Tony uit de serie Urk vindt het leven niet meer leuk na interventie van Derre

Derre sleurt Tony mee naar de sportschool in de serie Urk, terwijl Teun en Greetje onder het genot van een drankje hun neus in sterk riekende zaakjes steken. Welkom bij weer een heerlijke aflevering vol avonturen van onze Urker vrienden.

Greetje helpt Teun Föhn met het vinden van de ultieme geur

Teun Föhn is druk met de voorbereidingen voor zijn antiekwinkel op Urk en uiteraard komt zijn soulmate Greetje een kijkje nemen in het ouwe meuk walhalla van haar vriend. Mister Wenkie wil behalve antiek ook een eigen geurkaarsenlijn gaan verkopen in zijn toko. Een geniaal idee, al is het alleen maar om de muffe lijkenlucht die antieke troep met zich meebrengt te camoufleren. Wanneer de stoffelijke resten van oudtante Manuela in een antieke kast verstopt blijken te zitten, moet je niet raar opkijken.

Om de ultieme geur samen te stellen bij een professioneel geurenhuis moeten Greetje en Teun wel even tijdelijk Urk verlaten. Bij binnenkomst in het geurpaleis wordt er een flesje bubbels opengetrokken, want alcohol versterkt het ruikvermogen volgens de verkoper. Aha, dat verklaart dat ik na een avondje wijnen de bipsboeren van mijn vent nog slechter kan verdragen dan ik normaliter doe en dat zijn adem meurt alsof hij een bak beschimmelde muizen heeft opgevreten. Een pijnlijk moment van besef dat het dus niet aan hem, maar aan mijn drankgebruik ligt.

Derre heeft in seizoen 10 van de serie Urk heel wat te stellen met haar mopperende Tony

Tony stinkt ook, maar dan naar zweet. De visbezorger is door zijn vrouw Derre mee naar de sportschool op Urk gesleurd waar hij flink aangepakt wordt door zijn personal trainer en tevens dochter Helena. Nu weet ik uit zeer betrouwbare bron dat Tony mijn artikelen over de serie Urk trouw leest en kan ik me rechtstreeks tot hem richten. Tony, wat laat jij je vreselijk kennen. Natuurlijk is sporten de hel en houdt je leven op als je niet meer mag snaaien, maar kom op kerel. Mokkend en chagrijnig je vrouw sommeren dat je wél een koekje bij de koffie wilt? Grijp jezelf bij de ballen en wees een vent.

Je loopt te piepen over het feit dat je 10 kilo te zwaar bent en geen conditie hebt, maar door stampvoetend als een klein kind je kont tegen de kribbe te gooien verandert er niets. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind het leven ook enorm ongezellig zonder blokje kaas en koekjes, maar het is of het een of het ander. Ondanks dat je je gedraagt als een peuter die geen snoepje meer mag, heb ik er wel bewondering voor dat je zelfs met een camera op je kop je eigen mopperende zelf blijft. Sterallures zijn je vreemd en dat siert je. Nu ophouden met mekkeren en hup met je bolle reet naar die sportschool!

Klik hier om naar alle artikelen van de serie Urk te gaan

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron: Still Tv SBS6 / serie Urk / seizoen 10 / 2024

Op televisie is seizoen 10 van de serie Urk in januari en februari van 2024 elke dinsdag om 20:29 te zien op SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen met tweeling Gerda & Mathilde, Klaas, Derre & Tony, Greetje en Teun Föhn terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 10 Urk 2024