De familie Kraan worstelt met de kinderen in Een Huis Vol Emigreert

Waar Janneke Jelies heel recentelijk in het programma Een Huis Vol Emigreert nog aangaf ‘nooit meer zonder de kinderen weg te gaan’ heeft haar echtgenoot Johan toch weer tickets geboekt om af te reizen naar Spanje. Nood breekt wetten aangezien de huizenjacht onder de Spaanse zon helaas nog geen stulpje heeft opgeleverd. Er moet toch een dak boven het hoofd komen van de 11-koppige familie. Er zit voor Janneke niets anders op dan wederom een paar schone sloggi’s in een koffertje te flikkeren en het kroost achter te laten. 

Zijn de kinderen van de familie Kraan en familie Jelies wel flexibel genoeg?

Als ik zo eens naar de familie Kraan kijk dan mag Janneke zich een spekkoper noemen met het gemis van haar kindertjes. Linda en Ivan Kraan zijn een paar dagen naar Luxemburg vertrokken. Zij hebben een groot gedeelte van hun kinderen meegenomen. Of je daar nu zo blij van moet worden is echter discutabel. De kleine Kraantjes wekken nu niet direct warme gevoelens bij me op, maar tegelijkertijd heb ik ook met ze te doen. Meegezeuld worden naar een ander land, omdat je vader het in Nederland wel gezien heeft, is toch gewoon kak.

Het gelul over de flexibiliteit van kinderen en het feit dat ze zo weer gewend zijn in een andere omgeving, schiet bij mij een beetje in het verkeerde keelgat. Als pa en moe besluiten te verhuizen, hebben de koters weinig keuze en moeten ze zich wel aanpassen. Net als je de waarde van vriendschappen als kind een beetje doorkrijgt, wordt dat proces de kop ingedrukt met de loze woorden: ‘Ah joh, je maakt daar wel weer nieuwe vriendjes.’ Natuurlijk gebeurt dat, maar het maakt het afscheid van alles wat vertrouwd is niet minder schrijnend.

Ivan Kraan krijgt wederom Linda op zijn nek in Een Huis Vol Emigreert

Over een week zal de familie Kraan uit het programma Een Huis Vol Emigreert verhuizen naar Luxemburg. Het is mij dan ook een raadsel waarom het hele gedoe wordt ingeladen om daar alvast 3 stapelbedden in elkaar te zetten. Met acht mensen in stacaravan voor 6 personen vertoeven is vragen om ellende. Vooral gezien het feit dat het niet om een vakantietripje gaat. Het hok wordt volledig afgebroken door de kleine Kraantjes. De chaos is compleet als Linda en Ivan Kraan even een uurtje weg moeten om een belangrijk gesprek te voeren over de bedrijfsvoering op de camping.

mensrelatie_320x100_v1

Voor iemand die graag wil emigreren om meer tijd voor zijn gezin te hebben is het lontje van Ivan Kraan best kort. Zeker als hij probeert de bedden in elkaar te knutselen met een aantal kinderen, maar zonder Linda om hem heen. Op het moment dat hij de drie lastpakken naar mama toestuurt, dondert er eentje van de fiets. Een stuk van haar tandje breekt af en moeder Linda is not amused. Na het veel te korte nachtje slapen was ze al zuur en Ivan moet het dan ook weer ontgelden. ‘Het is jouw schuld, ik heb je nog gezegd dat je die bedden moest laten monteren’, bitst ze haar eveneens opgefokte kerel toe.  

Johan Jelies bewijst zijn kinderen een dienst

Johan Jelies is echter positief gestemd, want de laatste woning die hij met Janneke in Een Huis Vol Emigreert bezichtigd is volgens hem helemaal perfect. Moeders is vooral verheugd dat het huis in het Spaanse dorpje Pinoso staat, want dat voelt nu al vertrouwd. Huh, jullie zijn er één keer een paar uurtjes geweest toch? Johan verteld opgewonden dat hij zijn kinderen de verrijking van het leven in Spanje zo gunt. Nou Johan, je koters maken zelf over een jaar of 20 de balans wel op of het een verrijking is geweest. Op dit moment zou ik het ze niet vragen, want waarschijnlijk zien je puberdochters er heel erg tegenop om het tongworstelen in het fietsenhok met die gozer uit klas 2B te moeten missen.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol 2024 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / KRO-NCRV / Een Huis Vol Emigreert / 2024

Op televisie wordt seizoen 1 van Een Huis Vol Emigreert elke vrijdag om 21.30 uur uitgezonden op zender NPO1 en op streamingdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen met de familie Kraan in Luxemburg en de familie Jelies in Spanje terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 1 Een Huis Vol Emigreert