Is kijkcijferhit Winter Vol Liefde eigenlijk wel bedoeld als tv-programma?

De afleveringen zijn spraakmakend, boordevol drama en zijn bovenal uiterst vermakelijk. Het programma Winter Vol Liefde weet de kijkers te boeien met deelnemers als Amy Rose, Saul, Benjamin, Joshua en Edith. Heeft de producent een willekeurig blik rare snijbonen uit de voorraadkast getrokken om ons te vermaken of had het datingprogramma oorspronkelijk een heel ander doel?

Wat is er aan de hand met Winter Vol Liefde deelnemers Benjamin en Joshua?

De ochtend na een romantische avond hebben de heren afzonderlijk van elkaar een knus onderonsje met de camera. Wie niet beter weet, zou denken dat joviale Joshua en bange Benjamin allebei met een andere kerel de bloemetjes hebben buiten gezet in Winter Vol Liefde. De een glijdt zowat uit zijn tijger leren tangaslip van blijdschap en de ander heeft zijn kuisheidsgordel hermetisch afgesloten alsof het Fort Knox is.

Wat is er in hemelsnaam aan de hand met deze deelnemers? Heeft Benjamin parttime last van bindingsangst of heeft de ‘pielemuis’ van Joshua hem de stuipen op het lijf gejaagd? Dit vraagstuk is voor een columnist behoorlijk zware kost op de vroege ochtend. Terwijl ik mijn beschuitje opat, liet ik in gedachten allerlei verklaringen de revue passeren. Van groene smurrie die uit de eenogige slang van Joshua druipt tot een Benjamin die wellicht lijdt aan een complexe meervoudige persoonlijkheid. Ik hoef jullie waarschijnlijk niet uit te leggen waarom het beschuitje inmiddels in de voerbak van de hond ligt.

Zitten er nog meer deelnemers met vreemd gedrag in het programma?

Dat er bij Joshua en Benjamin allebei een steekje los zit is wel duidelijk. Het lijkt een vereiste te zijn om mee te mogen doen met het programma Winter Vol Liefde, want als we naar andere deelnemers zoals Amy Rose en Edith kijken zien we dat ook zij een flinke klap met de spreekwoordelijke molen op hun zelfingenomen kersenpit hebben gehad. In de vorige afleveringen konden we zien dat Roosje graag hoog van de toren blaast, maar nu begint ook Edith zich te gedragen als een arrogant doosje.

Reizen mensen daadwerkelijk af naar Oostenrijk vanwege het verlangen om de kille pubermoeder in haar lederhose te zien hossen? Ik dacht altijd dat toeristen het prachtige land bezoeken om op wintersport te gaan. Althans, tot aflevering 9 van Winter Vol Liefde, want daarin benoemde Edith meerdere malen dat de gasten ‘natuurlijk’ speciaal voor haar naar Tösens komen. Wellicht heb ik de persconferentie gemist waarin Edith is uitgeroepen tot toeristische bezienswaardigheid?

Naast Joshua, Benjamin, Amy Rose en Edith hebben we ook nog Mike en Saul in het rariteitenkabinet van Winter Vol Liefde. Motormuis Mike lijkt kinky plannen te hebben om zijn gastvrouw op ‘ontdooistand’ te zetten. Ik heb geen idee waar hij denkt zo’n grote magnetron vandaan te halen. En deelnemer Saul heeft een fetisj voor hersenloze modepopjes. Het arme kind heeft vroeger waarschijnlijk nooit met barbiepoppen mogen spelen.

Is Winter Vol Liefde onderdeel van een opleiding psychologie?

Soms vraag ik me af of dit televisieprogramma niet stiekem gewoon uitgelekt lesmateriaal is van de studie Klinische Psychologie. Een hulpmiddel voor studenten om diagnoses te leren stellen. Elke stoornis, klein of groot, gaat in de datingshow met de billen bloot. Tegen het einde van het seizoen spreken de kijkers vloeiend ‘Psychologie voor beginners’. We kunnen oom Henk ontmaskeren als narcist en de buurvrouw van tante Jannie diagnosticeren als een typisch gevalletje bindingsangst. En dat allemaal dankzij het RTL4 programma Winter Vol Liefde! Het is alleen te hopen dat de afleveringen nooit aan televisiezenders in het buitenland worden verkocht. Dan denkt iedereen dat alle Nederlanders zo gek als een deur zijn en staan we te boek als het gesticht van Europa …

Klik hier om naar alle artikelen over Winter Vol Liefde en B&B Vol Liefde te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van Winter Vol Liefde elke maandag tot en met donderdag om 20:32 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingdienst Videoland en NLziet zijn de afleveringen met Guido uit Arjeplog Zweden, Saul uit Riederalp en Benjamin uit Belalp Zwitserland, Marco uit Heggenens Noorwegen en Edith uit Tösens Oostenrijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 1 Winter Vol Liefde 2023