Help, Mijn Man is Klusser: Waarom wordt alle verantwoordelijkheid bij de man gelegd?

Wie vaker naar Help, Mijn Man is Klusser kijkt is onderhand wel wat gewend, maar het huis van Michael en Zulaika uit Emmer-Compascuum is zelfs voor de trouwe kijkers van het RTL4 programma ronduit shockerend. De deelnemers van deze week hebben een klusboerderij waar nog net geen champignons aan het plafond groeien. Het vocht loopt langs de ramen, de muren zijn bezaaid met schimmels en overal ligt rommel. Het huis lijkt haast een laboratorium voor een nog nieuw te ontdekken bacterievorm en in de badkuip is zelfs een heuse breedbeeldtelevisie gekweekt. 

Hoe heeft het zover kunnen komen bij Help ,Mijn Man is Klusser deelnemers Michael en Zulaika?

Een onpasselijk gevoel bekruipt mij als moeder Zulaika in aflevering 2 van het nieuwe seizoen van Help, Mijn Man is Klusser vertelt dat zij en haar kinderen al jaren last hebben van astma, kortademigheid en huidklachten door de schimmels in de woning. Ik wil niet te snel oordelen over de deelnemers, want er is duidelijk meer aan de hand, maar merk dat dit erg veel moeite kost. 

Het gezin heeft een zware tijd achter de rug na het overlijden van de vader van Michael. Pas nadat vader is gecremeerd krijgen Michael en Zulaika te horen dat de man is overleden, waardoor ze geen gelegenheid hebben gehad om afscheid te nemen. Het is niet voor te stellen hoe immens veel pijn het doet om op zo’n manier een familielid te verliezen. Dat verbouwing van het klushuis stil komt te liggen en Michael in een burn-out terechtkomt is dan ook niet zo gek.

Wat wel gek is, is de manier waarop de moeder in Help, Mijn Man is Klusser alle problemen afschuift op het instorten van Michael en zelf op geen enkele wijze verantwoordelijkheid neemt voor de enorme bende in de woning. Grote rolluiken sluiten de buitenkant van het huis hermetisch af, er is geen enkel raam open om te ventileren en overal staan spullen. Van lege appelmoespotten tot beschimmelde Donald Ducks, je kunt het zo gek niet opnoemen of het ligt in de woning én tuin van dit gezin. 

Wat was de rol van de moeder?

Waarom doet moeder Zulaika niks in huis? Oké, ze heeft last van bekkeninstabiliteit, maar een lege fles limonade opruimen is toch geen Olympische topsport? Er is geen enkel excuus om kinderen op te laten groeien in een leefomgeving die eruitziet alsof er een vuilniswagen in de kamer is ontploft. Met een dubbel gevoel zet ik de tv uit. De woning ziet er aan het einde van de aflevering weliswaar een stuk beter uit, maar gaat het Zulaika en Michael lukken om het huis ook op lange termijn schoon te houden? Ik houd mijn hart vast…

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Help, Mijn Man is Klusser 2024 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 17 van Help, Mijn Man is Klusser elke maandag om 20:25 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingdiensten Videoland en NLziet is de aflevering met Michael en Zulaika uit Emmer-Compascuum terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 17 Help. mijn Man is Klusser 2024