Om deze reden vertrekt de familie Jelies naar Spanje in Een Huis Vol Emigreert

Vanaf nu kan iedereen die de familie Jelies of de familie Kraan heeft gemist zich verkneukelen op Een Huis Vol Emigreert, waarin de gezinnen gevolgd worden tijdens hun emigratie. Johan en Janneke verlaten met hun 9 kinderen Tollebeek om naar Spanje te verkassen en Linda en Ivan sleuren een gedeelte van hun kroost mee van Boskoop naar Luxemburg om daar een camping te runnen. Men neme Een Huis Vol, een kopje Ik Vertrek, een snufje Het Roer Om en het genieten kan beginnen.

De familie Jelies vertrekt in Een Huis Vol Emigreert naar Spanje

‘Alles is hier zo duur geworden’, zegt moeder Janneke Jelies in aflevering 1 van de nieuwe serie Een Huis Vol Emigreert. ‘En Johan wil ook graag in een warm land wonen en is verliefd op Spanje.’ Hoeveel meer redenen heb je nog nodig om je huis te verkopen en je droom achterna te gaan? Al riekt het wat mij betreft wel een tikkie naar Johans droom. Ik ben sowieso al blij dat deze lieve familie weer terug is op televisie, al vertrokken ze naar de maan.

Janneke heeft in de aanloop naar de grote verhuizing naar Spanje een taallesje geregeld en het lijkt haar leuk om tijdens de les Spaanse hapjes op tafel te zetten voor Johan en de kinderen. Met haar dochter Jenny gaat ze het wereldwijde web op om inspiratie op te doen. Mmm…toastjes met Serra-No ham lijkt haar wel lekker en artisjok, je weet wel die visjes, wil ze ook graag. Als ik mijn tranen van het lachen gedept heb, weet ik weer waarom ik de familie Jelies zo gemist heb.

Ivan en Linda Kraan gaan het geluk in Luxemburg zoeken.

Linda en Ivan Kraan zijn druk bezig met het sorteren en inpakken van hun huisraad in Een Huis Vol Emigreert, want over 15 dagen vertrekken ze al naar Luxemburg. Pa Kraan heeft besloten meer tijd met zijn gezin door te willen brengen na een longembolie. Het lijkt me heel erg twijfelachtig of een camping runnen je echt meer tijd oplevert. Het onderhoud, schoonmaken, de receptie en de keuken runnen en je koters bezig houden lijkt me best pittig.  

De keuken van de Luxemburgse camping wordt het domein van Ivan Kraan in Een Huis Vol Emigreert. Een logische keuze als je een ei kunt bakken en witte bonen in tomatensaus kan opwarmen. Aangezien er momenteel alleen patat en snacks op de menukaart staan, zal het wel goed komen. Iedere wannabe chef-kok kan tenslotte wel een frikandel bakken. De oudste zoons gaan niet mee en logischerwijs knelt en scheurt dat bij moeder Linda met de nodige tranen als gevolg.

Johan en Janneke Jelies laten hun kinderen achter

Ook Janneke Jelies houdt het niet droog in Een Huis Vol Emigreert als ze samen met Johan op het punt staat naar Spanje te vertrekken om een huis zoeken. De oermoeder is nooit gescheiden van haar kroost en heeft moeite met het afscheid nemen. Het is aandoenlijk zeker gezien het feit dat ik joelend en zingend de deur achter me dicht trok als ik op reis ging zonder mijn kinderen. Met terugwerkende kracht voel ik me bijna schuldig, maar nu lieg ik.

Pa Jelies heeft er minder problemen mee en is nog even gaan shoppen. Content met zijn aankopen showt hij zijn nieuwe colbert, shirts en korte broeken. ‘Oeh, die is echt kort’, zegt Janneke giebelig om er ondeugend aan toe te voegen ‘dan zie ik eindelijk je beentjes weer eens!’ Gezien hun huis vol kinderen heeft ze het vast niet over zijn derde beentje. Johan gaat op Schiphol euforisch van start als hij dansend de roltrap neemt op het nummer In Spanje, in Spanje, in Spanje, In Spanje schijnt altijd de zon. Iemand heeft er kennelijk heel erg veel zin in…

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol 2024 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / KRO-NCRV / familie Kraan / familie Jelies / Een Huis Vol Emigreert / 2024

Op televisie wordt seizoen 1 van Een Huis Vol Emigreert elke vrijdag om 21.30 uur uitgezonden op zender NPO1 en op streamingdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen met de familie Kraan in Luxenburg en de familie Jelies in Spanje terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 1 Een Huis Vol Emigreert