Een Huis Vol chaos bij de families Cudogham, Blom én Wildeman

De laatste aflevering van seizoen 17 van Een Huis Vol met de familie Wildeman, Cudogham en Blom is een feit. Twee weken lang mochten we weer meegluren bij de grote gezinnen en eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het voor mij persoonlijk ook welletjes is geweest. Dat het venijn doorgaans in de staart zit gaat zeker op, want mijn hemel, wat een chaos in de slotfase van het populaire KRO-NCRV programma.

Priscilla Wildeman heeft de kinderbijslag opgespaard.

Niet alleen Een Huis Vol, maar ook de nog goed gevulde kledingkasten bij de familie Wildeman zijn de reden dat de kinderbijslag kan worden stukgeslagen op een weekendje weg naar Nunspeet. Het inpakken van alle zooi voor 9 personen slaat om in een chaos waar ik spontaan een bonkend gevoel achter mijn slapen van ontwikkel. Tiener Luciano weet mijn irritant kloppend voorhoofd iets te ontzien als hij sluw zijn PlayStation weet mee te moffelen. Zijn ondeugende bek en geslaagde missie relativeren het drukke tafereel enigszins.

De koters van de familie Blom zorgen er in Een Huis Vol 2024 echter binnen no-time voor dat niet alleen mijn kop bonkt, maar ook dat ik een onnoemelijke zin krijg om iemand te slaan. Je moet weten dat ik normaliter totaal geen gewelddadige intenties heb. De jongste telg Juda viert zijn 1ste verjaardag en het hele gezin vertrekt naar de kringloopwinkel om iets uit te zoeken voor hun broertje. Het bezoek aan de tweedehandswinkel draait uit op chaos in de overtreffende trap. Ik vraag me serieus af waarom in hemelsnaam al die koters overal mee naartoe moeten?

Iven Cudogham doet tot ergernis van Cynthia een erotische move in Een Huis Vol

Ik verlang dan ook enorm naar de rust die de familie Cudogham in Een Huis Vol altijd uitstraalt. Dat wil zeggen, als we vader Iven even buiten beschouwing laten. Het is me niet gegund, want moeders heeft bedacht dat er een gekke kerstfoto moet komen. Bij het uitzoeken van de maffe versieringen waarmee ze zich wil behangen voor de foto verschiet Cynthia als oudste zoon Jazz samen met zijn vader een kerstkrans op hun edele delen plakken en daarmee een insinuerend dansje doen. Jongens toch! Daar gaat in de slotaflevering het imago van keurig gezinnetje. Down the drain …

De fotoshoot zelf is tenenkrommend en de grootste veroorzaker daarvan is ettertje Oos. Kan iemand dat jong even bij zijn kladden grijpen en zeggen dat het nu genoeg is geweest met dat drukke gedoe? Zijn oudste broer Jazz is er overduidelijk meer dan klaar mee, maar houdt wijselijk zijn mond. ‘Dat is niet mijn taak, maar die van mijn ouders’, zegt hij zichtbaar geïrriteerd. Je bent toch als oudste van een huis vol toch de euforie voorbij op het moment dat je op jezelf gaat wonen? Praise the Lord!

Gerdien en Maarten blom doen het anders tegenwoordig

Maarten en Gerdien Blom ‘praisen’ the Lord ook en als HIJ het per se wil dan komt er wellicht nog wel een negende kindje, vertelt het chaotische koppel. ‘We doen het er echter niet meer om’, zegt Gerdien. Huh, wat? Begrijp ik goed dat je ‘het’ in het verleden deed om zwanger te worden en tegenwoordig omdat het lekker is? Deden ze het voorheen alleen in standje missionaris en de laatste tijd op z’n hondjes. Of hangt Dientje nu gillend in de lamp met jarretels aan waar ze voorheen haar voedingsbeha aanhield en zeester speelde? Zoveel vragen en ik had al zo’n koppijn …

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol 2024 te gaan.

Mis niets van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 17 van Een Huis Vol elke werkdag om 19.00 uur uitgezonden op zender NPO1 en op streamingdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen uit 2024 met familie Blom, familie Cudogham en familie Wildeman terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / KRO-NCRV / Een Huis Vol / seizoen 17 / 2024

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 17 Een Huis Vol 2024