Veel onbeantwoorde vragen en een belachelijke cliffhanger in Wie is de Mol

Tooske Ragas, Kees van der Spek, Fons Hendriks en Sor vissen naar complimentjes bij hun medekandidaten van Wie is de Mol 2024 omdat ze 700 euro voor de pot wisten binnen te harken. Met een stalen gezicht ontvangt het viertal de lofbetuigingen, nadat ze de boel besodemieterd hebben om een joker in hun zak te kunnen steken. Ik had het exact zo gespeeld, het is immers eten of gegeten worden. Met een jokertje op zak slaap je als deelnemer toch net iets rustiger dan zonder.

Waarom verdween er 500 euro uit de pot in Wie is de Mol?

Als ik eerlijk ben, zou ik de boot waarschijnlijk volledig gemist hebben vanwege het simpele feit dat ik de opdrachten van seizoen 24 niet goed begrijp. Kandidaten Jeroen, Tooske, Kees, Sor, Rian, Fons en Anna misten de boot gelukkig niet en moesten tijdens een rondje varen in Wie is de Mol 2024 spelletjes doen. Fijn dat de stagiair van het productieteam eindelijk een opdracht heeft weten te bedenken die ik wél snap. Sor is superenthousiast en claimt heel goed in spelletjes te zijn. De ogenschijnlijk simpele opdrachten zijn allen echter van het kaliber ‘verneukeratief in het kwadraat’. Met als resultaat dat er niets verdiend werd en zelfs 500 euro uit de pot moest worden bijgelapt.

Huh, wat is er aan de hand? Zo beroerd deden de deelnemers het toch niet? Rik van de Westelaken is niet van plan om aan de kijker van Wie is de Mol uit te leggen wat er gebeurd is. Een enorme error schiet vanuit mijn prefrontale hersenkwab omhoog als lava in een vulkaan. Wat is dit nu weer voor geouwehoer?! Ik neem de moeite om een uur hectiek te aanschouwen en vervolgens moet ik zelf invullen waar dingen mis zijn gegaan? Alsof de mol ontmaskeren al geen hersengymnastiek genoeg is!

WIDM deelnemer Jeroen Spitzenberger bekent een passie te hebben voor sleutels

De rest van de aflevering van Wie is de Mol maakt dit belachelijke voorval helaas niet meer goed. Ik ben namelijk geen steek verder gekomen en het voelt dan ook alsof iemand een uur van mijn leven gejat heeft. Geen test, geen afvaller en al helemaal geen antwoorden op mijn vragen. Een lichtelijk heimwee naar de zaterdagavonden van zo’n 30 jaar geleden bekruipt me. Urenlang met vriendinnen tutten om ons haar en make-up te perfectioneren en vervolgens de kroeg in te duiken. Het enige wat ik te ontmaskeren had was of die gozer met die kuif vrijgezel was of niet. Wat was het leven ‘vroegâh’ toch eenvoudig. Oei, met voorgaande zin ontmasker ik wel het feit dat ik inmiddels een oud gebakje ben.

Wie is de Mol deelnemer Jeroen Spitzenberger eigende zich ook een ontmaskering toe wanneer hij zich opdrong om met een sleutel één van de drie kisten te openen waarin Babs, Justin of Jip zich schuilhoudt. ‘Ja, ik doe het wel, want ik hou van sleutels’, zei de acteur. Wat is dat nu weer voor een stompzinnig iets? Mijn verrotte brein ziet onmiddellijk de acteur voor me, graaiend in een mandje sleutels tijdens een zogenaamde sleutelparty. Niet te verwarren met een Tupperware party. Als het openen van de kist met een sleutel ook nog eens een cliffhanger blijkt te zijn in Wie is de Mol, ben ik helemaal de kluts kwijt. Teleurgesteld mijmer ik nog even verder over de zaterdagavonden van 1993 waarbij de slagroom op mijn gebakje nog niet zuur was.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Wie is de Mol 2024 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron: Still Tv NPO1 / Wie is de Mol / WIDM / seizoen 24 / 2024

Op televisie wordt een nieuw seizoen 24 van Wie is de Mol elke zaterdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingdiensten NPOStart en NLziet is aflevering 4 met de kisten, sleutels en waarom er geld verdween uit de pot terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 24 Wie is de Mol 2024