Geeft Edith de Limburgse Bart wel een eerlijke kans in Winter Vol Liefde?

Het gaat helemaal de verkeerde kant op bij Winter Vol Liefde deelnemers Edith en Bart in Tösens Oostenrijk. Waar het er eerder nog op leek dat het tweetal zich op een alcoholische wolk richting de zevende verdieping van de hemel zweefde, dalen zij nu met rasse schreden af naar het ravijn om te pletter te storten. In aflevering 3 wordt pijnlijk duidelijk waarom Cupido het niet in zijn harses haalt om een pijl in de billen van Edith te schieten. Is er nog hoop voor haar of zal ze eenzaam achter de geraniums verpieteren?

Edith zet Bart aan het werk in Winter Vol Liefde

Naarmate je als vrijgezel ouder wordt krijg je niet alleen een huid die lijkt op perkament papier, maar ook de eisenlijst waar je partner aan moet voldoen heeft het formaat van een XXL perkamentrol. Als Bart ontwaakt na zijn eerste nacht in Oostenrijk, staat Edith in alle vroegte op zijn deur te kloppen. ‘Ach wat schattig, ze brengt hem koffie op bed’, is mijn eerste gedachte. Helaas blijkt de vrouw met het pittige kapsel heel andere plannen te hebben met haar logé. 

Het Bifi worstje van Bart komt er al gauw achter dat de Winter Vol Liefde deelneemster niet op de deur staat te bonken omdat ze voornemens is om hem van zijn ochtendstijfheid te verlossen. Nee, er is werk aan de winkel. De collega van Edith heeft zich ziek gemeld, dus moet de Limburgse kerel de handen uit de mouwen steken. Moeizaam komt hij overeind uit bed. Zelfs de getatoeëerde kip op zijn borstkas lijkt er geen zin in te hebben. Toch is Bart de beroerdste niet en springt hij graag in de bres om een dame in nood te helpen.

De humor van Bart wordt niet gewaardeerd

Als ik het roteind naar Tösens in Oostenrijk zou rijden om Edith te bezoeken voor het RTL4 programma Winter Vol Liefde, dan ben ik na een korte nacht slaap niet te porren voor een portie arbeid. En al helemaal niet zonder mijn Goddelijke vadsige lichaam eerst van een fatsoenlijk ontbijt te voorzien. Wat dat betreft is Bart een stuk coulanter. Hij schikt zich zonder morren naar de wensen van Edith en weet zelfs op het vroege uur nog wat humor te produceren. 

Op een CSI waardige manier zoekt de jolige kerel naar vingerafdrukken tijdens het schoonmaakwerk en als hij vervolgens ook nog het woord ‘plitie’ in de mond neemt zit ik thuis op de bank te schuddebuiken van het lachen. Mijn wild op en neer springende vetrollen slaan mij nog net geen blauw oog. De humor van Edith is echter van een hoger niveau, want zij kan niet om de capriolen van Bart lachen. Een beloning voor zijn harde werk kan hij dan ook op zijn buik schrijven. 

In de middag zit Bourgondische Bartje moederziel alleen, want de gastvrouw moet werken. Van pure ellende scoort hij een paar worsten om zichzelf te verwennen. ‘Groot gelijk hoor’, roep ik richting de televisie, ‘je moet het wegvreten’. Dat er niets boven een ongezonde dosis soulfood gaat hoeft niemand mij uit te leggen. Vanaf dat moment besluit ik dat Bart en ik maatjes zijn voor de rest van het seizoen van Winter Vol Liefde. Wij begrijpen elkaar. Uit solidariteit grits ik een homp kaas uit de koelkast en vreet met hem mee.

Waarom is Edith zo kritisch?

Als Edith thuiskomt van het werk betrekt haar gezicht even snel als een heldere lucht in november. Er verschijnt nog net geen tekstwolkje boven haar hoofd met de zin: ‘Nondeju, heeft die luie lamzak nou helemaal geen vreten gemaakt?!’ Haar hoofd staat net zo zuur als de gemiddelde pH-waarde van een doos die al 10 jaar geen actie meer heeft gehad. 

Het schudden van mijn buik is inmiddels verschoven naar mijn onderkin en hoofdschuddend sla ik de onrealistische verwachtingen van de kritische dame gade. Bart is amper 24 uur in Oostenrijk om met haar te daten in Winter Vol Liefde en nu al verwacht Edith dat hij zich gedraagt als een getrouwde man. Jochie, kom maar gauw terug naar Nederland hoor. Desnoods ga ik wel met je op date. Vergeet niet de Oostenrijkse worsten mee te nemen, dan zorg ik voor kaas en borrelnootjes. Edith sturen we met Kerstmis wel een vriendje op batterijen.

Klik hier om naar alle artikelen over Winter Vol Liefde en B&B Vol Liefde te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt Winter Vol Liefde elke maandag tot en met donderdag om 20:32 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdienst Videoland en NLziet zijn de avonturen van Guido uit Arjeplog Zweden, Saul uit Riederalp en Benjamin uit Belalp Zwitserland, Marco uit Heggenens Noorwegen en Edith uit Tösens Oostenrijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Winter Vol Liefde / Bart

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 1 Winter Vol Liefde 2023