Valse vriendelijkheid en een schaamteloze daad in Winter Vol Liefde

De illusie van schone schijn was op tweede kerstdag niet alleen tijdens menig kerstdiner aanwezig, maar ook op televisie. In het RTL4 programma Winter Vol Liefde was de kijker getuige van een gezellig gesprek tussen Mike, Bart en Edith en sprak Amy Rose haar oprechte medeleven uit naar Jessie. Een façade die al gauw ontmaskerd werd voor het oog van de nietsontziende camera’s. 

Nieuwkomer Mike ziet strijd om het hart van Edith vol vertrouwen tegemoet in Winter Vol Liefde

In aflevering 6 kwam de 49-jarige Mike op zijn motor het dorpje Tösens ingereden om concurrent Bart te verslaan het hart van jonkvrouwe Edith te veroveren. De prins op de stalen ros blaakte van het zelfvertrouwen. De nieuwkomer was totaal niet onder de indruk van zijn tegenstander en liet al gauw zijn ware aard zien door Bourgondische Bart voor de camera belachelijk te maken. Smalend zei hij: ‘Ik denk nou geloof me dat is geen concurrentie, want ik denk dat ik veel meer te bieden heb….Ik vind het een clown. Hij loopt hier met zijn dikke pens te showen.’ 

Het is triest om te zien dat de nieuwe kerel in Winter Vol Liefde direct uithaalt richting Bart, want hij is zelf ook bepaald geen Magic Mike. Persoonlijk zou ik het niet in mijn hoofd halen om de nieuweling te bespotten met zijn kikkeroogjes en rode bolle wangetjes. Ik denk het wel, maar ik zeg het niet. Dat zou immers niet netjes zijn. Het is veel beter om net als Mike vriendelijk te doen in iemand zijn gezicht en diegene later stiekem achter de rug om af te branden. Hopelijk zijn de ongelukkig gekozen woorden van Koning Kikvors een eenmalige fout veroorzaakt door de zenuwen.

De schaamteloze daad van Saul en Amy Rose

Hoog in de bergen in Zwitserland is het kommer en kwel. Saul heeft een scheve schaats gereden met prinses Amy Rose en heeft in de vorige aflevering van Winter Vol Liefde zijn schaamteloze daad opgebiecht aan Jessie. Een verraad van wereldformaat. De krantenkoppen stonden er bol van, RTL bobo Peter van der Vorst moest op het matje komen bij Zijne Koninklijke Hoogheid Willem Alexander en Maxima. Het was vreselijk-se-lijk. Ik durf hier in dit artikel bijna niet te schrijven wat Stoute Saul gedaan heeft. Beste lezer, ga even rustig zitten, dan probeer ik het nieuws zo voorzichtig mogelijk te brengen. Saul heeft met Amy Rose gezoend.

Dat bovenstaande alinea een storm in een glas water beschrijft hoef ik niet uit te leggen. Alsof iemand er werkelijk van wakker ligt dat Saul met zijn glibberige platvis de huig van Amy Rose heeft schoongepoetst. Het is echter wel het drama wat het tweetal ervan maakt. Een keurig showtje voor de camera. Leuk bedacht, maar totaal niet effectief want bij iedereen komt vroeg of laat de ware aard naar boven. Het kan iets heel kleins zijn zoals het afluisteren van een gesprek of het stiekem uitlachen van een andere vrouw die gedumpt wordt. Beide voorbeelden kan Amy beamen.

Terwijl Saul op een uiterst omslachtige manier aan Jessie vertelde dat haar deelname aan Winter Vol Liefde ten einde was gekomen, liet Amy Rose onbedoeld aan de kijkers zien wat voor kreng er onder haar zorgvuldig aangebrachte make-up verstopt zat. In een telefoongesprek met een vriendin gniffelde ze van genot over het lot van haar concurrente. Mijn klomp brak in een miljoen stukjes toen de venijnige dame even later voor de camera beweerde dat ze een ‘gevoelsmens’ is en het ‘zielig’ vond voor Jessie.

Eerlijkheid duurt het langst

Wordt het niet eens tijd dat we met zijn allen afspreken om te stoppen met valse vriendelijkheid? Wees gewoon eerlijk en zeg wat je werkelijk denkt in plaats van te doen alsof. Dat scheelt een berg energie en iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Hoe meer woke de maatschappij wordt, hoe achterbakser mensen zich lijken te gedragen.

Klik hier om naar alle artikelen over Winter Vol Liefde en B&B Vol Liefde te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van Winter Vol Liefde elke maandag tot en met donderdag om 20:32 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdienst Videoland en NLziet zijn de afleveringen met Guido uit Arjeplog Zweden, Saul uit Riederalp en Benjamin uit Belalp Zwitserland, Marco uit Heggenens Noorwegen en Edith uit Tösens Oostenrijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 1 Winter Vol Liefde 2023