Familie Wagemans heeft gouden tip voor familie Jansen in Ik Vertrek Even Weg

Kunnen jullie je Loes en Steven Wagemans nog herinneren die in het Avrotros programma Ik Vertrek op de bonnefooi naar Spanje vertrokken met twee peuters in een campertje? Ze verruilden hun woning in Roermond zonder gedegen plan om met hun kinderen Riff en Pip in Alicante een B&B te beginnen. Margriet en Ray Jansen verlieten Almere om naar Frankrijk te verkassen met hun vijf dochters. Ze kochten er een vervallen chateau en het leek onbegonnen werk om de bouwval ooit leefbaar te krijgen. In aflevering 4 van Ik Vertrek Even Weg gaan familie Wagemans en familie Jansen bij elkaar op bezoek. Kunnen ze nog iets van elkaar leren?

Ik Vertrek deelnemers Ray en Margriet Jansen ontmoeten Loes en Steven Wagemans

Familie Wagemans heeft enorm veel zin om Frankrijk tijdelijk te verruilen voor Spanje en bij familie Jansen te gaan logeren voor de ‘Even Weg’ variant van het programma Ik Vertrek. De ontvangst is hartelijk en Steven en Loes zijn onder de indruk van het vele werk dat Ray en Margriet hebben verzet in het chateau dat werkelijk nog natter was dan de incontinentieslip van tante Monica. Vocht, schimmel en lekkages zijn veelal aan de orde van de dag in het programma Ik Vertrek, maar zelden zo erbarmelijk als in de bouwval van Margriet en Ray.

Het chateau is inmiddels prachtig geworden en beide families hebben het erg gezellig met elkaar. Ray weet alleskunner Steven nog te porren om even te helpen bij een lastig klusje, maar verder is er volop tijd om leuke dingen te doen met elkaar en te bakkeleien over hoe ze hun emigratie hebben ervaren. Tja, eigenlijk lopen die ervaringen allemaal wel een beetje synchroon. Het was lastig, soms uitzichtloos en gebrek aan budget zorgden soms voor slapeloze nachten.

Familie Wagemans heeft een wel heel bijzondere klustip

Voor de opnames van Ik Vertrek verlaten Loes en Steven Jansen hun B&B in Frankrijk om op bezoek te gaan bij Ray en Margriet Wagemans in Spanje. Familie Jansen heeft een paar goede tips voor familie Wagemans. Om tijd voor het gezin over te houden reserveer je één kamertje voor helpers, adviseert Ray. Middels je facebookpagina vraag je om hulp bij een bepaald projectje en dan dient die hulp zich binnen no time aan. Het slimme koppel heeft zelfs op deze manier een nanny voor de kindjes weten te strikken.

Onmiddellijk vraag ik mij af of dat ook voor mij zou werken. Ik heb namelijk nog klusjes zat én een kamertje over. Hap vreten, een bed en ’s avonds een wijntje in ruil voor een klusteam spreekt mij bovenmatig aan. Tegelijkertijd komt het besef dat ik die hulp geen mediterraan klimaat te bieden heb en geen zwembad. Welke kippenlip zou zich geroepen voelen om mij uit de brand te komen helpen? Ik verban mijn fantasie dus met dezelfde bloedgang, maar weer naar een achterkamertje van mijn brein en ga de incontinentieslip van tante Monica even door een sopje halen. Ze had namelijk nog een kamertje over las ik op Facebook en in ruil voor wat hulp mag ik bij haar logeren.

Meer artikelen lezen over het Avrotros programma Ik Vertrek

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt Ik Vertrek Even Weg uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingdienst NLziet is de aflevering met familie Jansen uit Frankrijk en familie Wagemans uit Spanje terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 Ik Vertrek Even Weg 2023