Help Mijn Man is Klusser deelnemers Marc en Fenneke maken veel indruk

Als er een stel is wat de hulp van het RTL4 programma Help, Mijn Man is Klusser wel kan gebruiken dan zijn het Marc en Fenneke uit het dorpje Woubrugge wel. Ze zijn ouders van een peuter, hebben een kleine spruit op komst en zitten tot over hun oren in de schulden. Hun huis is allesbehalve af. Een kwestie van ondoordacht handelen of domme pech?

Marc en Fenneke zijn niet het stereotype ‘kluskneuzen’ van Help, Mijn Man is Klusser

Als kijker is het makkelijk om een oordeel te vormen over de deelnemers van het klusprogramma. Ik ben wat dat betreft zeker niet roomser dan de paus. Het is nu eenmaal heerlijk om achter drie onderkinnen verscholen, lekker onderuit hangend op de bank als een huis-tuin-en-keuken Freud commentaar geven op de kluskneuzen van de week. Dat hier thuis intussen de door de hond aangevreten plinten los op de vloer liggen te verpieteren, vergeten we voor het gemak maar even. 

Meestal is het kinderspel om puntjes van kritiek te leveren op de mensen die meedoen aan Help, Mijn Man is Klusser, maar Marc en Fenneke uit Woubrugge maken het best moeilijk. Het koppel is erg sympathiek en weet op de een of andere manier een gevoelige snaar te raken. De ex-man van Fenneke is overleden aan non-hodgkin en ze heeft het geluk weer gevonden bij Marc die zelf ook kanker heeft gehad. Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik bij dit soort verhalen direct een pakje zakdoeken vol snot sproei. Jullie vileine columnist is namelijk een undercover softie eerste klas. Niet doorvertellen a.u.b.

Een financiële strop voor de deelnemers van het programma

Het koppel heeft samen een huis gekocht, maar komt erachter dat de fundering niet in orde blijkt te zijn. Helaas wordt het probleem pas ontdekt als de onderverdieping van de woning reeds klaar is. Al hun werk is voor niks geweest en er moeten nieuwe heipalen worden geplaatst. Ze lenen in totaal 150.000 van familie in een poging de verbouwing te bekostigen. Om de ellende nog een tandje erger te maken moet Marc in dezelfde periode onder het mes vanwege een hernia en wordt Fenneke geopereerd om een cyste te verwijderen.

mensrelatie_300x250_v1

Mijn pakje zakdoeken is inmiddels vervangen door een xxl keukenrol met mega absorptie toplaag. Kanonne, wat zitten deze deelnemers in de shit. Hoe kan ik hier ooit een kritisch artikel over schrijven? Marc en Fenneke zijn fucking aardig en hebben al genoeg voor hun kiezen gehad. Daarnaast zijn ze ook nog eens een van de dankbaarste deelnemers van Help, Mijn Man is Klusser ooit. Natuurlijk, een tweede kindje is niet slim gezien de schulden en het gebrek aan een traphekje om te voorkomen dat hun peuter te pletter valt is ook niet bepaald doordacht, maar om ze daar nu mee om de oren te slaan is wel heel makkelijk.

Tijd om de handdoek in de ring te gooien

Sorry beste lezers, maar ik kan het gewoon niet over mijn hart verkrijgen om de draak te steken met dit koppel. Hopelijk worden de kluskneuzen voor de volgende aflevering van Help, Mijn Man is Klusser wél uit de verzamelbak met Tokkies gevist en kunnen we weer heerlijk met zijn allen amateurpsycholoogje spelen. Voor de zekerheid ga ik alvast een bijscholing volgen tot professioneel sokjesbreier voor eenzame hamsters met koude voetjes, want met nog meer deelnemers als Marc en Fenneke kan ik mijn carrière als zure tikgeit aan de wilgen hangen.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Help, Mijn Man is Klusser 2024 te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Help Mijn Man is Klusser / 2024 / Marc en Fenneke

Op televisie wordt seizoen 17 van Help, Mijn Man is Klusser elke maandag om 20:25 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingdiensten Videoland en NLziet is de aflevering met Marc en Fenneke uit Woubrugge terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 17 Help. mijn Man is Klusser 2024