Oververhitting bij Johan en Janneke in Een Huis Vol Emigreert

Janneke en Johan Jelies zijn op huizenjacht in Spanje en de familie Kraan gaat in aflevering 2 van Een Huis vol Emigreert een paar dagen naar hun camping in Luxemburg om wat te klussen. Terwijl de kinderen van de familie Jelies zich in Nederland prima redden zonder pa en moe zijn de koters van Linda en Ivan Kraan niet heel erg enthousiast over het uitstapje naar hun nieuwe leven.

De familie Kraan gaat klussen op de camping in Luxemburg

Waar Janneke en Johan Jelies het gevoel hebben in het paradijs te zijn aanbeland in Spanje is de sfeer bij de familie Kraan iets minder euforisch als ze in Een Huis Vol Emigreert naar de camping in Luxemburg vertrekken. Linda Kraan is haar eigen zeurderige zelf en vooral Ivan het moet ontgelden. Hij morst limonade op zijn broek. Dat is aanleiding voor een klaagzang waar mijn – zeik toch niet zo – spier ernstig van in een spasme schiet. Haar gemekker in combinatie met haar stem, die door merg en been gaat maken dat ik me in moet houden het programma niet een stukje door te spoelen.

Janneke Jelies loopt in Een Huis Vol Emigreert juist in het rond alsof zij en Johan de loterij zojuist gewonnen hebben. Het huis dat ze bezichtigen is prachtig. Het is dan ook niet vreemd dat de toegewijde moeder op slag verliefd is op de locatie. Het dorp ziet er nogal verlaten uit, maar volgens Johan komt dat omdat het ‘tjesta’ is. Ik ga er voor het gemak, maar even vanuit dat hij siësta bedoelt.  De uitgestorven bende heeft volgens de Urkse optimist enorm potentie, want ‘de opkomst van het toerisme is aan het klimmen’, volgens hem. Nou, dat is een pak van mijn hart Johan. Want met die anderhalve paardenkop die je nu op straat tegenkomt, ga je je huis vol koters niet onderhouden.

Vlinders bij Janneke en Johan Jelies in Een Huis Vol Emigreert

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er in Spanje, voor, na of tijdens de bezichtigingen in Een Huis Vol Emigreert nog getracht wordt een Jelies baby te fabriceren door Johan en Janneke. De zon lijkt het stel naar het hoofd te schieten. Even tijd met z’n tweetjes roept de nodige kriebels op bij pa en moe Jelies. Als moeders achter een gordijntje een walk-in closet ontdekt doopt ze die dan ook meteen om als geschikte ruimte voor nog een kleintje. Nu vind ik 9 koters al rijkelijk veel, maar aangezien ik van ronde getallen hou, knik ik instemmend met haar mee.

Het zal aankomen op de juiste timing van Johan Jelies. Met de temperatuur in Zuid-Spanje moet het indringen van een eicel wel adequaat gebeuren. Door de warmte wordt het zaad trager en als je dus niet opschiet, is de zaadcel net te laat bij de finishlijn. Niet ondoenlijk, anders zou er geen Spanjaard meer geboren worden, maar je moet wel even op blijven letten zal ik maar zeggen. Ivan Kraan heeft in Luxemburg geen last van trage zaadcellen, alleen van zijn vrouw Linda. Tja, zo heeft iedereen zijn eigen emigratie issues.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol 2024 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / KRO-NCRV / Een Huis Vol Emigreert / 2024

Op televisie wordt seizoen 1 van Een Huis Vol Emigreert elke vrijdag om 21.30 uur uitgezonden op zender NPO1 en op streamingdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen met de familie Kraan in Luxenburg en de familie Jelies in Spanje terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 1 Een Huis Vol Emigreert