Sinds de scheiding is ze, als haar dochters bij ex Jan, zijn helemaal alleen thuis. Buiten het feit dat dit enorm saai is, is ze ook allerminst blij met de dronken snotapen die na een stapavond rond haar huis hangen en midden in de nacht op haar deur beuken. God mag dan wel alles zien, maar daar koopt de alleenstaande moeder niets voor. Ze wil met eigen ogen kunnen zien wat er in de nachtelijke uren voor haar deur wordt uitgevreten.

Daarvoor moet de camera die al een tijdje doelloos aan de dakrand bungelt op Urk opgeladen worden en dat klusje laat Greetje maar wat graag aan haar vader Freddie over. Maar voordat pa zich door zijn eigen bloed het dak op laat jagen, springen de twee eerst de auto in voor een bezoekje aan de Urker markt. Onderweg bespreken ze het jubileum van haar ouders die binnenkort 36 jaar getrouwd zijn. Dat haar vader nog steeds geen cadeau voor zijn echtgenote heeft kunnen vinden wil er bij zijn dochter niet in. Iets leuks vinden voor een vrouw is toch een eitje?

Gerda helpt tweelingzus Mathilde met het zoeken naar kwalitatief zaad

Over eitjes gesproken. Bij Mathilde Keuter is er op Urk al een tijdje iets aan het rammelen en dan heb ik het niet over het slot van haar gestolen scooter. Het zijn haar eierstokken. Omdat Mathilde geen partner meer wil in haar leven is ze vastbesloten de ideale zaaddonor voor haar tweede kindje te vinden. Samen met tweelingzus en partner in crime Gerda gaat ze er eens goed voor zitten. Tijdens een digitale vleeskeuring scrollen de dames door een aantal potentiële spuitgasten.

Nu ben ik hier allerminst in thuis, maar blijkbaar bestaat er dus een app waar je gewillige zaaddonoren naar links of rechts kunt swipen. Een soort Tinderen voor Kinderen. Er gaat een wereld voor me open. De eisen van Mathilde liegen er in ieder geval niet om. Blonde haren, blauwe of groene ogen, een mooie kaaklijn en een perfect gebit zijn de eerste vereisten. Ik hoop voor de tweeling dat er zich ergens tussen de profielen een ‘Brad Pik’ bevindt, maar ik ben er bang voor.

Derre zet Tony aan tot meer beweging

Terwijl Mathilde in seizoen 10 van de serie Urk nog even verder mijmert over een dikke buik, is de groeiende trommel in huize Regnerus juist een doorn in het oog van Tony. Wijzend op de foto’s van voor zijn maagverkleining laat hij Derre weten nooit meer terug te willen naar de airbag die hij vroeger had. Het dreigt de laatste tijd weer de verkeerde kant op te gaan dus de visbezorger is vastberaden gezonder te gaan eten en meer te gaan bewegen.

Alsof de duvel ermee speelt kan Tony meteen de daad bij het woord voegen, want stofzuiger nummer zoveel heeft er zojuist de brui aan gegeven op Urk en omdat Derre al afkickverschijnselen begint te vertonen moet er snel een andere komen. Onder licht protest sleept de visbezorger zich naar de winkel om een nieuw exemplaar voor zijn vrouw op de kop te tikken. Als je met meer bewegen ook zuchten en steunen bedoelt, ben je op de goede weg Tony. Nu volhouden kerel!

De conclusie van aflevering 2 van de serie Urk is mij in ieder geval volkomen duidelijk: Geef een vrouw iets met een slang eraan cadeau en ze is tevreden. Lees je mee vader Freddie?

Klik hier om naar alle artikelen over seizoen 8 en seizoen 9 te gaan van de serie Urk.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie is seizoen 10 van de serie Urk in januari en februari van 2024 elke dinsdag om 20:29 te zien op SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen met tweeling Gerda & Mathilde, Klaas, Derre & Tony, Greetje en Jan terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / serie Urk / seizoen 10 / 2024

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 10 Urk 2024