Drama is het geheime ingrediënt van het succes van Winter Vol Liefde

Het scherm van mijn laptop ziet er angstig wit uit. De cursor knippert ongeduldig in het Word document. Op de klok tikken de minuten veel te snel weg en de deadline voor dit artikel komt onderhand gruwelijk dichtbij. Ik ben lichtelijk in paniek, want wat moet ik in vredesnaam over aflevering 4 van Winter Vol Liefde schrijven? Zal ik vertellen dat Saul en Anti Roos stiekem een kopkluifsessie hebben gehad? Nee, dat zag iedereen van mijlenver aankomen. Net als hun lichtgevende spierwitte tanden.

Een bloedsaaie aflevering zonder drama

Er hangt liefde in de lucht en hoewel dat reuze fijn is voor de deelnemers van het programma, baal ik als een stekker. Het is nog veel te vroeg voor dat soort romantische bullshit, want het seizoen van Winter Vol Liefde is pas net begonnen. Het zal toch niet gebeuren dat die etterbakjes nu al verliefd worden? 

De tijd tikt verder en er zijn intussen alweer 10 kostbare minuten voorbij. ‘Kom op Jorit, schrijf eens wat leuks’, spreek ik mezelf streng toe. Misschien iets schrijven over Joshua die een gat in de tent van Benjamin heeft geprikt? Nee, dat klinkt wel heel dubbelzinnig. En laten we eerlijk zijn, het is een kwestie van tijd voordat de charmeur zijn tentstok in de sleuf van de gastheer schuift.

Over Winter Vol Liefde vrijgezel Guido valt ook niet veel boeiends meer te schrijven sinds hij de janksmoel van Margreet heeft ingeruild voor de spontane Elsje. In slechts een paar uur heeft het nieuwe duo al ontdekt dat ze een gemeenschappelijke voorliefde voor poepdozen hebben. Er wordt zelfs al over ‘synchroonpoepen’ gesproken. Guido en Elsje kunnen we dus ook wel afschrijven. Die hebben hun handen al vol aan hun E.coli avonturen.

Romantiek is leuk, maar drama is leuker voor de kijkers van Winter Vol Liefde

Tik, tak…tik, tak…tik, tak… De klok begint steeds dwingender te tikken. Zal ik dan maar schrijven dat de trui van Marco qua kleurmix verdacht veel overeenkomsten heeft met de haren op zijn hoofd? Nee dat is lullig, want het is zo’n lieve gozer. Hij heeft waarschijnlijk vlak voor zijn emigratie naar Noorwegen een tweedehands spinnewiel via Marktplaats op de kop getikt. Het recyclen van hoofdhaar is vast hartstikke duurzaam en goed voor het milieu. Wie weet gaat daar de rikketik van Tineke wel zo hard van kloppen dat ze van schrik haar tanden een keertje goed poetst.

Over Edith kan ik ook niks schrijven, want die was in mijn vorige artikel al zwaar de pineut. Eeuwig zonde aangezien ze uitgerekend in de aflevering van vandaag van een bankje afglibberde toen haar hartendiefje Mats een bal wist te raken tijdens een volleybalwedstrijd. Ik vraag me echt af wat Sigmund Freud hiervan zou zeggen. Maar ja, aan hem hebben we ook niks want die is al sinds 23 september 1939 zo dood als een pier.

Met nog maar 5 minuten op de teller tot de deadline van dit artikel verstreken is, kan ik niet anders dan concluderen dat het RTL4 programma Winter Vol Liefde behoorlijk saai is zonder drama en intriges. Denken jullie daar ook zo over of ben ik de enige persoon op deze aardkloot die smult van sensatie?

Klik hier om naar alle artikelen over Winter Vol Liefde en B&B Vol Liefde te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 1 van Winter Vol Liefde elke maandag tot en met donderdag om 20:32 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdienst Videoland en NLziet zijn de afleveringen met Guido uit Arjeplog Zweden, Saul uit Riederalp en Benjamin uit Belalp Zwitserland, Marco uit Heggenens Noorwegen en Edith uit Tösens Oostenrijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Winter Vol Liefde / seizoen 1 / Benjamin Zwitserland

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 1 Winter Vol Liefde 2023