Wat is er in vredesnaam aan de hand met de deelnemers van Steenrijk, Straatarm?

Met het lezen van dit artikel ben je getuige van het dieptepunt van een tikgeit van Tv-Vrouw. Het programma Steenrijk, Straatarm is al niet mijn favoriet, maar aflevering 12 met Bas en Anna Masséus en Kelly en Maykel Postma zou zomaar eens mijn ondergang kunnen worden. Of erger nog, het zou het persoonlijk ‘karma puntensaldo’ van deze typende geit kunnen opkrikken, terwijl die normaal gesproken veilig in de min staat.

Bas en Anna Masséus uit Steenrijk, Straatarm zijn te lief

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom ik zo hysterisch doe. Ga even zitten, dan zal ik het je vertellen. Het SBS6 programma Steenrijk, Straatarm, waarin het rijke koppel Bas en Anna Masséus en de arme Maykel en Kelly Postma centraal staan, staat bol van begrip en wederzijds respect. Het zijn stuk voor stuk lieve mensen met het hart op de juiste plaats. Hartstikke leuk, maar dat zijn nu niet bepaald ingrediënten waar ik een lekker smeuïg artikel mee kan schrijven. Daarom bij deze alvast mijn oprechte excuses voor het hoge Libelle gehalte van deze column.

Bas en Anna begeleiden mensen in het manifestatieproces en hebben daar zoveel succes mee dat ze een ton per maand kunnen bijschrijven op hun bankrekening. Je kunt hier iets van vinden, maar feit is wel dat de rijke Steenrijk, Straatarm deelnemers daardoor een droomleven hebben weten te creëren. Deze zogenaamde ‘digital nomads’ werken overal ter wereld en genieten volop van hun luxe leventje dat momenteel de basis heeft in Spanje.

Maykel en Kelly Postma kampen met financiële zorgen en gezondheidsproblemen

Het gezin Postma, bestaande uit vader Maykel, moeder Kelly en hun twee kinderen, moet ieder dubbeltje omdraaien. Er zijn veel financiële zorgen. De familie moet rondkomen met een weekbudget van honderd euro. Bovendien hebben beide kinderen een rugzakje én is vader Maykel nog steeds aan het revalideren van Long Covid. Het is duidelijk dat de zeilen bij Kelly en Maykel Postma net iets anders op de wind staan dan in de villa van Bas en Anna Masséus in het zonnige Spanje.

Tijdens het kijken naar aflevering 12 van Steenrijk, Straatarm doe ik mijn uiterste best om rijke stinkerds Bas en Anna onuitstaanbaar of op zijn minst arrogant te vinden, maar het lukt me niet. Ik kan natuurlijk flauwe grappen maken over het zoveelste vage coaching koppel dat zich tegoed doet aan eiwit shakes en haver latte met linksdraaiend schuim van veganistische oorsprong, maar het zijn gewoon lieverds. Het lukt net zo min om Maykel en Kelly tegen de schenen te schoppen, want ook dat is een liefdevol gezin. Bovendien zou het een beetje flauw zijn om Maykel af te schilderen als een niet erg snuggere man die zich ooit in de schulden heeft gestort door domme beslissingen.

De teloorgang van een tikgeit

Ik hoop dat de volgende aflevering van Steenrijk, Straatarm weer als vanouds onuitstaanbare deelnemers heeft waar ik ongegeneerd op los kan gaan. Eerlijk gezegd word ik al bloednerveus bij de gedachte dat ook het SBS6 programma Mr. Frank Visser doet Uitspraak dezelfde softe kant op zou kunnen gaan. Stel je voor, buurvrouw Karin die boos is op buurman Henk omdat hij de coniferen heeft omgezaagd, maar na het horen van de reden heel coulant roept: ‘Ah joh, het zijn maar boompjes, zand erover. Wil je een bakkie met een appelpuntje?’

Doordat Bas en Anna Masséus aan het einde van de aflevering van Steenrijk, Straatarm de week in Drachten als inspirerend beschrijven en Maykel en Kelly Postma nog zo’n zelfde week cadeau doen, zie ik mijn toekomst met vrees tegemoet. Daar gaat mijn reputatie…

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van Steenrijk, Straatarm 2024 te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still SBS6 / Steenrijk Straatarm / familie Maykel en Kelly Postma

Op televisie wordt seizoen 9 van Steenrijk Straatarm elke woensdag om 20:27 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet is de aflevering met Ex on the Beach deelnemer en crypto influencer Nick op Heij en Zoë uit Griekenland en alleenstaande moeder Elisa en dochter Lina uit Delft terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 12 seizoen 9 Steenrijk Straatarm 2024