Winter Vol Liefde deelnemer Marco pakt het slechtnieuwsgesprek helemaal verkeerd aan

Dat Winter Vol Liefde een weerspiegeling is van de rare fratsen die mensen in het dagelijks leven uithalen werd vandaag uitbreid door Marco, Joshua, Amy Rose, Mike en Edith gedemonstreerd. Het was een aflevering gevuld met psychologische spelletjes.

Winter Vol Liefde deelnemer Marco slaat de plank mis

Wie mannen ooit heeft verteld dat het een goed idee is om een vrouw met vervelend nieuws te verrassen tijdens een date, mag wat mij betreft in een grote kuil met gifslangen gegooid worden. Het lijkt erop dat heren het slechtnieuwsgesprek bewust uitvoeren op een openbare locatie in de hoop dat de dames niet gaan janken of boos worden. De bedenker van deze tactiek heeft niet alleen het empathisch vermogen van een garnaal, maar ook het iq van een doperwt als hij denkt dat dit een effectieve manier is om lekkende traanbuizen te voorkomen. Het werkt juist averechts!

In het RTL4 programma Winter Vol Liefde zagen we hoe krullebol Marco de subtiele methode gebruikte om Joyce te dumpen. Gezellig onder het genot van een warme wafel met slagroom en poedersuiker liet hij haar weten dat het niks ging worden tussen hen. Met een brok in mijn keel keek ik naar de huilende dame op televisie. Ook mijn ogen begonnen spontaan lichaamssappen te produceren. Ik kan goed begrijpen dat Joyce in tranen was na de warrige monoloog van Marco. Mijn hemel, er leek geen eind aan het langdradige verhaal te komen. Logisch dat ze jankte van opluchting toen hij eindelijk uitgepraat was.  

Het spel van Joshua, Amy Rose en Mike

Een andere veel voorkomende psychologische tactiek uit het dagelijks leven die we ook terug zien in het datingprogramma is haantjesgedrag. Joshua, Amy Rose en Mike demonstreerden in Winter Vol Liefde hoe je tijdens het daten je zelfvertrouwen opkrikt door concurrenten naar beneden te halen. Kleine venijnige steekjes onder water, het liefst op een manier zodat de andere persoon niets in de gaten heeft. Een totale afknapper in mijn ogen. Iemand die een ander klein maakt om zelf groot te zijn wil je toch niet als geliefde?

Vreemd genoeg werkt deze strategie juist wel heel goed bij sommige deelnemers van het programma. Blozende Benjamin smolt van het haantjesgedrag van Joshua en Sexy Saul wist niet hoe snel hij met opperbitch Amy Rose tussen de lakens moet kruipen. Hebben die mannen zaad in hun ogen? Zien ze dan werkelijk niet wat voor smerig spelletje er wordt gespeeld?

Een opmerking die Edith beter achterwege had kunnen laten

De grootste teleurstelling in de aflevering van vandaag kunnen we in het bingoboekje van Edith schrijven. Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat een vrouw met zoveel levenservaring staat te soppen in haar oma-onderbroek na de misselijke opmerkingen van Mike? Serieus? Dan moet je toch wel heel erg wanhopig op zoek zijn naar iemand die het spinrag uit je blije doos wil vegen.

Mike vertelde tijdens de opnames van Winter Vol Liefde dat hij thuis een kale poes heeft, waarop Edith reageerde: ‘O, zonder haar….lekker warm…maar dan mag je mijn poesje ook even verwennen.’ Als je als volwassen vrouw voor het oog van televisie kijkend Nederland zulke opmerkingen maakt, dan is het gebrek aan een seksleven wel je minst grote probleem. Edith, denk alsjeblieft even na voordat je zoiets zegt! Bescherm de beelddenkers onder de Winter Vol Liefde kijkers die in gedachten Mike al tussen je zure spatlappen zien liggen.

Sorry lezers, het wordt tijd om een einde te breien aan dit artikel. Ik moet echt snel op zoek naar een doosje Rennies, want ik ben een beetje misselijk van al dat rare gedoe. Heel veel sterkte allemaal met het verwerken van deze aflevering en tot morgen.

Klik hier om naar alle artikelen over Winter Vol Liefde en B&B Vol Liefde te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van Winter Vol Liefde elke maandag tot en met donderdag om 20:32 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdienst Videoland en NLziet zijn de afleveringen met Guido uit Arjeplog Zweden, Saul uit Riederalp en Benjamin uit Belalp Zwitserland, Marco uit Heggenens Noorwegen en Edith uit Tösens Oostenrijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 1 Winter Vol Liefde 2023