Faalangst kost kandidate Pien bijna de kop in Heel Holland Bakt

Carla tovert een cheesecake om in een roerei, twijfelende Pien transformeert bagels in bakstenen en Rudo gaat retro met zijn cartoon cake tijdens het thema Amerika van Heel Holland Bakt 2024. Lees hier hoe de gierende zenuwen bijna de publieksfavoriet van het Omroep Max programma naar huis stuurde.

Onsmakelijke cheesecake van amateurbakker Tim

Diep van binnen klinkt een stemmetje dat zegt: ‘Zou je dat nu wel doen?’ Opstandig prop ik nog een koekje in mijn mond. ‘Ach mens, houd je snater!’, snauw ik richting mijn geweten. Als André van Duin zegt ‘Hol naar de keuken en pak de koektrommel’, dan doe je dat. Terwijl de bakkers stoeien met het maken van een cheesecake vreet ik me het ongans aan chocolate chip cookies. Je moet tenslotte alles doen om de kandidaten van de populaire bakshow te steunen bij aflevering 4.

Als ik Pien met haar handen een ei zie scheiden en het eiwit als slijmerige snot door haar tengere vingers loopt, schuif ik de koektrommel toch maar even opzij. Dat blijkt een goede beslissing te zijn, want niet lang daarna haalt Tim een zwart gekleurd baksel uit de bakvorm. Het lijkt op een uitwerpsel dat zojuist uit de dikke darm van een kameel is ontsnapt. De donkere vlaai van het tweebultige zoogdier scheurt in stukken en tot overmaat van ramp smeert de bakker er ook nog eens een rare gele smurrie bovenop. 

De cheesecake van Carla, of zoals André zegt ‘tsiesjkeek’, staat een tikkeltje te lang in de oven. Het baksel belandt in een acute identiteitscrisis en besluit voortaan als roerei door het leven te gaan. Mijn lekkere trek is als sneeuw voor de zon verdwenen. Wie had ooit gedacht dat de fratsen van Heel Holland Bakt kandidaten Pien, Tim en Carla nog eens goed zouden zijn voor de slanke lijn?

Heel Holland Bakt bagels met Carla en Pien

De bakkers van het programma lijken niet in hun element tijdens het bakken van de cheesecake. Gelukkig weet Tim zich te herpakken bij de technische opdracht en produceert vijf prachtige bagels. Carla en Pien geven hun broodjes een gratis rondje achtbaan. Ze slingeren het deeg fanatiek rond de steel van een houten pollepel. De bagels zijn duidelijk geen fan van de Efteling en gaan in staking. Terwijl de dames een geschifte melkemulsie proberen over te halen om roomkaas te worden, komen de broodjes als geplette keien uit de oven. ‘Geen nood meiden, bij het spektakelstuk gaat het vast beter’, roep ik Pien en Carla bemoedigend toe. 

Als de bagels gejureerd worden blijkt niet alleen de melk, maar ook het dappere duo Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden de kluts kwijt te zijn. Meestal wordt er bij de technische opdracht niet geproefd, maar dit keer gaan de baksels linea recta de slokdarm in van de Heel Holland Bakt juryleden. Laten we hopen dat Janny en Robèrt thuis nog een doosje laxeermiddel in de kast hebben liggen. Anders lukt het ze nooit om de keien veilig door hun spijsverteringssysteem te loodsen.

Meesterbakker Rudo en afvaller Carla

Als afsluiter van de Amerika aflevering van Heel Holland Bakt moeten de kandidaten een cartoon cake maken, maar het lukt Pien en Carla niet om hun zenuwen onder bedwang te houden. Het resultaat is een chocoladetaart die eruitziet alsof hij iets te dicht bij de kachel heeft gestaan en een depressief konijn dat zich met het schaamrood op de kaken verbergt in zijn holletje. Het knaagdier zorgt ervoor dat bij Carla de stoom uit haar oren komt en zij moet helaas het programma verlaten. Rudo weet met zijn retro boombox taart indruk te maken op de jury en mag zichzelf voor de allereerste keer meesterbakker van de week noemen. Publieksfavoriet Pien is ondanks haar faalangst met de hakken over de sloot door naar de volgende ronde. Ik hoop van harte dat ze nu eens stopt met twijfelen aan zichzelf. Kom op meis, je kan het!

Op de website van Heel Holland Bakt zijn alle recepten van de cheesecake, bagels en cartoon taart te vinden.

Meer artikelen lezen over Heel Holland Bakt 2024.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron:  Still Tv NPO 1 / Omroep Max / Heel Holland Bakt / seizoen 11 / Pien / 2024 

Heb je aflevering 4 gemist van Heel Holland Bakt 2024 en ben je nieuwsgierig naar de cheesecake, bagels en cartoon cake van de kandidaten? Op NLziet en NPOstart kun je seizoen 11 van Heel Holland Bakt terugkijken en de creaties van Aruna, Pien, Dennis, Susan, Tim, meesterbakker Rudo en afvaller Carla bewonderen.

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 11 Heel Holland Bakt 2024