Anneke heeft dezelfde uitwerking op deze MAFS kijker als het varen op Jeppe

Mocht je aflevering 10 van Married at First Sight nog niet gezien hebben en kampen met een zwakke maag, wees dan verstandig en sla het programma een keertje over. Ik heb namelijk net een half uur op m’n knietjes boven de pleepot gehangen om voor een tweede keer te smullen van een heerlijke kom tomatensoep. Onder het genot van het aroma van een wc-blokje met lavendelgeur golfde mijn maaginhoud in de zwanenhals van het toilet en tussen de braaksalvo’s door dacht ik alvast na over de column van vandaag. Wat zou ik de lezers kunnen vertellen over de uitzending? Sowieso moeten we het even hebben over de klepperende ‘maagkleppe’ van Jeppe en de geveinsde vriendelijkheid van MAFS loeder Anneke, maar laten we ook vooral de boeiende interactie tussen Suzanne en Bastiaan niet overslaan.

Het schommelende huwelijksbootje van MAFS koppel Jeppe en Jantine

Jeppe had al gewaarschuwd dat in een bootje op het water gaan ‘een droom’ van hem is en het water ‘een oerkracht’ losmaakt. Hij was er alleen vergeten bij te zeggen dat het om een nachtmerrie gaat. Nadat de knul eerst enthousiast in Freek Vonk modus door het bootje stuiterde ging hij daarna naadloos over in Ted de Braak modus. Het microfoontje dat op het T-shirt van Jeppe was bevestigd zat op de eerste rang om de geluiden van het braaksel dat via zijn slokdarm omhoog klom vast te leggen. Zelfs het gekletter van de lading kots die op het water viel werd feilloos geregistreerd, evenals de goedbedoelde ‘Komt er iets uit?’ opmerking van zijn echtgenote.

Als je in nood verkeert is Jantine geen goede match. Het is een schat van een meid die met liefde een foto van je maakt als je half dood ligt te gaan op de rand van een boot, maar crisismanagement is niet haar beste kwaliteit.

De eigenaardigheden van Married at First Sight deelnemers Erik, Jerney, Bastiaan en Suzanne

Elk persoon heeft zijn sterke en minder sterke kanten. Zo hebben we in Married at First Sight bijvoorbeeld Jerney en Erik die de verbastering van de Engelse taal tot een kunst verheven hebben. Ik durf er geld op in te zetten dat ze vroeger samen in de klas hebben gezeten en voor het examenvak Engels niemand minder dan Jan Peter Balkenende als docent hadden. Dat kan gewoonweg niet anders met zinnen als ‘Is the Noorderlicht much better to see when they lay snei euh sneeuw’ en ‘I go jump in one time, no ting-king about fishes because the fishes are scareder’.

Suzanne en Bastiaan hebben in aflevering 10 van MAFS wat minpuntjes van een heel andere orde. Als Bastiaan haar op ietwat lompe manier vraagt of ze ook een wat ‘chiquer outfitje’ bij zich heeft, trekt Suus zonder pardon het witte kanten tafelkleed van het bijzettafeltje van haar oma aan. De signalen die ze geeft tijdens het fine dining diner zijn bijzonder tegenstrijdig te noemen. Aan de ene kant zegt Suzanne dat Bastiaan zijn behoefte om aangeraakt te worden gerust aan mag geven, maar aan de andere kant is ze met haar houding de belichaming van een frigide diepvrieskip. Blijkbaar zat non-verbaal communiceren niet in het vakkenpakket van Bastiaan, want hij interpreteert de signalen als een open deur om zijn ‘vrouwtje’ een kus op de wang te geven.

De ware aard valt niet te verhullen met een grote grijns

Het grootste mispunt van de 2024 versie van MAFS is Anneke die er met vlag en wimpel in slaagt de slechtste kant van zichzelf te laten zien. Hoewel ze haar valse intenties probeert te verhullen met een maagdelijk wit jurkje en een brede zelfgenoegzame grijns, kijkt het trouwe Married at First Sight publiek dwars door haar heen. Hoe haalt Anneke het in haar botte harses om excuses aan te bieden en in dezelfde zin een verbaal mes dwars door de torso van Dirk te rammen? Denkt deze dame dat de kijkers van lotje getikt zijn? 

De gedachte aan het misselijkmakende gedrag van Anneke doet het laatste verdwaalde soepballetje besluiten om een duik in het water van de wc te maken. Terwijl het kleine balletje gehakt vrolijk ronddobbert in de pleepot bid ik tot alle Goden, Sinterklaas en Vader Abraham dat Anneke een man krijgt die exact haar evenbeeld is.

Meer artikelen lezen over MAFS 2024 en de andere seizoenen van Married at First Sight

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media
Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Married at First Sight / MAFS 2024 / Jeppe Hondelink en Anneke Santing

Op televisie wordt seizoen 9 van Married at First Sight elke dinsdag en woensdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen van MAFS 2024 met koppels Malou Bronswijk en Sarath Tissingh, Jeppe Hondelink en Jantine van Dinther, Jeffrey Hanemaaijer en Jerney van Hasseld, Bastiaan van Peppelenbos en Suzanne Blom, David Stok en Kim Maurer, Anneke Santing en Dirk de Bode, Erik Boterman en Gerben Verregen terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 9 Married at First Sight MAFS 2024