Is deelname aan Steenrijk Straatarm een vorm van zelfverheerlijking?

Danny en Saskia Dikkeboer uit Nijkerk mag zich in het SBS6 programma Steenrijk Straatarm 2024 een weekje onderdompelen in de luxe van Barbara en Almaz uit Ede. De prachtige villa van Barb wist ze te vergaren door hard te werken in haar eigen logo-borduurbedrijf en lijkt in niets op het eenvoudige huisje van familie Dikkeboer dat hoognodig aan wat onderhoud toe is.

Barbara en Almaz ruilen een week met familie Dikkeboer in Steenrijk Straatarm

Danny en Saskia Dikkeboer uit Steenrijk Straatarm wonen met hun vier dochters in een klein huisje in Nijkerk. Dat pa het onderhoud aan huizen verzorgt bij een woningbouwvereniging zie je niet aan zijn eigen stulpje af. Ik ga daar, in tegenstelling tot Barbara en Almaz in het eindgesprek, geen oordeel over vellen. Het is makkelijk om te zeggen dat je met zoveel kluscapaciteiten je eigen toko eens aan moet pakken. Iedere sneuneus weet echter dat zelfs een paar simpele schroeven tegenwoordig al niet te betalen zijn.

Barbara die graag pronkt met haar weelde in Steenrijk Straatarm heeft een prachtige villa laten bouwen in Ede. De hut werd betaald met het geld dat ze verdiende met haar logo-borduurbedrijf. Volgens de goed boerende dame is hard werken het geheim om de euro’s binnen te laten stromen. Als ze vervolgens roept ‘Borduren, borduren, borduren en je hebt een villa’, schiet iedere vezel in mijn lijf in een kramp die werkelijk mijn complete realiteitszin om zee helpt.

Wanneer besloten de selfmade miljonairs die meedoen aan het programma Steenrijk Straatarm dat de mantra ‘hard werken maakt rijk’ berust op werkelijkheid? Sodemieter toch op zeg, hele volksstammen werken zich op dagelijkse basis een slag in de rondte. En evengoed moeten ze ieder dubbeltje omdraaien, omdat het leven onbetaalbaar is geworden. Jan Modaal kon vroeger zijn gezin kon voeden, een auto rijden en één keer per jaar naar de camping in Bakkum. Tegenwoordig is diezelfde Jan de lul. Jan Lul welteverstaan, want als alle rekeningen zijn betaald is er geen poen meer voor de leuke dingen des levens.

Begrijp mij niet verkeerd hoor, Steenrijk Straatarm deelnemer Danny Dikkeboer heeft zeker steken laten vallen waardoor ook zijn familie nu in de penarie zit. Dat is sneu, zeker voor zijn schatjes van dochters. De man oogt labiel en de schaamte druipt van zijn gezicht terwijl hij vertelt waar en hoe het is misgegaan met hun financiën. Je kunt er iets van vinden, maar hij gaat wel iedere dag naar zijn werk en de liefde voor zijn gezin is duidelijk groot. Maken we niet allemaal wel eens verkeerde keuzes?

Gaat Barbara wekelijks helpen bij de voedselbank?

Als Barbara met haar zakenpartner en vriendin Almaz een middagje gaan helpen bij de voedselbank in Steenrijk Straatarm durft de borduurmiep hardop te roepen dat iedereen dat eens zou moeten doen! Pardon? De enige reden dat jij hier de paprika’s over diverse kratjes staat te verdelen is, omdat er een camera op je poffertjesporum gericht is. Dat zogenaamde groothartige gewauwel begint mijn neus uit te komen. Je kunt wel wapperen met je stapel geld en de indruk willen wekken dat je een straatarm gezin een leuke week gunt, maar ik ben niet gek. Ga maar weer heel rap borduren, want dat gaat je beter af dan acteren.

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van Steenrijk, Straatarm 2024 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 9 van Steenrijk Straatarm elke woensdag om 20:27 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet is de aflevering met Barbara en Almaz uit Ede en Saskia en Danny uit Nijkerk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / SBS / Steenrijk Straatarm / seizoen 9 / 2024 / Alma en Barbara / Ede

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 9 Steenrijk Straatarm 2024