Wie zijn in vredesnaam de BN’ers die meedoen aan De Slimste Mens 2023?

YouTuber Raoul de Graaf neemt het als uitdager in aflevering 8 van De Slimste Mens 2023 op tegen rapper Gotu Jim en zangeres Julia Schellekens. Om eerlijk te zijn hebben we bij de redactie van Tv-Vrouw geen flauw idee wie deze BN’ers zijn of wat ze doen. Het heeft waarschijnlijk te maken met een generatiekloof, want de gemiddelde leeftijd van de deelnemers van vanavond is slechts 27 jaar. 

Hebben wij als kijkers elk seizoen het gevoel dat het niveau van de kennisquiz beneden peil is? Of is dat in deze editie van De Slimste Mens geen gevoel maar een feit? En zijn de ‘echte’ BN’ers op of willen die niet met de billen bloot afgaan voor volk en vaderland? Zoveel vragen en zo weinig antwoorden. Ik durf gerust stellig te beweren dat veel van de deelnemers voor het publiek volslagen onbekenden zijn en het kennisniveau om te janken is. Ingrediënten die je nu niet bepaald in je maatbeker wilt hebben als je een De Slimste Mens cake bakt. 

Uitdager Raoul de Graaf is de slimste mens van de dag

YouTuber Raoul de Graaf heeft maar liefst 750.000 volgers en die wil hij vanavond met zijn deelname aan De Slimste Mens 2023 uiteraard niet teleurstellen. Zijn drang om gevat en grappig te doen is mij echter iets te groot. Triomfantelijk kijkt de Graaf in de camera als hij winnaar van de dag wordt, maar van zijn eindscore ben ik allesbehalve onder de indruk. Winnen is niet zo’n enorme verdienste als de overige deelnemers ook niet bepaald het wiel hebben uitgevonden.

Ik heb sowieso een beetje moeite met het hele concept van het programma gekregen. De moeilijkheidsgraad van de vragen is veelal totaal niet van hetzelfde kaliber. Vooral Julia Schellekens krijgt de wat lastigere vragen in De Slimste Mens voor haar kiezen en dat nekt haar dan ook vanavond. Waar ze gisteren nog de slimste mens van de dag was, wordt ze nu in de finale verslagen door Gotu Jim. Je weet wel die rapper. Ja joh, die jongen die eigenlijk Jim Lageveen heet. Gaat er nog geen lampje branden? Nou, troost je met de gedachte dat bij mij ook het licht uitblijft.

mensrelatie_468x60_v2

Rapper Gotu Jim speelt zangeres Julia Schellekens eruit in finale

Persoonlijk vind ik Gotu Jim met zijn roze glitterpet met de W van winnaar erop, wel een schatje als deelnemer van De Slimste Mens. Alleen al daarom krijgt de rapper een ereplekje op de foto van dit artikel. Hij lijkt het type ‘what you see is what you get’ te zijn. Zeker als Gotu vertelt dat hij altijd een beetje moet huilen van ontroering bij kinderen die auditie doen bij talentenshows. Je gunt die knul toch gewoon een Fanta, zuurstokroze lolly én een overwinning. Gelukkig krijgt hij die ook in de finale dankzij de vreselijk moeilijke vraag: ‘Wat weet je van domino?’ 

Nu dit artikel toch al een ietwat negatieve ondertoon heeft, kan ik ook nog wel even zeuren over de filmpjes van BN’ers voorafgaand aan het onderdeel ‘Open Deur’. Welke flapdrol verzint zoiets? Jim Bakkum en Bettina Holwerda die een ingestudeerd verhaaltje de huiskamers van de kijkers in slingeren. Nota bene over grote zwarte dildo’s, om vervolgens te vragen: ‘Wat weet je van de sauna?’ Die link slaat nergens op. Kan dit überhaupt een link genoemd worden? Als je het programma De Slimste Mens zo nodig wil verjongen met YouTubers, influencers en meer van dat soort gepeupel, ga dan gewoon alle the way. Wat is er mis met de vraag: ‘Wat weet jij van dildo’s?’

Klik hier om naar alle artikelen over De Slimste Mens 2023 te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 23 van De Slimste Mens elke werkdag om 20:30 uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start is de aflevering van vanavond met rapper Gotu Jim, YouTuber Raoul de Graaf en zangeres Julia Schellekens terug te kijken.

Beeld bron:  Still Tv NPO 1 / De Slimste Mens 2023 / rapper Gotu Jim