Familie Blom laat zich niet gek maken in het nieuwe seizoen van Een Huis Vol

De familie Blom staat in een nieuw seizoen van Een Huis Vol op het punt van vertrekken naar Albanië, maar moeder Gerdien laat zich niet gek maken door de stress die bij op vakantie gaan hoort.

Hoe is het mogelijk dat Gerdien Blom uit Een Huis Vol zo rustig blijft?

In het huis vol van Maarten en Gerdien Blom is het nog stil als pa en moe al vroeg bezig zijn met de voorbereidingen voor het vertrek naar Albanië. Eenieder die denkt dat ze als een stel stresskippen aan het inpakken zijn en lopen te rennen zit er faliekant naast. Waar menig ander ouder met een zweetlip en rode vlekken in de nek zou rondstieren om alles voor elkaar te krijgen, keutelt dit koppel op het gemakje rond.

Bij het zien van de relaxte houding van Maarten en Gerdien voel ik verbijstering, verwondering en een tikkeltje jaloezie. Of zeg maar gerust heel veel jaloezie. Wat moet het toch heerlijk zijn om geen stress te ervaren bij de voorbereiding voor een vakantie. Gewoon het leven een beetje nemen zoals het komt. Waar ik met een tandenborstel de voegen van de badkamer nog schrob voordat ik mijn koffers inpak, wordt er bij de familie Blom in Een Huis Vol nog uitgebreid ontbeten met het kroost. De kleintjes en vader Maarten nemen zelfs nog een duik in het zwembad. Ik krijg plaatsvervangend een error in mijn kop. Moeten die zwembroeken niet mee en moet het zwembad niet leeggemaakt worden?

Familie Blom trekt zonder stress de deur achter zich dicht

Op het moment dat ik denk dat het echt niet gekker kan gaan worden, besluit moeder Gerdien Blom dat de kinderen nog wat foto’s mogen pimpen om mee te nemen naar Albanië. Een arsenaal aan knutselspullen wordt tevoorschijn getoverd en volkomen relaxed knippen en plakken de Blom koters erop los. Geen druk en al helemaal geen gehaast. ‘Hallo daar, joehoe! Jullie moeten zo weg!’, roep ik gefrustreerd naar de televisie, maar het gezin verblikt of verbloosd niet.

Als de familie Blom dan eindelijk op het punt staat om te vertrekken, werpt moeders nog een blik op een huis vol rotzooi. ‘Nou, dat laat ik maar gewoon even zo’, zegt ze en trekt volledig ontspannen de deur achter zich dicht. Mij verbijsterd voor de tv achterlatend. Ik heb waarschijnlijk te weinig kinderen, want het is mij bij Een Huis Vol al vaker opgevallen dat er veel minder gestrest wordt omgegaan met bepaalde zaken. Het is misschien wel inherent aan een groot gezin. Je kunt je immers niet om ieder wissewasje druk maken, want anders word je gierend gek. Net als ik vandaag tijdens het kijken naar aflevering 1 van het nieuwe seizoen van Een Huis Vol.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol 2024 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 17 van Een Huis Vol elke werkdag om 19.00 uur uitgezonden op zender NPO1 en op streamingdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen uit 2024 met familie Blom, familie Cudogham en familie Wildeman terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / KRO-NCRV / Een Huis Vol / seizoen 17 / Gerdien Blom 2024

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 17 Een Huis Vol 2024