Buurvrouw voor de rechter gedaagd na onteren kikkerbruid in Mr. Frank Visser doet Uitspraak

Wim en Annelies uit Eindhoven zijn het gegluur van Marga helemaal zat en schakelen het SBS6 programma Mr. Frank Visser doet Uitspraak in om hun privacy én geliefde kikkers te redden. Dat asociale gedrag van de buurvrouw moet nu maar eens klaar zijn. Als uiteindelijk rechter Bart Beuving uitspraak doet in plaats van Mr. Frank Visser loopt het toch iets anders dan het echtpaar had verwacht. 

Is Marga een jaloerse buurvrouw of zit er een steekje los bij de klagers?

Het is te schandalig voor woorden: ordinair gluren met een camera, zeuren over de schutting en nota bene ook nog eens de kikkers verzuipen door een lekkage te veroorzaken. De ‘poging tot moord’ op hun prachtige kikkerverzameling laat Wim en Annelies niet koud. En dat allemaal omdat buurvrouw Marga jaloers is. De klagers weten wel hoe dat komt. Ze kopen hun boodschappen groot in en hebben een flinke vriendenkring, waardoor de buuf nog groener ziet als de kikkers in de vensterbank.

Aan het begin van de aflevering van Mr. Frank Visser doet Uitspraak geef ik klagers Wim en Annelies het voordeel van de twijfel, maar dat verandert al snel als de dame des huizes begint te janken over het verkleurde bruidsjurkje van een van haar teerbeminde kikkers. Annelies legt uit dat de kikvorsen haar kracht geven. Als ik naar de bagger luister die uit de mond van echtgenoot Wim komt begrijp ik meteen waarom. Als je maar genoeg kikkers kust, tref je op den duur vast wel een prins. Of tenminste een vent met een wat lager tokkiegehalte als Wim.

De confrontatie van Wim en Annelies met Marga in Mr. Frank Visser doet Uitspraak

Bij de confrontatie met buurvrouw Marga schreeuwt de mislukte kikkerprins: ‘Niet zeggen O Lieve Heer, want je bent een duivel en blijft een duivel!’ Alsof dat nog niet genoeg is, gooit de boze man er nog een liefdevolle verwensing achteraan. ‘Ik zou willuh dat elke keer als jij loog dat er een stuk van uw been af ging, dan was je nog kleiner as ik!’ Dat klinkt op zich niet als een bijzonder indrukwekkend dreigement, ware het niet dat Wim in een rolstoel zit en vurig wenst dat ‘onze Lieve Heer ervoor zorgt dat ze er net zo bij komt te zitten’ als hij. Nu is de ietwat monotone buurvrouw Marga ook niet het vrolijkste paardje van stal, maar ze wenst in ieder geval geen lichaamsdelen van Wim naar het hiernamaals.

Terwijl de buren strijden om als winnaar van het WK Straat-schreeuwen uit de bus te komen, daalt mijn concentratie af. Ik kijk naar de zwarte maillot die de pootjes van Viktor Brand transformeert in ballerina spillebenen en vraag me af of het hulpje van Mr. Frank Visser thuis geen spiegel heeft. Volwassen kerels in skinny jeans, de idioot dat ooit heeft verzonnen mogen ze van mij gelijk verzuipen in een badkuip met drilpudding en daarna het lijk oplossen in een vat met knetterbadzout.

Als vervolgens ook nog eens rechter Bart Beuving op komt dagen in plaats van Mr. Frank Visser om uitspraak te doen in het dispuut van Wim en Annelies versus Marga zuigt mijn concentratieboog helemaal vacuüm. Niks ten nadele van Hugh Grant look-a-like Beuving, maar het is toch alsof je roomboter vervangt door halvarine. Er zit nét wat minder smaak aan en de romige smaaksensatie is verdund door het toevoegen van water.

Mr. Bart Beuving doet Uitspraak in Eindhoven

Verrassend genoeg blijkt Mr. Bart Beuving toch de smaakpapillen te strelen door Wim en Annelies precies te geven wat ze verdienen. De oud ijzer en ‘alleminimum’ hobby waarmee Wimpie niet alleen wat geld bijverdient, maar ook buurvrouw Marga geluidsoverlast bezorgd moet aan banden worden gelegd. De vuilspuiende grootwaffel mag voortaan enkel zijn hobby uitvoeren op werkdagen tussen 11:00 en 15:00 uur. Doet hij het wel buiten de gestelde tijden dan levert dit een boete op van 100 euro per keer. Zo kan Marga tenminste ook een lekker zakcentje bijverdienen dankzij de hobby van Wim.

Voor wat betreft de schutting besluit Mr. Bart Beuving dat deze vervangen moet worden en de kosten voor beide partijen zijn. Over de lekkage die de bruidsjurk van mevrouw kikker verruïneerd heeft, is er volgens de expert geen twijfel mogelijk. Dit is veroorzaakt door de ondeugdelijke constructie van de aanbouw die Wim en Annelies zelf aan de veranda hebben vastgeknutseld. De schade aan de verlepte kikvors familie wordt dan ook niet vergoed. Er zit voor Annelies helaas niets anders op dan voorlopig lelijke kikkers blijven kussen.

Klik hier om naar alle artikelen over het SBS6 programma Mr. Frank Visser doet Uitspraak 2024 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Mr. Frank Visser doet Uitspraak / Annelies en Wim / Eindhoven / 2024

Op televisie wordt seizoen 8 van het programma Mr. Frank Visser doet Uitspraak op donderdag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingdiensten KIJK en NLziet is de aflevering over de kikkers van Wim en Annelies uit Eindhoven versus Marga met Mr. Bart Beuving terug te kijken.

Home » Televisie » aflevering 18 seizoen 8 Mr. Frank Visser doet Uitspraak 2024