Misbruikt crypto influencer Nick op Heij het programma Steenrijk, Straatarm als gratis reclame?

Als je tijdens deze aflevering van Steenrijk, Straatarm iets bekends denkt te zien dan klopt dat, want rijke crypto influencer Nick op Heij deed in 2022 mee aan het programma Ex on the Beach Double Dutch. Ja, dat infantiele puberprogramma waarvan je als ouders hoopt dat jouw koters daar nooit op vrijwillige basis aan mee zullen doen. Inmiddels is de crypto cursus verkoper al een tijdje gelukkig met zijn liefje Zoë waarmee hij samenwoont in een luxe villa in Griekenland. Alleenstaande moeder Elise mag in aflevering 10 van Steenrijk Straatarm in die luxe omgeving een weekje vakantie vieren met haar dochter Lina. 

Zijn de intenties van Nick op Heij om mee te doen aan het programma Steenrijk, Straatarm wel oprecht?

Elise woont met haar twee kindjes in een flat op zeshoog in Delft en moet van een heel klein budget rond zien te komen. De jonge moeder heeft een pittig verleden en haar dochtertje Lina is zelfs geboren terwijl Elisa dakloos was. Alsof dat nog niet triest genoeg is, raakt de moeder vervolgens ook nog eens verslaafd aan drugs. Alle tegenslagen hebben er voor gezorgd dat ze lijdt aan PTSS, trauma’s en een depressie. Armoe in de overtreffende trap. 

Ik ben meestal het type leven en laten leven en oordeel niet graag over de keuzes die mensen in hun leven maken. Echter, het programma Steenrijk, Straatarm haalt het slechtste in mij naar boven en ik vind dan ook wat van zowel arme moeder Elise als de rijke crypto influencer Nick op Heij. Hoe oprecht is je deelname aan het programma als je in beeld verschijnt met je bedrijfsnaam op je T-shirt gedrukt? Dat is toch gewoon op een heel ordinaire manier reclame maken? 

Alleenstaande moeder Elise dompelt zich met dochter Lina onder in luxe in Griekenland

Voor Steenrijk, Straatarm deelnemers Elise en Lina is het een droom die werkelijkheid wordt om op het vliegtuig te mogen stappen naar Griekenland. Al snel valt op dat de band tussen moeder en dochter sterk is. Wat mij grenzeloos irriteert, is dat het meisje door haar moeder veel wordt blootgesteld aan de trammelant van moedertje lief. Ik vraag me af in welke mate dat meisje nog echt een kind kan zijn.   

Ik gun dat kleine moppie de wereld, maar als er dure merk tassen gekocht worden à 700 euro verschiet ik enigszins. Moeder Elise vertelde tijdens de introductie aan het begin van het programma Steenrijk, Straatarm dat er geen geld is voor een nieuwe schooltas. Waarom shopt ze dan nu niet voor bruikbare zaken als kleding, schoenen en essentiële dingen waar normaal geen poen voor is? Snap ik nu niks van het leven of kijk ik wederom naar een aflevering van I Don’t Give a Fuck?

De geloofwaardigheid is ver te zoeken

Een bed, waar Steenrijk Straatarm deelnemers Elise en Lina ook geen geld voor hadden, wordt door crypto influencers Nick op Heij en Zoë als verrassing opgehaald bij een van hun volgers. Man o man, wat een gul gebaar zeg. Als nobele Nickyboy zijn T-shirt met sluikreclame in de kast had laten hangen, dan had hij de kijkers misschien nog om de tuin kunnen leiden en kunnen doen geloven dat hij aan het programma meedeed met goede intenties. Ondanks mijn aversie tegen snel oordelen is het kwaad al geschied. Ik kan alleen nog maar denken ‘Nick, hou in hemelsnaam op met deze poppenkast!’

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van Steenrijk, Straatarm 2024 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Steenrijk Straatarm / seizoen 9 / 2024 / Zoë en Nick op Heij

Op televisie wordt seizoen 9 van Steenrijk Straatarm elke woensdag om 20:27 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet is de aflevering met Ex on the Beach deelnemer en crypto influencer Nick op Heij en Zoë uit Griekenland en alleenstaande moeder Elisa en dochter Lina uit Delft terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 9 Steenrijk Straatarm 2024