Iven Cudogham mag na debuut Slimste Mens direct met de bakfiets naar huis

Lukt het uitdager Iven Cudogham om Marco Louwerens van zijn troon te stoten op het podium van De Slimste Mens 2023 of is het onbegonnen werk? De vader die we kennen uit het televisieprogramma Een Huis Vol gaat het in ieder geval niet cadeau krijgen van de voormalig Talpa directeur en paleontoloog Melanie During. 

Ik kan het niet spannender maken dan het is, Iven Cudogham kan na slechts één aflevering van De Slimste Mens in de bakfiets terug naar zijn huis vol koters. Maakt hem dat dom? Nee niet perse natuurlijk, maar erg snugger kwam hij ook niet uit de verf. Zelden heb ik iemand zo vaak ‘stop’ en ‘pas’ horen zeggen. Natuurlijk is het moeilijker op een stoel in de studio dan vanuit je luie stoel thuis, maar dat had de kinderboekenschrijver ook van tevoren kunnen bedenken. Als ik hem was zou ik als de sodemieter de ‘dagjes uit zegels’ gaan sparen bij de buurtsuper, zodat hij eens met de hele bubs opvreters een dagje naar een pretpark kan gaan. Van de winst van de kennisquiz moet Cudogham het niet hebben. 

Marco Louwerens is dankzij Wikipedia wederom de slimste mens van de dag 

Voormalig Talpa directeur Marco Louwerens sjeest wederom zijn medekandidaten met een bloedgang voorbij en weet daarmee weer de slimste mens van de dag te worden. Hij struint naar eigen zeggen veel op Wikipedia rond om zijn kennis uit te breiden om die vervolgens middels whatsapp te delen met zijn dochter. Huh? Op dagelijkse basis je dochter berichtjes sturen met Wikipedia feitjes? Mijn kinderen zouden zich afvragen wat er met mij aan de hand is. Heel misschien zou het kroost zelfs de moeite nemen om een berichtje te sturen in de trant van ‘gaat het wel lekker mam?’

Begrijp me niet verkeerd, whatsapp is de uitvinding van de eeuw. Ik heb namelijk een gruwelijke hekel aan bellen. Een oplichtend scherm met de naam van de beller kietelt onmiddellijk mijn ‘irritatiezenuw’, zelfs als ik diegene die belt lief heb. Het komt gewoon altijd ongelegen. Ik moet mijn bezigheden van dat moment onderbreken en dat is helemaal ruk. Als ADD’er ben ik meteen uit mijn flow en na het prietpraat gesprek is de flow met de noorderzon verdwenen. Op het moment dat degene die de gore moed had mij te bellen begint te praten denk ik ‘dit had toch verdomme ook gewoon via een whatsappje gekund?!

Wat doet kandidaat Melanie During als paleontoloog?

Zoals je ziet ben ik nu ook uit de flow van dit artikel geraakt en heb geen flauw idee wat ik zit te bazelen. Nu we het er toch over hebben, heeft iemand van de Slimste Mens kijkers misschien het telefoonnummer van paleontoloog Melanie During voor mij? Ik begrijp namelijk nog steeds geen moer van wat de dino-wetenschapper precies doet. Wellicht kunnen we even een groepsapp aanmaken zodat ze het aan ons allemaal kan uitleggen. Wat maakt het in hemelsnaam wetenschappelijk nieuws dat een meteorietinslag in de lente heeft plaatsgevonden? Is dat beter of slechter dan in de herfst? Laten we wel even wachten met appen tot na haar deelname aan De Slimste Mens. Er is tenslotte geen haast bij, want die dino’s zijn toch al morsdood. Desnoods check ik eerst Wikipedia wel even, dan kan ik de feitjes gelijk aan mijn kinderen doorsturen via whatsapp. 

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 23 van De Slimste Mens elke werkdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start is de aflevering met Een Huis Vol ster Iven Cudogham, voormalig Talpa directeurtje Marco Louwerens en paleontoloog Melanie During terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / De Slimste Mens / Iven Cudogham

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 23 De Slimste Mens 2023