Linda Kraan getroffen door heftig virus in Een Huis Vol Emigreert

Nu de tijd van afscheid nemen van vrienden en familie is aangebroken zijn er tranen bij familie Jelies in Een Huis Vol Emigreert. Het zilte vocht wordt echter met een bloedgang van de wangen geveegd. Het lijkt wel alsof moeder Janneke bang is dat de kijkers misschien denken dat ze helemaal niet naar Spanje wil emigreren. In Luxemburg is het voor de familie Kraan erop of eronder, want de camping gaat open. Met de opening gaat logischerwijs ook de keuken in bedrijf en dat loopt op z’n zachtst gezegd nog niet zo soepel.

Familie Jelies neemt afscheid in Een Huis Vol Emigreert

Ik moet eerlijk bekennen dat ook ik soms twijfel of Janneke Jelies met hart en ziel naar Spanje wil verkassen. Iets te vaak ontsnapt er als een mantra de zin ‘het komt wel goed’ uit haar giecheltje. Het lijkt erop dat ze vooral zichzelf moed in wil spreken en heel diep vanbinnen haar leven met haar gezin in Tollebeek wel prima vond. Zolang je iets vaak genoeg herhaalt, ga je er vanzelf in geloven.

Johan Jelies en zijn zwager zijn naar Spanje afgereisd om de boel alvast een beetje te fatsoeneren, terwijl Janneke met de kinderen nog een weekje bij haar moeder logeert. Een goed plan, zeker gezien het feit dat het organisatorisch nog best even puzzelen is hoe ze 11 man in 2 slaapkamers gaan proppen. De kindjes nemen ondertussen afscheid op school. Mijn ruggengraat van spaghetti kronkelt alle kanten op als ik het grut zie worstelen met het afscheid nemen van hun vriendjes en vriendinnetjes.

Linda Kraan test het eten van Ivan in het campingrestaurant

Familie Kraan heeft zo hun eigen sores in aflevering 6 van een Huis Vol Emigreert. De camping wordt geopend en tot overmaat van ramp heeft het hele gezin de laatste tijd last gehad van buikgriep. Je zou er toch de schijt van krijgen. Op één familielid na is het gezin vlak voor de opening weer op de been. Linda Kraan is nog ziek. Je verwacht het niet. Ik kan er niets aan doen, maar elke keer als ik haar zie krijg ik spontaan Brigitte Kaandorp op mijn netvlies met het nummer Zwaar leven.

Gelukkig is Linda ondanks haar vreselijke toestand nog wel in staat om het eten te komen proeven in het restaurant van hun camping in Luxemburg. Ze begint voortvarend met uiensoep. Een uitstekende keuze als je herstellende bent van een fikse buikgriep. Nadat het voorgerecht is geserveerd, is het tijd voor een schnitzel. Een lap gepaneerd varkensvlees dat, eenmaal ontdooid, lekker het vet in wordt geslingerd door de nieuwe kok Mike. De verse werknemer lijkt zo weggelopen uit een keuken van Peter Gillis en ik zou niet raar staan kijken als dat echt zo blijkt te zijn.

De kersverse medewerker van familie Kraan krijgt les van Ivan

Kok Mike heeft een uitstraling die vergelijkbaar is met dat van een pakje boter wat net iets te lang op de boterberg heeft gelegen. Ik heb niet veel vertrouwen in zijn kwaliteiten. Wanneer Ivan Kraan hem uitlegt dat een cordon bleu dezelfde schnitzel is, maar dan met een plak ham en kaas ertussen gepropt, vraag ik mij af waarom hij zich als kok niet verbaast over deze methode. De gepaneerde binnenkant raakt dan toch geen panbodem of vet aan? De plaatsvervangende schaamte die ik voel jegens de eerste klant die zo’n bevroren lap varken gaat bestellen maakt zich van mij meester.

Na deze aflevering van Een Huis Vol Emigreert kunnen we vaststellen dat er nog aardig wat verbeteringen nodig zijn in de campingkeuken van de familie Kraan in Luxemburg. Voor nu is het belangrijkste dat Linda Kraan weer volledig hersteld van haar nare virus. Maar dat zal vast wel lukken na een bak uiensoep en een vette plak ontdooid vlees. Mag ik ook even een teiltje? Ik ben ineens een beetje misselijk.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol 2024 te gaan.

Beste lezers, dankzij jullie steun is Tv-Vrouw een succes!
Wil je ons helpen?
Deel dit artikel dan via de deelknop bovenaan dit artikel of volg ons op social media.
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / KRO-NCRV / Een Huis Vol Emigreert / familie Jelies / 2024

Op televisie wordt seizoen 1 van Een Huis Vol Emigreert elke vrijdag om 21.30 uur uitgezonden op zender NPO1 en op streamingdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen met de familie Kraan in Luxemburg en de familie Jelies in Spanje terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 18 Een Huis Vol Emigreert 2024