Deelnemers van Winter Vol Liefde hebben een sociale vaardigheidscursus nodig

In aflevering 8 van het liefdesprogramma werden we geconfronteerd met de tekortkomingen van de deelnemers. Onder andere Jeroen en Bart maakten een exit uit Winter Vol Liefde en Amy Rose liet zien dat elke roos vlijmscherpe doornen heeft. Ook kregen we antwoord op de vraag waarom je beter geen koffie bij Benjamin kunt drinken.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, Bourgondische Bartje heeft de pijp aan Maarten gegeven. Na een ochtend vol poetswerk en geklaag van Mike kwam hij tot de conclusie dat de tijd was aangebroken om huiswaarts te gaan. Ik kan hem geen ongelijk geven. Tussen Bart en Edith was er geen romantiek te bekennen en al dat gezonde vreten begon hem ook behoorlijk zijn strot uit te hangen. Zo te zien is de jolige kerel niet van plan om in de toekomst een kookcursus te gaan volgen en wordt de innige relatie met Thuisbezorgd weer nieuw leven ingeblazen na thuiskomst.

Waarom koffie drinken bij Benjamin uit Winter Vol Liefde geen goed idee is

Bart was niet de enige die in aflevering 8 de opnames van Winter Vol Liefde achter zich liet, want ook Jeroen pakte zijn koffers. Al was dat niet geheel vrijwillig. Heel romantisch had Jeroentje bedacht om vrijgezel Benjamin te bezoeken op het werk. Gezellig samen een kopje koffie drinken. Het pakte echter wat anders uit dan gepland. In plaats van een latte macchiato met havermelk kreeg de jongeman een heerlijk kopje ‘oprotkoffie’ geserveerd.

Dat de sociale vaardigheden van Benjamin wel een opfriscursus kunnen gebruiken werd pijnlijk duidelijk toen hij Jeroen in zijn uppie liet vertrekken na het bakkie pleur en zelf vrolijk doorging met werken. De gozer kreeg zelfs geen kans om afscheid te nemen van Joshua. Ik hoop dat Benjamin niet al te veel van dit soort streken uit gaat halen, want hij is samen met Marco een van de weinige leuke deelnemers van Winter Vol Liefde. Het zou jammer zijn als we hem ook bij het chemisch afval moeten zetten.

Marco heeft in de vorige aflevering al wat minpunten gescoord toen hij op een bijzonder onhandig moment het hart van Joyce brak. Wellicht kunnen we als Winter Vol Liefde kijkers wat geld bij elkaar sprokkelen om de heren samen naar een cursus Sociale Vaardigheden voor Dummies te sturen. 

Is er een oplossing voor het gedrag van Amy Rose?

Nu ik erover nadenk, zou Amy Rose ook best eens baat bij een heropvoedingscursus kunnen hebben, maar geen haar op mijn oude verlepte kop die erover denkt om daar financieel aan bij te dragen. Gooi die diva maar een weekje in een kartonnen doos onder een brug. Dan kan ze eens met beide pootjes op de grond landen. Toch heeft deze dame het echt niet makkelijk. Dat mogen we als kijker niet onderschatten. In een onderonsje met de camera lucht Amy Rose haar hart: ‘Waar ik een beetje mee struggle is dat ik zelf misschien wat netter, bekakter ofzo ben. En Kelsey is wat opener en misschien iets wat meer boerser ofzo.’

Lieve hemel meid, hoe kan ik nu ooit iets positiefs over je schrijven als je zulke rare dingen zegt? Als moeder zijnde willen mijn eierstokken je beschermen tegen de hetze die nu gaande is op social media, maar hier is geen redden aan. Sterker nog, als mijn eigen koters zich zo zouden gedragen op televisie, dan had ik ze spontaan terug de baarmoeder in gekatapulteerd en vervolgens een morning after pil genomen.  

Rustig blijven ademen

Alleen de gedachte aan de valse acties van Amy Rose doet mijn bloeddruk tot recordniveau stijgen en daarom is het wellicht beter om een eind te breien aan dit artikel. Wellicht is het goed om even te ontspannen met een cursus meditatie voordat de vlammen uit mijn neusgaten komen. Dan kan ik gelijk even een kopietje maken voor Joyce 2.0, de nieuweling van Winter Vol Liefde. Die kan ook wel wat rustgevends gebruiken.

Klik hier om naar alle artikelen over Winter Vol Liefde en B&B Vol Liefde te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van Winter Vol Liefde elke maandag tot en met donderdag om 20:32 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingdienst Videoland en NLziet zijn de afleveringen met Guido uit Arjeplog Zweden, Saul uit Riederalp en Benjamin uit Belalp Zwitserland, Marco uit Heggenens Noorwegen en Edith uit Tösens Oostenrijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Winter Vol Liefde / Amy Rose en Saul / Zwitserland

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 1 Winter Vol Liefde 2023