Zieke André van Duin loopt smulfestijn in halve finale Heel Holland Bakt mis

De afgelopen weken is het kaf van het koren gescheiden en hebben we de lekkerste én meest wanstaltige baksels voorbij zien komen. In de halve finale is geen ruimte meer voor fouten en Heel Holland Bakt kandidaten Aruna, Susan, Tim en Rudo moeten ware meesterwerkjes voorschotelen aan Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven, maar waar is André van Duin in vredesnaam gebleven?

Is Heel Holland Bakt icoon André van Duin ziek?

Terwijl André van Duin op ludieke wijze vertelt dat hij vanwege ziekte niet aanwezig is bij de halve finale van Heel Holland Bakt 2024, zakt mijn humeur tot tientallen meters beneden de aardkorst. Deze aflevering van het bakprogramma gaat vast ondraaglijk saai worden zonder onze kers op de taart. Chagrijnig stampvoet ik naar de keuken om nog een extra punt chocoladetaart op mijn gebaksbordje te gooien. Gewapend met twee stukken taart, of vier in de ogen van mensen die wel beschaafde puntjes snijden, kruip ik weer voor de televisie. 

Voor de eerste opdrachten moeten de amateurbakkers twee klassieke gebakjes fuseren tot één uniek gebakje. Meesterpatissier Robèrt van Beckhoven spreekt de kijkers van het programma toe: ‘Wij hopen dat ze een uniek hebakje haan maken.’

In gedachten zie ik hoe een moorkop de liefde bedrijft met een welwillend vruchtenslofje. Ze komen samen tot een uiterst kleverig hoogtepunt en na een draagtijd van ongeveer twee uur wordt hun liefdesbaby geboren. Of eigenlijk baby’s, want het blijkt een vierling te zijn.

Pikante soezen van Susan zorgen voor extra spanning tijdens de halve finale

Aangezien elke kandidaat vier gebakjes moet produceren worden er maar liefst zestien zoete liefdesbaby’s geboren in aflevering 7 van Heel Holland Bakt. Aruna bakt chocolade bolgebakjes, Rudo zoekt zijn toevlucht in alcohol met schwarzwälder kirsch schuimgebakjes, Tim maakt soezen met vernuftige sinaasappelcrème en Susan steekt een rode peper in de reet van een stel schuimsoezen. 

Als voice-over weet André van Duin ondanks dat hij ziek is zijn unieke sausje over signatuuropdracht van de halve finale te gieten. Door zich regelmatig telefonisch met de aflevering te bemoeien lijdt het kijkplezier niet onder zijn afwezigheid. Toch is André dit keer niet de kers op de taart van Heel Holland Bakt. Die eer is voorbehouden aan Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden die bijna het loodje leggen tijdens het jureren van de pittige soezen van Susan. Misschien toch een beetje te veel peper gebruikt?

Is de technische opdracht te hoog gegrepen voor de kandidaten?

Het resultaat van de technische opdracht zullen we in dit artikel maar gauw overslaan. De kandidaten zijn dusdanig uitgeput na het voltooien van het patisserie-fokprogramma waardoor het bakken van een chocoladetartelette niet helemaal volgens plan loopt. De moelleux au chocolat met een meringue topping die de bakkers aan de jury serveren zien eruit als een chocolademousse bereid in een sauna van 90 graden Celsius. Het is echt jammer dat André van Duin door ziekte afwezig is bij de jurering, want over deze taartjes zou hij ongetwijfeld dijenkletsers van grappen kunnen maken.

Gelukkig weten alle kandidaten zich te herpakken bij het spektakelstuk waarbij ze een nationaal ontbijt moeten produceren voor de jury. Rudo zet in op een Hollands ontbijt voor zatlappen, Susan maakt een Belgisch ontbijt voor lekkerbekken, Tim bakt een Turks ontbijt voor fijnproevers en Aruna creëert een Surinaams ontbijt voor liefhebbers van de gekruide keuken.

Arme André loopt het ontbijt mis

Ondanks de twee punten taart die inmiddels de tango dansen met mijn maagsappen zit ik kwijlend voor de televisie. De ontbijtjes zien er werkelijk fantastisch uit. En terwijl André van Duin alleen digitaal toe kan kijken, vreten juryleden Janny en Robèrt hun buikje rond. Van Duin krijgt slechts de twijfelachtige eer om Rudo naar huis te sturen, maar mag gelukkig ook Tim uitroepen tot Meesterbakker van de week.

Ik ben benieuwd of Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven volgende week aanwezig zullen zijn bij de grote finale van Heel Holland Bakt 2024. Het zou mij niet verbazen als zij na hun schranspartij bij het jureren van de ontbijtjes ziek, zwak en misselijk met een dekentje op de bank liggen. Ach, des te meer valt er te smikkelen voor Heel Holland Bakt held André van Duin. Dat heeft onze kers op de taart meer dan verdiend. 

Op de website van Heel Holland Bakt zijn alle recepten van aflevering te vinden.

Meer artikelen lezen over Heel Holland Bakt 2024.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Omroep MAX / Heel Holland Bakt 2024 / André van Duin

Heb je aflevering 7 gemist van Heel Holland Bakt 2024 en ben je nieuwsgierig hoe André van Duin ondanks dat hij ziek was toch deel uitmaakte van de halve finale? Op NLziet en NPOstart kun je seizoen 11 van Heel Holland Bakt terugkijken en de tevens creaties van Susan, Aruna, meesterbakker Tim en afvaller Rudo bewonderen.

Home » Televisie » aflevering 7 halve finale seizoen 11 Heel Holland Bakt 2024