Waarom stelde Guido deze lompe vraag aan de dames in Winter Vol Liefde?

Wat hebben een lompe hork en een generaal met elkaar gemeen? Dat Guido en Edith allebei in de spotlight staan van aflevering 14 van het populaire programma Winter Vol Liefde. Lees vooral verder om te begrijpen wat ik bedoel …

Guido stelt wel een heel expliciete vraag in Winter Vol Liefde

‘Zouden jullie mijn vlees in je mond willen hebben?’. Terwijl Guido zonder enige vorm van gêne deze zin uitspreekt, stik ik bijna de moord in een stuk verse gember. De kop gemberthee klettert uit mijn handen en hevig hoestend zit ik rechtop in bed naar adem te happen. Eenmaal bekomen van de schrik is het tijd om de schade op te nemen. Het dekbed vol thee is natter dan het slipje van Kim Holland en de plakjes gember liggen als verongelukte sjoelbak schijven aan het voeteneind van het bed. Ik vis een stuk gember tussen mijn tenen uit en denk ‘holy shit, die gemberthee werkt écht tegen het hoesten, voor je het weet hoest je nooit meer’.

Guido, jongen, wat doe je me aan? Dat je niet kunt kiezen tussen Esmeralda en Marja nu het einde van Winter Vol Liefde zich aandient, kan ik begrijpen. Ook het zoenen van beide dames wil ik gerust door de vingers zien, maar vraag je nu serieus wie van de twee jouw vlees in de mond wil nemen? Nog even en je vraagt wie bereid is om de sappen van jouw BBQ worst door te slikken. Het moet niet veel gekker worden.

Nadat Guido is verdwenen duikt generaal Edith plotseling op

In een wanhopige poging het vreselijke beeld van Guido zijn rimpelige worstje uit mijn gedachten te verbannen, strompel ik naar de kast met linnengoed. Na dagen met hoge koorts op bed te hebben gelegen voelt het lopen nog een beetje onwennig. Snel pak ik schoon beddengoed en waggel terug naar het ledikant. Onderweg zwaai ik nog even vriendelijk naar Pieter van Vollenhoven die gekleed in een zwembroek op de rug van een schattige roze flamingo rondjes door de slaapkamer galoppeert. Ja, als ADHD’er met 41,6 graden koorts maak je de meest bijzondere avonturen mee. Daar kan geen pilletje tegenop.

Eenmaal bij het bed aangekomen begint de grootste kutklus die er bestaat: het dekbedovertrek verschonen. Dat dekbed wil nooit goed in de hoeken van het overtrek en daarom besluit ik met dekbed en al zelf in de hoes te kruipen. Ineens klinkt er een luid geschreeuw: ‘RECHT HOUDEN, RECHT, DRUK OP DE BINNENKANT, RECHT HOUDEN!’. Het is generaal Edith uit Winter Vol Liefde die het ijlen van mijn koortsstuip bruut binnendringt. Hoewel ik normaal dominante vrouwen met het grootste gemak verbaal knock-out sla, sta ik nu te trillen in een ongestreken dekbedhoes. 

Een overpeinzing om over na te denken na het eerste seizoen van Winter Vol Liefde

Soms gebeuren er dingen in het leven die je uit je element halen. Zoals een bed verschonen terwijl je koorts hebt of daten met een wildvreemde onder het toeziend oog van camera’s. Dit inzicht roept de vraag op of het teleurstellende resultaat in de zoektocht naar liefde enkel aan Bart, Mike en Aroen heeft gelegen, of dat Winter Vol Liefde deelneemster Edith zelf ook deels verantwoordelijk is voor het debacle. Haar waslijst met eisen was niet mals. Dagelijks werden de mannen onderworpen aan testen en meer dan eens kregen ze negatieve feedback. Is het mogelijk om succesvol te daten, terwijl je instructies naar je hoofd geslingerd krijgt en de cameraploeg als een aasgier rondcirkelt om elke fout tot in detail in beeld te krijgen?

Het gedrag van Edith en de druk van het tv-programma neemt natuurlijk niet weg dat Mike zich als een arrogante kwal gedroeg. Net zoals griep met hoge koorts geen excuus is voor mijn compleet gestoorde fantasie. Maar heel misschien wordt het wel tijd om te erkennen dat er soms verzachtende omstandigheden in het spel zijn. Niet alles is zo zwart-wit als het lijkt. Zo zou de lompe ‘vlees in je mond’ opmerking van Guido veroorzaakt kunnen zijn door intense jeuk aan z’n ballen vanwege de geitenwollen onderbroek die zijn edele gereedschap tegen de Zweedse kou moet beschermen …

* Kan nu alsjeblieft iemand me komen redden uit dat klote dekbedovertrek voordat ik tussen 6 planken moet worden afgevoerd? *

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Klik hier om naar alle artikelen over Winter Vol Liefde en B&B Vol Liefde te gaan.

Op streamingdienst Videoland en NLziet is aflevering 14 van Winter Vol Liefde met de rare interactie tussen Guido, Esmeralda en Marja te bekijken en kun je zien hoe Edith na het vertrek van Aroen, Mike en Bart met lege handen achterblijft.

Beeld bron: Still Tv RTL4