De relaxte Johan Jelies schiet uit zijn slof in Een Huis Vol Emigreert

Johan Jelies kan na een week gescheiden te zijn geweest van Janneke en de kinderen zijn huis vol bijna weer in de armen sluiten in Spanje. Na een spannende vliegreis is de liefde van zijn leven en het kroost namelijk gearriveerd in hun nieuwe thuisland. Waar pa in eerste instantie euforisch is vanwege het weerzien lijkt hij naarmate de dag vordert toch wat overprikkelt dat hij plotsklaps weer 9 uitgelaten koters om zich heen heeft. In Luxemburg zijn de kinderen van de familie Kraan ook in prima stemming, want het is zomervakantie op de camping.

De chaos in Spanje wordt Johan Jelies even te veel

Mijn hart breekt als de 15-jarige Aida en haar vriendje Sven afscheid moeten nemen op Schiphol in Een Huis Vol Emigreert. Natuurlijk zijn het nog maar tieners en hoogstwaarschijnlijk vinden ze met de tijd beide wel een ander liefje, maar de puberknul die verwoed zijn best doet zijn tranen in te houden doet mij grijpen naar de doos tissues. Gelukkig is zijn schoonmoeder Janneke Jelies niet te beroerd om er nog maar eens haar mantra ‘Het komt wel goed!’, in te gooien terwijl ze hem een aai over zijn bol geeft.

Johan Jelies doet letterlijk een vreugdedansje in Een Huis Vol Emigreert als zijn nazaten en vrouw Janneke eindelijk door de schuifdeuren wandelen op het vliegveld in Spanje. Ze zijn echter nog maar net gearriveerd bij het nieuwe huis als de hectiek toe slaat. Er moet zwemkleding uit de koffers worden geplukt om een duik in het zwembad te nemen. Johan krijgt een error in zijn kop van de enorm opgewonden schare koters en bitst gefrustreerd één van zijn dochters toe. Het was de afgelopen week toch best lekker rustig Johan, of niet?

De kinderen van de familie Jelies worden opgestapeld in Een Huis Vol Emigreert

Als het eindelijk bedtijd is voor de kleintjes en het gekissebis begint over wie waar komt te liggen krijg ik een error in mijn hoofd. Hoe in hemelsnaam krijg je die hele kinderschare in slaap als ze hutje mutje op elkaars lip in één slaapkamer liggen? Voor het licht uitgaat krijgen de kinderen de instructie ‘Niet over elkaar heen lopen, als je even moet plassen of zo’. Dat is natuurlijk onbegonnen werk als je je borstkas niet eens kan oppompen om adem te halen zonder een zusje te belasten.

Het gebrek aan slaapkamers is maar een futiliteit vergeleken met het water debacle. Er blijkt namelijk geen druk op de leidingen te zijn. Een niet herkenbaar probleem voor Johan want die heeft gezien zijn grote aantal kinderen chronisch druk op zijn leiding. ‘Het komt goed’, gooit Janneke er nog maar eens in. Voor zoon Harrie kan er sowieso niets meer mislopen, want hij heeft de krat met 40 flessen curry en minstens net zoveel zakjes oplosjus gevonden die mee zijn gekomen uit Nederland. Zonder curry en jus geen leven!

Waarom wilde de familie Kraan eigenlijk emigreren naar Luxemburg?

Bij de familie Kraan in Luxemburg is de zomervakantie begonnen en Linda en Ivan hebben het er in Een Huis Vol Emigreert maar druk mee. De reden van het emigreren wordt mij wel steeds duidelijker. Wie wil er nu niet voor een karig salaris zichzelf de pleuris werken en amper tijd hebben voor de kinderen? De twee kleintjes worden 5 dagen per week naar het kinderdagverblijf gebracht en de oudsten vermaken zich prima zelf op hun eeuwigdurende vakantie. De godganse dag de vriezer met ijsjes leegeten en zelf kunnen bepalen hoe laat je gaat slapen omdat pa en moe zitten te borrelen met campinggasten is natuurlijk helemaal het einde.

Nee, de Kraantje telgen hebben het prima voor elkaar en genieten van hun nieuwe leventje. Moeder Linda heeft allesbehalve vakantie in Een Huis Vol Emigreert, want aangezien Ivan Kraan maar een hongerloontje binnen harkt met het runnen van de camping in Luxemburg wast ze zich het schompes om met de verhuur van beddengoed een centje bij te verdienen. De drang om te begrijpen waarom iemand zulke keuzes maakt laat ik, voor mijn eigen gemoedsrust maar even los. Leven en laten leven …

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol 2024 te gaan

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Beeld bron: Still Tv NPO 1 / KRO-NCRV / Een Huis Vol Emigreert / familie Jelies / familie Kraan / 2024

Op televisie wordt seizoen 1 van Een Huis Vol Emigreert elke vrijdag om 21.30 uur uitgezonden op zender NPO1 en op streamingdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen met de familie Kraan in Luxemburg en de familie Jelies in Spanje terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 18 Een Huis Vol Emigreert 2024