Nachtelijk tripje naar het toilet is Margreet niet goed bekomen in Winter Vol Liefde

Geradbraakt zit ik naar de bak koffie voor mij op tafel te turen. Ik heb vannacht geen oog dichtgedaan door al het piekeren over Winter Vol Liefde deelneemster Margreet die onder barre omstandigheden de nacht door moet brengen bij Guido in Zweden. Zou ze de nacht overleefd hebben? En hoe gaat het met Edith, Marco, Saul en Benjamin sinds hun dates zijn gearriveerd? Er zit niets anders op dan de televisie aan te zetten en de tweede aflevering alvast vooruit te kijken op Videoland.  

Met samengeknepen billen zit ik voor de buis. Het is te hopen dat Margreet niet het loodje heeft gelegd en als kant-en-klare diepvriessnack in de maag van een kudde elanden is beland. Dan kunnen we de rest van het seizoen van een Winter Vol Liefde wel op onze buik schrijven, want met een opgevreten griet is het programma natuurlijk ten dode opgeschreven.

Heeft Margreet de eerste nacht bij Guido overleefd?

Mijn kopzorgen blijken echter volstrekt overbodig. Op een nachtelijke kotspartij na is de dame nog onder de levenden. Aan de ontbijttafel zit Margreet uitgebreid te jammeren over hoe vreselijk ziek ze is geweest in de nacht, maar Winter Vol Liefde deelnemer Guido maakt zich heel ergens anders zorgen over. Hij onderbreekt haar klaagzang dan ook abrupt met de vraag: ‘Ben jij op de poepdoos geweest?’. Paniekerig denkt de heer des huizes aan de destructieve gevolgen die de maagsappen van het braaksel hebben op zijn zelfgeknutselde dixie. O wee als dat loeder zijn koninklijke plee heeft gemold.

Om te voorkomen dat zijn gast nog meer schade aanricht, besluit hij haar te stimuleren om zelfstandig weer naar Nederland te vertrekken. Terwijl de misselijke Margreet voorzichtig een hap van haar zachtgekookte eitje neemt, vertelt Guido in geuren en kleuren hoe ‘s zomers muggen via het gat van de poepdoos je reet inklimmen. 

Als blijkt dat zijn horrorverhaal niet het gewenste effect heeft, besluit hij samen met zijn date te gaan ijsvissen. Een uurtje met haar doos op een bevroren meer zitten zal vast wel een fikse blaasontsteking tot gevolg hebben. Zeker weten dat ze dan binnen de kortste keren met een druppelende muts op het vliegtuig terug naar Nederland zit. Guido zijn plan lijkt niet te kunnen mislukken, maar helaas gaat ook dit puike plan faliekant mis. Het lekkage gedeelte is tiptop in orde, alleen zijn het vooral de ogen van Margreet die druppelen. Misschien de volgende keer haar toch maar ondersteboven houden in het wak.

Winter Vol Liefde deelnemers Joshua en Nicky strijden om het hart van Benjamin

Het is waarschijnlijk beter om de rest van dit artikel wat aandacht te besteden aan een andere deelnemer. We weten immers niet of de depressieve stemming van Margreet besmettelijk is. Je kunt immers niet voorzichtig genoeg zijn. Voor je het weet hang je ook met lekkende oogballen boven de dixie van een of andere Neanderthaler met de naam Guido.

Over Edith, Marco en Saul valt niets smeuïgs te melden na de tweede aflevering van Winter Vol Liefde. Hun avontuur kabbelt rustig voort zonder noemenswaardige ontwikkelingen. Het gaat bij Edith zelfs zo voortreffelijk dat het flesje sterke drank wat ze in de slaapkamer van haar logé heeft verstopt overbodig blijkt. Bart is zo verliefd op Oostenrijk dat hij waarschijnlijk niet eens dronken gevoerd hoeft te worden om tussen de dijen van zijn gastvrouw te belanden.

Bij Benjamin daarentegen is een flinke storm op komst nu twee ‘testosteronnies’ om zijn hand strijden. Ondernemer Joshua is naar Zwitserland afgereisd en is vastbesloten om de knappe Bennyboy te verleiden tot een Winter Vol Liefde. Dat er concurrentie op de loer ligt in de vorm van Nicky, kan de dominante charmeur niet boeien. Zonder enige vorm van gêne maait hij het gras voor de voeten van zijn tegenstander weg. Normaal gesproken zou dit voor mij reden zijn om iemand een flinke veeg uit de pan te geven, maar aangezien ik de kop van Nicky na een paar afleveringen van een Winter Vol Liefde niet meer kan luchten of zien, krijgt Joshua voorlopig carte blanche om Benjamin te imponeren. Mocht hij te dominant worden dan kunnen we hem altijd nog opsluiten in de dixie van Guido.

Klik hier om naar alle artikelen over Winter Vol Liefde en B&B Vol Liefde te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt Winter Vol Liefde elke maandag tot en met donderdag om 20:32 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdienst Videoland en NLziet zijn de avonturen van Guido uit Arjeplog Zweden, Saul uit Riederalp en Benjamin uit Belalp Zwitserland, Marco uit Heggenens Noorwegen en Edith uit Tösens Oostenrijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 1 Winter Vol Liefde 2023