‘Niet lullen, maar poetsen’ lijkt het motto bij familie Wildeman in Een Huis Vol

In een nieuw seizoen van het KRO-NCRV programma Een Huis Vol mogen we weer binnen gluren bij het samengestelde gezin van de familie Wildeman uit Rotterdam. Priscilla is moeder van alle zeven kinderen en Lukas de vader van de jongste twee. Ze voelen zich echter één grote familie en maken er geen geheim van dat een achtste kindje meer dan welkom zou zijn.

Familie Wildeman uit het tv-programma Een Huis Vol is idolaat van steenstrip behang

Ik schreef in een vorig seizoen van Een Huis Vol al eerder over de liefde van de familie Wildeman voor steenstrip behang. Het is geen wereldproblematiek, maar zulke futiliteiten vallen mij nu eenmaal op. Waarschijnlijk omdat ik zelf een gruwelijke hekel aan dit foeilelijke behang heb. Het geeft kortsluiting in mijn brein. Net als plavuizen met houtmotief of nog erger laminaat met plavuizenmotief. Waarom in hemelsnaam? 

Het goede nieuws in aflevering 2 is dan ook dat er in een huis vol steenstrip behang in ieder geval één ruimte wordt gestript van het afzichtelijke muurpapier. Niet omdat ze nu zo nodig toe waren aan een ander printje, maar omdat het behang op de slaapkamer van dochter Ginger bobbels vertoonde. Moeder Priscilla gaat voortvarend aan de gang met het meest ondankbare rotklusje dat je kunt bedenken, namelijk behang afstomen. 

Waar ik al vloekend en tierend met een plamuurmes zou staan mokken na een half uur, blijft Priscilla Wildeman lachend en vrolijk kwebbelend doorgaan in Een Huis Vol. Zou ze überhaupt weleens een pesthumeur hebben? Mijn hemel, wat is die vrouw altijd goedgemutst en actief. Ze zal toch op zijn minst eens per maand staan tieren als haar premenstrueel syndroom opspeelt? Of in ieder geval als die etters van koters weer eens met hun blubberschoenen over de net gedweilde vloer heen sjokken? 

Priscilla Wildeman gaf ‘optimisme gen’ door aan dochter

Dochter Chavelle Rafaella is al net zo’n type als haar moeder. Het meisje van 17 jaar rommelt gezellig door een huis vol koters alsof ze niet behept is met puberhormonen. Je weet wel, van die hormonen waarvan het gros van het jonge gespuis verandert in ontoerekeningsvatbare egocentrische wezens. Wie kent de met deuren slaande en grote bekken gevende klerelijertjes die hun ouders als de vijand beschouwen niet? Ik heb me tijdens de puberteit van mijn inmiddels volwassen kinderen serieus weleens verontschuldigt aan het universum voor het op de wereld zetten van zulke bloedzuigers.

Chavella Rafaelle heeft blijkbaar de genen van haar optimistische moeder. Voor het krieken van de dag vertrekt ze met haar oma naar het hotel waar ze het ontbijtbuffet verzorgen. Met een onvervalst Rotterdams accent vertelt oma Nel: ‘Ik gaat altijd op du scootuhr’. Zo ook deze ochtend en kleindochter ‘Sjaaf mag achturop’. Het is een heerlijk tafereeltje om opoe en kleinkind zo samen bezig te zien. Het is overduidelijk dat de drie generaties allen gezegend zijn met de Rotterdamse mentaliteit: ‘Niet lullen, maar poetsen’.   

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol 2024 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 17 van Een Huis Vol  elke werkdag om 19.00 uur uitgezonden op zender NPO1 en op streamingdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen uit 2024 met familie Blom, familie Cudogham en familie Wildeman terug te kijken.

Beeld bron:  Still Tv NPO 1 / KRO-NCRV / Een Huis Vol / seizoen 17 / Priscilla Wildeman / 2024

Home » Televisie » aflevering 2 seizoen 17 Een Huis Vol 2024