Bizarre hoeveelheden jurkjes bij Meer dan Verwacht moeder Tatiana

In Meer dan Verwacht zien we Kevin & Nicole, Carlo & Fahista, Mieke & Nick en Tatiana die maar liefst drie schreeuwende mormeltjes tegelijk op de wereld wisten te zetten. Alsof je wereld nog niet genoeg op z’n kop komt te staan bij de geboorte van één kindje. Je komt handen en geld te kort en hoe verdeel je in hemelsnaam de aandacht tussen een drieling? Schattig hoor al die guppy’s in de kinderwagen, maar het zijn wel tientallen flesjes en luiers per etmaal. Hoe in hemelsnaam blijf je als ouders overeind?

Tatiana heeft meer dan verwacht kleertjes voor haar dochters

Alleenstaande moeder Tatiana spant met haar drieling natuurlijk de kroon in het EO-programma Meer dan Verwacht. Met een partner samen drie van die blagen grootbrengen is al een enorme uitdaging, laat staan als je het alleen moet doen. Het is in mijn beleving onbegonnen werk, maar je moet want 1 of 2 exemplaren terug proppen is nu eenmaal geen optie en lijkt mij bovendien uiterst pijnlijk.

Haar drie dochters komen niets tekort en Tatiana is een soort oermoeder, waar menig andere moeder nog wat van kan opsteken. De tandenbleekster heeft niet alleen meer dan verwacht kinderen, maar ook kleding voor de drieling. Als haar moeder een dagje komt helpen met het sorteren van de weelderige garderobe van de meisjes verslik ik me bijna in mijn sprits en niet alleen vanwege het poppenstemmetje van oma.  

Mijn hemel, wat een absurde hoeveelheid jurkjes, rokjes en rompers komen er uit alle hoeken en gaten van de woning. Dat het overgrote deel in mijn persoonlijke beleving te wanstaltig voor woorden is, is niet relevant voor het feit dat Tatiana haar poppetjes graag verwend. Ik ben trouwe aanhanger van de stelregel ’beter verwend dan verwaarloosd’, maar je kunt het natuurlijk ook overdrijven. Ze zou er zelfs een zesling 2 maal daags van kunnen kleden voor minimaal een maand.

Drielingmoeder Nicole houdt van lijstjes en structuur

Kevin en Nicole uit Lisse en hun 3-jarige drieling: Mae, Ivy en Nova gaan in Meer dan Verwacht een dagje naar de dierentuin. Ik zweer je, een militaire missie is er niets bij vergeleken. Wat een ongelooflijke berg meuk moet er mee als je een dagje weg gaat. De drielingmoeder is een enorme perfectionist en met precisie heeft ze alles tot in de puntjes voorbereid. Ik word er als een ‘wie zien wel hoe de dag loopt’ moeder een beetje paranoia van.

De to-do en niet vergeten lijstjes liggen meer dan verwacht op het aanrecht en worden nauwlettend gecheckt door Nicole na iedere handeling. Uiteraard heb je een vorm van structuur nodig met drie peuters van dezelfde leeftijd, maar het oogt allemaal wat obsessief. Ik bedoel ‘s nachts wakker liggen, omdat je niet kan beslissen of je zomer of winterjasjes mee moet nemen voor je kinderen …

Voor het krieken van de dag al naast je nest springen om aangekleed en opgetut het voer voor onderweg al in de koeltas te hebben, terwijl je kindjes nog slapen is mij nooit overkomen. Alles pakken wat je pakken kan als het om slaap gaat met grut in huis. Ik had ook nooit pleisters, val-en stoot crème of uitgebreide ontbijtjes mee als we een dagje de hort op gingen. Ze hebben in iedere dierentuin of pretpark wel een EHBO-post en een droge krentenbol in de auto voldeed ook.

Liefde is alles wat telt

Mijn kinderen hadden het toen ze nog schattig waren, waarschijnlijk geregeld te koud in hun zomerjasje of te warm in hun winterjas. Soms hadden ze ongetwijfeld reuze trek of waren ze juist misselijk van teveel eten. Ze gingen te laat naar bed of veel te vroeg en keken meer televisie dan opvoedkundig acceptabel is. Ooit liep mijn zoon zelfs dagen lang met een gebroken arm rond omdat ik dacht dat het wel mee zou vallen. ‘Niet zo piepen vriendje, je gaat gewoon naar zwemles!’ Ja, ik ben, meer dan je misschien verwacht een prototype loedermoeder en de doorn in het oog van de moedermaffia. Het is wat het is …

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van Meer dan Verwacht elke werkdag om 19:05 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingdiensten NPOPlus en NLziet zijn de afleveringen met Tatiana, Kevin & Nicole, Carlo & Fahista en Mieke & Nick terug en vooruit te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO1 / Meer dan Verwacht / 2024 / Tatiana

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 1 Meer dan Verwacht 2024