Familie Wildeman maakt het wel heel bont in seizoen 17 van Een Huis Vol

Bij de familie Wildeman is Een Huis Vol nooit vol genoeg, terwijl de familie Cudogham juist graag van wat troep af wil. Dat Iven dit klusje beter had kunnen klaren als Cynthia niet thuis is, wordt al snel duidelijk in aflevering 8 van het programma. Waar Priscilla euforisch de ballen in de boom hangt blijkt de kinderboekenschrijver juist helemaal geen ballen te hebben.

Kerst valt in de herfstvakantie bij de familie Wildeman in Een Huis Vol

Met een beetje passen en meten en niet te veel noten op je zang pas je met 9 personen prima in een doorsnee eengezinswoning. Het is een kwestie van hier en daar wat koters op elkaar stapelen, de teringzooi voor lief nemen en vooral niet veel ruimte innemen. Ademen mag ook nog best, zolang je je borstkas niet te vol pompt. Alleen een megagrote kerstboom al ruim 10 weken voor Kerstmis in de huiskamer droppen is wellicht niet zo verstandig. Maar goed, wie ben ik om daarover te oordelen. ‘Het is zo gezellig!’, kirt Priscilla Wildeman verwijzend naar de reusachtige naaldboom. Meid, houd je vooral niet in, ruimte wordt zo overschat tegenwoordig. Het is duidelijk dat je voor Een Huis Vol in de overtreffende trap bij de familie Wildeman moet zijn.

Het mag een wonder heten dat Flappie nog niet in de oven ligt te pruttelen op een bedje van artisjokken en basilicum. Het konijn heeft geluk, want Priscilla Wildeman laat weten dat er een aantal van de kinderen bij hun biologische vader logeren. Koken doet de moeder niet als ze ‘maar’ met z’n vijven zijn. Niemand heeft ook trek natuurlijk in zo’n triest leeg huis. De tijd die bespaard wordt door niets op het vuur te zetten zou ik persoonlijk benutten om maar gelijk de paaseieren te verstoppen. Het is nu nog goed weer en al die gekleurde eitjes in de tuin staat bijna net zo gezellig als een boom in de huiskamer.

Iven Cudogham wordt tegengewerkt door Cynthia bij de grote opruiming

De familie Cudogham wil juist wat meer ruimte creëren en besluit eens flink te gaan ontspullen want een huis vol is één ding, maar de berging moet leeg. De intentie is om een hoop spullen te verkopen op een rommelmarkt. Iven maakt de cruciale fout om zijn echtgenote Cynthia hierbij te betrekken. Bij alles wat haar ogen zien besluit ze dat het betreffende prul of kledingstuk niet weg kan vanwege de emotionele waarde. Bij een doosje met curiosa dat van opa is geweest oppert de vrouw of er niet een plankje kan worden getimmerd in huis om alles op uit te stallen. Natuurlijk joh, er is vast nog wel ergens een brok spaanplaat over.

Als Iven Cudogham tijdens het uitmesten van het overvolle hok naar Cynthia roept ‘Less is more’, trekt mijn rechterwenkbrauw automatisch omhoog. Hoeveel van die bloedjes van kinderen hebben ze in de loop der jaren verzameld? Is het een optie om er daar ook een aantal van mee te nemen naar de rommelmarkt? Volgens mij ben je die koters zo kwijt. Ze zijn lief, attent én welbespraakt. Ik vermoed zomaar dat deze engeltjes wel wat gaan opleveren.

Het geheim van het grote aantal kinderen van de familie Cudogham is trouwens opgelost. Iven krijgt bij de aanblik van alle babykleertjes in de berging namelijk spontaan last van rammelende eierstokken … Ik denk dat ik de memo heb gemist waarin staat dat de kinderboekenschrijver eigenlijk als vrouw geboren is.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol 2024 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 17 van Een Huis Vol elke werkdag om 19.00 uur uitgezonden op zender NPO1 en op streamingdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen uit 2024 met familie Blom, familie Cudogham en familie Wildeman terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / KRO-NCRV / Een Huis Vol / seizoen 17 / 2024

Home » Televisie » aflevering 8 seizoen 17 Een Huis Vol 2024