Onvoorbereid emigreren kun je van deze Het Roer Om deelnemers leren

Stefan en Kimberley gooien Het Roer Om en verkassen van Heiloo naar Zweden om daar een eco-glamping te starten. De moeder geeft daarvoor haar hondenuitlaatservice op en vader dient zijn ontslag in als assistent-manager bij een grote supermarkt. Ze zijn jong, de wereld ligt nog aan hun voeten en niets wat het stel nog in de weg staat om hun droom te verwezenlijken. In seizoen 5 van Het Roer om zien we dat het allemaal net even anders loopt dan gepland.

Waarom hebben Het Roer Om deelnemers Stefan en Kimberley zich niet beter voorbereid?

Massaal schakelen we in bij het SBS6-programma om ons te kunnen verkneukelen op de doorgaans onvoorbereide emigraties van de deelnemers. De lekkages in de bouwvallen, het niet beheersen van de taal en vergunningen die niet rondkomen doen ons lachen in ons vuistje. Nou, bij de aflevering van 21 maart 2024 waarin Het Roer Om deelnemers Stefan en Kimberley naar Zweden emigreren, viel er wat mij betreft helemaal niets te lachen. Het werd vooral een uurtje van mateloze irritatie. Het kan namelijk ook te gek.

Kimberley en Stefan emigreren midden in de winter naar Zweden, waardoor hun nieuwe onderkomen wegens sneeuwval slecht bereikbaar is. Op de 8 hectare grond staat een woning en een vakantiehuisje. Het stel is voornemens glamping tenten te plaatsen om gasten te kunnen ontvangen als bron van inkomen. De staat van de twee huisjes is, zoals makelaars dat altijd zo mooi noemen, authentiek en karakteristiek. Bij ons thuis noemen we zoiets gewoon oude vervallen teringzooi.

Ik heb al vrij vlot een onderbuikgevoel dat het avontuur van Stefan en Kimberley best eens op een ramp uit zou kunnen lopen. En hoewel mijn onderbuik doorgaans net zo betrouwbaar is als mijn overspelige buurman, laat het me dit keer niet in de steek. De vergunning voor de glamping in Zweden kunnen de deelnemers van Het Roer Om op hun buik schrijven dankzij een buurman die bezwaar maakt. Voordat je gaat emigreren op voorhand al essentiële zaken regelen doet immers ook wel heel erg af aan het gevoel van avontuur. Mijn kerel, die op links van mij meekijkt naar het tv-programma, hoor ik mompelen ‘ te dom op te poepen’, en voor deze ene keer snauw ik niet dat hij zijn tetter moet houden.

Het koppel gaat op zoek naar een andere activiteit in Zweden

Wat is een logische activiteit als er een meter sneeuw voor je huis ligt en je geen vergunning hebt om iets te kunnen ondernemen? Juist, je brengt samen een hoop tijd door onder de warme dekens, waar er dan zo nu en dan iets in opperste staat van gereedheid schiet. Stefan en Kimberley weten dan misschien geen vergunning te regelen in Het Roer Om, maar wel een tweede kindje. Als de kleine spruit afgebakken is in het oventje en ieder moment het levenslicht wil komen aanschouwen, ligt er een pak sneeuw op de straten waar je akelig van wordt. Het ziekenhuis dat op anderhalf uur rijden ligt, is daardoor slecht bereikbaar en tijdens de barre rit raakt het in barensnood verkerende koppel ook nog eens van de weg af.

Gelukkig is de baby uiteindelijk gezond en wel geboren. Dat kunnen we helaas niet voor de vergunning zeggen, want die is definitief afgewezen door de gemeente. Kimberley en Stefan blijven ondanks alle tegenslagen in seizoen 5 van Het Roer Om enorm optimistisch. Er zullen kijkers zijn die vinden dat het ze siert, maar ik ben dat stadium al zeker een half uur voorbij. Niets dan irritatie over zoveel onnozelheid sijpelt uit mijn poriën. Dat wordt nog eens extra aangewakkerd als de bezwaarmakende buurman als schuldige wordt aangewezen door het stel. Tja, waarom zou je zelf de verantwoording nemen voor ondoordacht handelen als je het een ander in de schoenen kan schuiven?

Klik hier om naar alle artikelen over Het Roer Om 2024 te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.

Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron:  Still Tv SBS6 / Het Roer Om / seizoen 5 / Kimberley en Stefan / Zweden / 2024

Op televisie wordt seizoen 5 van Het Roer Om in maart en april 2024 elke donderdag om 20:28 op SBS6 uitgezonden en op streamingdiensten KIJK en NLziet is de aflevering met Stefan en Kimberley en hun eco-glamping in Zweden terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 5 Het Roer Om 2024