Het Roer Om start het nieuwe seizoen met de impulsieve Anneke in Egypte

Aflevering 1 van het nieuwe seizoen van het SBS6 programma Het Roer Om werd zondagavond 3 december 2023 uitgezonden en Anneke mocht samen met haar hondje Dana het spits afbijten in Hurghada, Egypte. Seizoen 5 wist daarmee direct te starten met een klapper van een verhaal.

Anneke gooit het roer om en emigreert naar Egypte

Op een dag word je wakker en denkt ‘laat ik eens gek doen en naar Egypte emigreren’. Uiteraard ga je niet zonder grondige voorbereiding, dus je opent Facebook en gaat op zoek naar een appartement. Al gauw vind je een pareltje van een woning voor een prijs die te mooi lijkt om waar te zijn. Om niets aan het toeval over te laten, besluit je het appartement direct voor een jaar vooruit te betalen. Dat de verhuurder een wildvreemde is die je nog nooit van je leven ontmoet hebt is bijzaak. 

Dat klinkt behoorlijk idioot hè? Toch vond de 58-jarige Anneke het een puik plan om op deze wijze het roer om te gooien en te verkassen naar Hurghada in Egypte. De vrijgezelle dame vulde haar koffers met potjes glittergel in alle kleuren van de regenboog. Om te voorkomen dat ze ons koude kikkerlandje zou gaan missen, besloot ze ook wat flessen van de echte Nederlandse drank Jägermeister mee te nemen. De memo dat deze alcoholische versnapering oorspronkelijk uit Duitsland afkomstig is heeft Anneke waarschijnlijk nooit ontvangen.

Met zo’n vakkundig voorbereid en gedetailleerd plan kon het avontuur natuurlijk niet misgaan. Geld verdienen zou ongetwijfeld een appeltje eitje worden. Als zelfbenoemd haarstyliste zou ze haar glittergel wel even aan de vrouw brengen voor vijf euro per plukje. Alleen de prijs omrekenen in Egyptische ponden was nog wel even een dingetje, want hoeveel zijn die krengen eigenlijk waard? Ach lekker belangrijk, met alleen een Nederlandse bankpas op zak deed het er toch niet toe.

Hoe is het met Anneke afgelopen?

Dat het impulsieve avontuur van Het Roer Om deelneemster Anneke uitloopt op een fiasco zag zelfs een blind paard nog aankomen. Haar glittergel imperium stierf een vroege dood nog voor het goed en wel geboren was. Aan de voorbereiding lag het echt niet, want ze had zelfs een heel fotoboek gemaakt met voorbeelden van kleurrijke glitter kapsels. Ze was nota bene zelf het model geweest wat op de foto’s stond afgebeeld. Dat de exentrieke vrouw er met haar kort pittig kapsel uitzag als een kaketoe die een overdosis Skittles had gevreten was haar blijkbaar ontgaan.

Dan maar over naar plan B. Werken in een van oorsprong Nederlands callcenter in het hartje van Caïro. Vol goede moed begon ze aan haar training van drie maanden. Na de eerste trainingsdag was Anneke er al helemaal klaar mee. Er werkten verdorie allemaal Egyptenaren in plaats van Nederlanders! Je verwacht het niet. 

Emigratie naar Egypte loopt uit op een grote teleurstelling

Aan het einde van de aflevering van Het Roer Om huilde Anneke de ogen uit haar kop. Wat was het allemaal tegengevallen. Emigreren bleek een totaal andere ervaring dan haar eerdere vakanties in een luxe vijfsterren resort in Egypte. Wie had dat ooit gedacht? Hoe het avontuur van deze aparte dame is afgelopen is nog niet bekend. Naar verwachting zal dit over een paar weken te zien zijn in de Het Roer Om: Hoe is het nu met?’ versie van het SBS6 programma.

De conclusie die we al wel kunnen trekken na het zien van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Het Roer Om is dat ontbijten met energydrink en een peuk geen garantie zijn voor weloverwogen beslissingen. Mocht je dit artikel lezen en kinderen of kleinkinderen hebben die graag energy drankjes nuttigen, gebruik dan gerust het verhaal van Anneke om hen de schadelijke gevolgen van deze mierzoete limonade te tonen. Gegarandeerd dat je koters die troep voortaan laten staan.

Klik hier om naar alle artikelen over het SBS6 programma Het Roer Om 2023 en 2022 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt Het Roer Om: Hoe is het nu met? vanaf 10 december 2023 elke zondag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet is de eerste nieuwe aflevering van Het Roer Om seizoen 5 met Anneke terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Het Roer Om / seizoen 5 / Anneke – Egypte / 2023

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 5 Het Roer Om 2023