Onenigheid tussen Gerda en Klaas in de serie Urk

We kunnen flauwe grappen maken over de midlifecrisis van tweelingmoeder Jannie, maar stiekem is het toch wel ontzettend stoer dat ze samen met dochter Mathilde motorrijles neemt in de serie Urk. Dochter Gerda kan helaas niet mee met haar moeder en zus, want er moet een nieuwe buggy gekocht worden voor dochtertje Maily. Bij voorkeur een roze exemplaar en niet te duur, al denkt Klaas daar heel anders over.

Gerda zit op een roze wolk en op haar centen

Ik kan mij niet heugen dat mijn vent ooit mee is geweest om een buggy of andere kindergerelateerde spullen aan te schaffen. Dat zegt niet alleen iets over mijn lieftallige echtgenoot, maar ook over andere tijden. Makkelijk was het wel, want het scheelde onnodig gesteggel over wat er afgerekend ging worden. Het nadeel ervan was dat hij achteraf altijd commentaar had op het in zijn ogen exorbitante bedrag dat ik had uitgegeven. Tijden veranderen gelukkig en vaders zijn heden ten dage veel meer betrokken bij het wel en wee van hun kroost.

Klaas wil niet op een paar centen kijken en gaat voor kwaliteit. De portemonnee van Gerda lijkt echter van uienleer gemaakt, want de jonge moeder schiet al vol als ze hem van de bodem van haar tas moet plukken. Goedkoop en roze zijn de enige twee eisen die ze heeft voor een buggy. Gerda had haar eisenlijstje had ze net zo goed gelijk in de kachel kunnen dumpen, want Klaas weigert voor een voordelig prul te gaan en achter een roze buggy gaat hij al helemaal niet lopen op Urk.

Terwijl Gerda en Klaas in de serie Urk tot een compromis proberen te komen over een vierwieler, stappen Jannie en dochter Mathilde op een tweewieler. De dames hebben hun eerste motorrijles. De tweelingmoeder heeft er zin in, maar haar dochter is matig enthousiast. Voordat de dames überhaupt een helm op hebben en de bril weer goed op de neus zit is de helft van het lesuur al voorbij. Mathilde is wat angstig, maar van het ouwe bessie mag het allemaal wel wat sneller gaan. Laat opoe maar schuiven.

mensrelatie_320x100_v1

Teun Föhn en maat Ap lijken in de serie Urk weggelopen uit het poppentheater

Teun Föhn maak je deze aflevering van de serie Urk ook de pis niet lauw. Samen met Ap pakt hij diens dakterras aan dat net zo verrot blijkt als het brein van Poetin. Normaliter waag ik mij niet aan politieke grappen in mijn artikelen, maar ik blijf zo een beetje in de sfeer van de dialoog tussen de twee maten. Als ik de vrienden over wereldproblematiek hoor praten, terwijl ze met houten planken lopen te zeulen, kan ik niet kiezen of het tafereel lijkt op een aflevering van Buurman & Buurman of de Muppet Show.

Als aflevering 11 van de serie Urk wat traag doorsijpelt, slaat mijn fantasie weer eens op hol. Ik bedenk wat er zou gebeuren als Klaas samen met Teun een nieuwe buggy zou gaan uitzoeken en Gerda samen met Ap. Bij laatstgenoemde durf ik te wedden dat ze euforisch terugkomen met een knalroze buggy voor een schappelijk prijsje. Klaas en Teun zouden ongetwijfeld een veel te duur design bolide aanschaffen in een genderneutrale kleur. Ik zie het al helemaal voor me, tot ik ineens opschrik bij het voorstukje van volgende week. Shit, is de aflevering nu al voorbij? Misschien moet ik mijn bizarre hersenspinsels maar even in de ijskast zetten en gauw naar mijn nest gaan.

Klik hier om naar alle artikelen van de serie Urk te gaan

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.

Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / serie Urk / seizoen 10 / Mathilde en Jannie / 2024

Op televisie is seizoen 10 van de serie Urk elke dinsdag om 20:29 te zien op SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen met tweeling Gerda & Mathilde, Klaas, Derre & Tony, Greetje en Teun Föhn terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 12 seizoen 10 Serie Urk 2024