Winter Vol Liefde: Saul raakt niet uitgepraat over zijn ex Rafaëlla

In aflevering 11 van Winter Vol Liefde raakte Saul niet uitgepraat over zijn ex Rafaëlla, namen Edith en Mike afscheid, en deed Vanina haar intrede in het boetiekhotel van Marco. Hoewel er weer genoeg te beleven was tijdens het programma, bleef onze Tv-Vrouw redacteur met een kater achter na een avond genieten van de avonturen van de deelnemers.

Het is allemaal de schuld van Saul

Met een bonzende pijn in mijn kop werd ik vanochtend wakker. Het voelde alsof duizenden kabouters op klompen fanatiek hossend een après-ski party in mijn hoofd aan het houden waren. Pijnlijk en het is allemaal de schuld van Saul, de breed grijnzende makelaar uit Winter Vol Liefde. Laat ik een poging doen om uit te leggen wat er gisteravond is gebeurd …

Zoals wel vaker zat ik op de bank met pen en papier op schoot klaar om notities te maken van het datingprogramma. De hond, of beter gezegd ontplofte cavia van 3,5 kilo want ze is nogal klein, lag naast mij op een kussentje. We keken naar het RTL4 programma Winter Vol Liefde en Saul stond voor de camera te praten over zijn date met ex Rafaëlla. Terwijl ik me afvroeg waarom een vrouw lippen wil die lijken op een dubbelgevouwen binnenband van een fiets, werden mijn overpeinzingen ruw verstoord. Bibi, de cavia naast mij, was om de haverklap aan het blaffen. Geen lang gekef, maar wel telkens een korte irritante waf. ‘Kappen nou Biebs’, mopperde ik naar de Yorkshire Terriër naast me.

Na verloop van tijd kwam ik er echter achter dat het niet de hond, maar Saul was die blafte. Iedere keer als hij Raf zei, interpreteerde mijn hersenen dit automatisch als waf. Je begrijpt wellicht dat ik me schuldig voelde richting de ontplofte cavia en om mijn schuldgevoel af te kopen besloot ik vanaf dat moment bij elke Raf-waf Bibi een koekje te geven. Om het kleffe gekef van Saul een beetje draaglijk te maken tijdens de aflevering van Winter Vol Liefde mocht ik een glaasje likeur als compensatie bij elke Raf. Creme Brulee likeur om precies te zijn.

Is Vanina de nieuwe Thalia van Winter Vol Liefde?

Om te voorkomen dat dit artikel net zo lang wordt als de 26-delige Winkler Prins encyclopedie zal ik verdere details betreffende Saul, de bevroren kop en turbo lippen van Rafaëlla en het jaloerse gedrag van Amy Rose skippen en gelijk overgaan op Vanina, de Thalia van Winter Vol Liefde. Zij is de nieuwe logé van Marco en doet aan Foe Yong Hai. Je weet wel die oosterse filosofie waarbij de inrichting van je huis moet corresponderen met bepaalde windrichtingen.

Als eerste zweefteef van de B&B Vol Liefde spin-off wilde Vanina graag een kamer met een bed richting het Oosten. De gastheer is de beroerdste niet, dus zo gezegd, zo gedaan. Misschien is het een goed idee dat hij van de week ook even het bed van Joyce verplaatst naar een andere windrichting. Haar gedrag leek gisteren na de ontmoeting met Vanina wat te veranderen, maar dat zal vast meer met Feng Shui toestanden te maken hebben dan met jaloezie. Toch?

Een genadeloze trap na van Edith

Bij Mike en Edith stonden de bedden ook niet helemaal synchroon met de Foe Yong Hai Goden, want beide droeftoeters besloten de handdoek in de ring te gooien. De motormuis, die overigens in deze aflevering van Winter Vol Liefde gekleed was als een buschauffeur met zijn zwarte trui en witte kraag, ging als eerste van start tijdens het dump-gesprek. Veel kans om wat te zeggen kreeg hij echter niet. Zodra Edith doorkreeg dat ze gedumpt werd nam ze het gesprek over en vertelde ze aan Mike en de kijkers van Winter Vol Liefde wat er allemaal mis is met hem.

Woorden als blufpoker, overego en onverantwoord handelen vlogen als torpedo’s over tafel. Een beetje kinderachtig van de gastvrouw en bovendien totaal overbodig. Mike heeft immers allang bewezen dat hij prima in staat is om zichzelf voor lul te zetten voor half Nederland. Als klap op de vuurpijl moest Edith ook nog even benadrukken dat ze hem bijna gezoend had. Nou, die dans is Mike mooi ontsprongen. De mazzelaar!

Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat dit het enige is wat ik van de aflevering heb onthouden. Mijn laatste herinnering aan gisteravond is een kotsende hond en een lege fles likeur. Als jullie het niet erg vinden ga ik nu op zoek naar paracetamol. Fijne dag allemaal!

Klik hier om naar alle artikelen over Winter Vol Liefde en B&B Vol Liefde te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van Winter Vol Liefde elke maandag tot en met donderdag om 20:32 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingdienst Videoland en NLziet is aflevering 11 te zien waarin Mike en Edith afscheid nemen, Vanina haar intrede doet bij Marco en Saul niet uitgepraat raakt over zijn ex Rafaëlla.

Beeld bron: Still Tv RTL4