Gefortuneerde Eugène laat zijn vrouw Meta barsten in Steenrijk, Straatarm

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; wat een slappe zak hooi! Ik heb het uiteraard over de rijke Eugène uit Laren die zijn vrouw Meta op het allerlaatste moment in haar uppie laat vertrekken om een week van leven te ruilen met alleenstaande moeder Petra en haar dochter Amber uit Borssele in Steenrijk, Straatarm 2024. Voor de vermogende copywriter Eugène is de overgang te groot volgens zijn blonde echtgenote. Waar de gepensioneerde reclameman in eerste instantie mijn nieuwsgierigheid wekt, kan ik na deze respectloze actie niets meer dan minachting voor hem opbrengen.

Rijke Meta pakt alleen haar eigen koffer in Steenrijk, Straatarm

Het besluit van Eugène om uiteindelijk toch niet mee te werken aan het programma Steenrijk, Straatarm neemt hij nota bene op het moment dat Meta de koffers al heeft ingepakt in Laren. ‘Ach… weet je Meet, ik heb eigenlijk helemaal geen zin om een week droog brood te vreten en mijn wijntje te moeten laten staan, dus ga maar alleen.’ Hoogstwaarschijnlijk heeft de lafaard zich een week tegoed gedaan aan exquise gerechtjes en wijntjes in een luxe 5-sterrenhotel.

Ik zou me zwaar besodemieterd voelen door mijn eigen vent en er serieus de pest in hebben als hij me zoiets zou flikken. Wellicht heeft de vrouw dat ook en is er na de opnames het nodige serviesgoed door de keet gevlogen. We zullen het nooit weten en kunnen alleen maar hopen. Feit is dat Meta in Steenrijk Straatarm moederziel alleen afreist naar het Zeeuwse Borssele om daar van huis en haard te ruilen met alleenstaande moeder Petra en dochter Amber. En dat vindt de rijke dame pittig, heel pittig zelfs.

Moeder Petra en dochter Amber genieten van alle rijkdom in Laren

Zowel de arme moeder als dochter hebben de nodige gezondheidsproblemen. Petra vertelt in Steenrijk, Straatarm 2024 dat ze een maagverlamming heeft overgehouden aan een hersenbloeding en dochter Amber heeft issues op mentaal vlak waaronder de aandoening TOS. Bovendien heeft de puberdochter last van depressies. Geen ingrediënten voor een fijn, zorgeloos leven en met een weekbudget van slechts 50 euro de triestheid voorbij. Petra is echter een positief ingestelde vrouw waar menig persoon zonder sores nog een voorbeeld aan kan nemen.

Moeder en dochter genieten met volle teugen van hun weekje leven in rijkdom en vooral Amber zie je helemaal opbloeien. Ze straalt als ze volledig gestyled mag poseren voor een fotoshoot. Even dreigen er tanden uit te vallen door de chronische grijns op het gezicht van het pubermeisje. Ik geniet met hen mee en zelfs mijn gal opwekkende irritatie jegens Eugène verdwijnt daardoor even naar de achtergrond. Met de nadruk op even …

Onvoorwaardelijke liefde voor moeder Meta in Borssele

Ook rijke deelneemster Meta heeft al behoorlijk snel een destructief effect op mijn gemoedsrust tijdens het kijken van aflevering 9 van het SBS6 programma Steenrijk, Straatarm. Ze blijkt nogal geobsedeerd te zijn met de gesteldheid van haar luchtwegen en verdomt het om te douchen in de woning van Petra en Amber omdat er schimmel in het plafond zit. Dat is echter nog peanuts vergeleken met het feit dat er geen olijfolie en geen diepe pan in huis aanwezig is om een roerei te bakken. Je zou toch onmiddellijk rechtsomkeer maken om je bij je kerel in dat hotel te voegen. Wat een blamage!

Aangezien Meta niet alleen wil zijn, laat ze haar zoon overvliegen uit Barcelona. Kijk, zo doen rijke dames dat als hun sugardaddy dwarsligt. De lieve zoon, zo komt hij over, aarzelt geen moment en is rap onderweg om zijn moeder te steunen. Dat is onvoorwaardelijke liefde waar egotripper Eugène nog een voorbeeld aan kan nemen! Ik blijf na afloop van de aflevering achter met een knoop in mijn maag en een vraag aan Meet. Als je een weekbudget hebt van 2000 euro, is er in Het Gooi dan geen enkele kapper te vinden die iets kan doen aan die armoedige bos stro op je hoofd?

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van Steenrijk, Straatarm 2024 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron:  Still Tv SBS6 / Steenrijk Straatarm / seizoen 9 / 2024

Op televisie wordt seizoen 9 van Steenrijk Straatarm elke woensdag om 20:27 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet is de aflevering met Eugène en Meta uit Laren en Petra en Amber uit Borssele terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 9 Steenrijk Straatarm 2024