Het nieuwe seizoen van de serie Urk start met een groot verlies voor Derre

Terwijl de kerstboom hier thuis al ritueel is ontdaan van alle slingers en ballen en terug in de doos is gepropt, bevinden Derre, Tony, Greetje en de andere hoofdpersonen uit de serie Urk zich in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen nog volop in kerstsfeer. De voorbereidingen voor het ultieme kerstdiner en de jacht op de perfecte kerstboom zijn in volle gang. Alles wordt letterlijk en figuurlijk uit de kast getrokken voor de viering van het feest rondom het wonder van de geboorte van Jezus. En dat verloopt zoals gewoonlijk weer heerlijk chaotisch.

Een kerstwonder ontvouwt zich in de serie Urk

Ook in huize Regnerus lijkt zich in het nieuwe seizoen van de serie Urk een wonder te gaan voltrekken in het huis van Derre en Tony. Het is Derrekien jarenlang gelukt om het grote naaldverliezende monster uit haar woonkamer te weren, maar onder lichte druk van haar man is ze uiteindelijk toch overstag gegaan. Het exemplaar dat Tony heeft uitgezocht wordt in huis gedoogd mits hondje Dub er niet tegenaan gaat staan zeiken. Het is nog even een gepuzzel waar de kerstboom moet komen te staan, maar dat is van latere zorg.

Eerst staat er een bezoekje aan de kringloopwinkel op het programma om kerstversiering bij elkaar te scharrelen. Daarbij wordt niet gekeken op een balletje meer of minder. ‘Het teveel aan gekochte troep kan altijd gewoon nog in een schaaltje op tafel gezet worden’, aldus Tony. Maar dat gaat Derre dan weer net een stapje te ver. Het moet natuurlijk niet té gezellig worden.

Het overlijden van de vader van Derre

Met een mooie boom in huis en een schattig kerstpakje voor viervoeter Dub in de pocket lijkt niets een mooie Kerst in de weg te staan. Echter, helaas is plotseling de vader van Derrekien komen te overlijden. Van een feeststemming is bij Derre en Tony in deze aflevering van de serie Urk weinig sprake meer. De boom wordt dan ook per direct de deur uitgewerkt. Het geplande kerstdiner gaat wel gewoon door, dus Tony gaat aan de slag. Derre kan de manier waarop hij te werk gaat in de keuken niet aanzien en sleurt Dub mee naar boven voor een uitgebreide douchebeurt. Arm dier. 

mensrelatie_320x100_v2

Familie Keuter heeft het in het nieuwe seizoen van de serie Urk wat betreft het kerstdiner nog het beste bekeken. Geen Chinees maar Thais deze keer. Nadat iedereen zich in een foute kersttrui heeft gehesen is het tijd voor het cadeau van Mathilde aan de vrouw die altijd voor haar klaarstaat. Dochterlief neemt haar moeder mee op citytrip naar Edinburgh. Blij als Jannie is, probeert ze de gedachte aan het eten van Haggis nog even voor zich uit te schuiven. Eerst is er nog voedsel van de Thai. Na bidden vóór het eten volgt er gevloek tijdens het eten. Ook dat kan allemaal op het religieuze Urk. Als de dames zich na het eten tijdens een karaokesessie uitleven met All I want for Christmas is you weet ik opeens weer waarom ik zo’n pestpokkehekel heb aan dat lied.

Welke goede voornemens heeft Greetje uit de serie Urk dit jaar?

Greetje viert dit jaar voor het eerst Kerst zonder haar kinderen en ex Jan. Gelukkig kan ze altijd rekenen op het gezelschap van haar vriend Teun Föhn. Ook hij is home alone met Kerst dit jaar en gedeelde smart is nu eenmaal halve smart. Feestelijk gekleed maakt de disgenoot zijn entree bij Greetje en schrikt zich meteen de pleuris als hij ziet dat zijn vriendin gekleed in haar huiskloffie in de potten en pannen staat te roeren. Dit kan toch niet de bedoeling zijn van haar eerste kerstdiner als vrijgezelle vrouw! Greetje blijft zich echter naarstig vastklampen aan het fornuis, want omkleden betekent dat ze het gedoseerd toevoegen van bouillon aan Teun over moet laten. Na enig aandringen verschijnt Gre dan toch in een over de top kerstoutfit ten tonele om vervolgens samen met haar goede vriend boven een pan met ‘voorvocht’ te mijmeren over trouwen, werken in de zorg en minder lief zijn het komend jaar. Kijk, dat zijn nog eens voornemens mensen.

Klik hier om naar alle artikelen over seizoen 8 en seizoen 9 te gaan van de serie Urk

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie is seizoen 10 van de serie Urk in januari en februari van 2024 elke dinsdag om 20:29 te zien op SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen met tweeling Gerda & Mathilde, Klaas, Derre & Tony, Greetje en Jan terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / serie Urk / seizoen 10 / 2024

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 10 serie Urk 2024