Treurende Tineke is echt heel blij na afwijzing van Marco in Winter Vol Liefde

Dat de liefde niet over rozen gaat hebben Tineke, Elsje en Benjamin aan der lijve ondervonden in aflevering 5 van Winter Vol Liefde. Terwijl het kerstdiner woest in gevecht is met het kolkende maagzuur van onze overvol gevreten buiken, krijgen we als dessert een heerlijke portie liefdesleed.

Een koude nacht voor Winter Vol Liefde deelneemster Elsje

In Zweden treft Elsje Fiederelsje geen winter vol liefde, maar een winter vol kou in het gastenverblijf van Guido. Als inwoner van hetzelfde land zou je verwachten dat zij met gemak de kou kan weerstaan. Toch blijken de barre omstandigheden van de hut zelfs voor een doorgewinterde ‘Zwedofiel’ te extreem. Nu ook Elsje na een lange nacht met ijspegels aan haar neus uit het gastenverblijf gekropen komt, valt eindelijk het kwartje bij Guido. Het werd een keer tijd.

Er zit niks anders op voor de gastheer om zijn eigen warme bed af te staan aan de knappe dame die steeds meer op een ingevroren kalkoen begint te lijken. Guido zal voortaan in de nacht een functie elders betrekken, zodat de jongedame zijn bed vol met ‘sportvlekken’ voor zich alleen heeft. Wat een bofkont is die meid!

Wie houdt treurende Tineke voor de gek?

Voor Tineke stond er in Een Winter Vol Liefde ook een verhuizing van slaapgelegenheid op de planning, echter kreeg Marco plotseling een heel ander idee. Het oorspronkelijke plan was dat ze zou verkassen van het boetiekhotel naar het huis van de vrijgezelle heer. Vlak voor de transfer bedenkt hij zich echter en stuurt zijn aanbidster met haaknaalden en al terug naar Nederland.

Gelukkig vertelt Tineke dat ze ‘echt heel blij’ is met de afwijzing. Ik weet niet of ze ons of zichzelf probeert te overtuigen met deze mooie woorden. We zullen maar even doen alsof we niet zien dat haar ogen als twee op hol geslagen douchekoppen heel Noorwegen onder water zetten. 

Niet de B van Benjamin, maar de B van bindingsangst

In Zwitserland spelen er heel andere issues. Het gaat erg voorspoedig tussen Winter Vol Liefde deelnemers Joshua en Benjamin en juist dat lijkt een probleem te veroorzaken. De gastheer heeft plots last van bibberende beentjes. Niet van de kou, maar van de gedachte om zich aan iemand te binden. Dat hebben wij weer, een liefdeskandidaat met chronische bindingsangst. Kan iemand dr. Phil even bellen voor spoed therapiesessie?

Ik weet niet hoe jullie er als lezers over denken, maar ik vind dat we na al dit liefdesleed op volle maag wel een extra grote borrel verdiend hebben. Laten we samen het glas heffen op een mooie kerst!

Klik hier om naar alle artikelen over Winter Vol Liefde en B&B Vol Liefde te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van Winter Vol Liefde elke maandag tot en met donderdag om 20:32 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdienst Videoland en NLziet zijn de afleveringen met Guido uit Arjeplog Zweden, Saul uit Riederalp en Benjamin uit Belalp Zwitserland, Marco uit Heggenens Noorwegen en Edith uit Tösens Oostenrijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 1 Winter Vol Liefde 2023