Greetje verstoort de rust van Teun Föhn in de serie Urk

Derre en haar dochters Julia en Diana gaan een avondje uit in de serie Urk en voordat ze het vissersdorp tijdelijk verlaten voor Amsterdam is er nog heel wat werk aan de winkel. Ondertussen helpt Teun zijn maat Ap een keer met klussen en zijn de rollen dus eens omgedraaid. Net als de Urker kapper daar even van bij probeert te komen met een kwast in zijn hand staat lawaaipapagaai Greetje voor de deur voor wat aandacht en een wijntje.

Krijgen Tony, Derre en hun gezin een eigen serie op Urk?

Opvallend genoeg krijgen we dit seizoen steeds meer te zien van de familie Regnerus. Na dochter Helena en kleindochter Hailey worden we deze aflevering van de serie Urk verrast met twee andere dochters van Tony en Derre, namelijk Julia en Diana. Ik mag toch niet hopen dat deze mensen in onderhandeling zijn met John de Mol over een eigen realityprogramma. We weten inmiddels allemaal na veel te veel seizoenen van de Meilandjes dat de hoofdrolspelers daar niet leuker van worden.

Dochter Diana lijkt van de twee meiden ogenschijnlijk het meeste op haar moeder. Zo’n avondje weg is leuk, maar het huis moet onberispelijk worden achtergelaten. Het enige wat haar kerel nog hoeft te doen is de kinderen naar bed bonjouren en dan kan hij onderuitgezakt met een gameconsole in zijn handen op de bank gaan zitten. Hij kan desnoods ook iets anders ter hand nemen, moeder de vrouw staat toch te walsen bij Andre Rieu in Amsterdam.

Greetje kakelt de oren van Teun zijn geföhnde kop

Mocht je als man graag verzorgd worden moet je een vrouw op Urk zien te scoren. Dit was een gratis tip voor alle kerels die nog door mama betutteld worden en graag gepamperd willen blijven. Swipe met volle vaart richting Urk! Greetje heeft de datingapps even aan de kant gegooid en besluit in haar kinderloze week Teun te verrassen met een bezoekje. De kapper, die net even aan het bijkomen was van een dag klussen bij Ap is dan ook gematigd enthousiast en maakt daar geen geheim van.

Zo zouden alle vriendschappen moeten zijn. Geen theater, maar gewoon eerlijk kunnen zeggen dat je niet zit te wachten op bezoek. Niet dat Gre zich er ook maar iets van aantrekt. Ze is immers nog altijd een beetje dolende telkens als haar dochters bij Jan zijn. Luid tetterend steekt ze een peuk op onder de afzuigkap. Binnen no-time heeft Greetje het in de serie Urk voor elkaar dat Teun aandacht voor haar heeft. Sterker nog, het schilderij van zijn pa waar hij druk mee bezig was, wordt aan de kant gezet en de alleenstaande moeder mag met een wijntje poseren voor een kunstwerk.

Staat Tony kwijlend voor het raam of schranst hij de koelkast leeg nu Derre uit is?

Ondertussen zijn Derre en haar dochters Julia en Diana vanuit Urk aangekomen in de grote stad. Ze zijn helemaal klaar voor het concert van Andre Rieu. In kekke nieuwe outfitjes en de kapsels in de krul gaan ze een avondje lekker los. Het walst toch een stuk fijner als je weet dat de badkamer van onder tot boven met een tandenborstel is gepoetst en de wasmand leeg is. Maak je geen zorgen, het is niet zo dat ik dit uit ervaring weet maar ik kan het me wel voorstellen.

Tony zit volgens Derre de hele avond te waken bij het raam of zijn liefje alweer thuis komt. Ik zie in gedachten een kwijlende Napolitaanse Dog voor me. Zo’n bullebak die bij iedere beweging in de straat met een flinke blaf de ramen aflikt. Misschien zelfs een rondedansje om zijn eigen as doet. Theoretisch gezien zou zowel Tony als de hond uit het voorbeeld natuurlijk ook gewoon de koelkast kunnen plunderen nu er niemand kijkt. Ik gok op de laatste optie en hoop dat de visbezorger ervan genoten heeft.

Klik hier om naar alle artikelen van de serie Urk te gaan

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / serie Urk / seizoen 10 / Greetje Hakvoort / 2024

Op televisie is seizoen 10 van de serie Urk in januari en februari van 2024 elke dinsdag om 20:29 te zien op SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen met tweeling Gerda & Mathilde, Klaas, Derre & Tony, Greetje en Teun Föhn terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 10 Urk 2024