De kerstgedachte is ver te zoeken tijdens de special Kerst met de familie Meiland

Na de Meilandjes kerstspecial in Lapland, het Franse Straatsburg en een cruise op de Middellandse Zee reist de familie dit jaar af naar Londen. Dolgelukkig dat ik het afgelopen seizoen van Chateau Meiland in de schoenen van een collega redacteur had weten te schuiven, ging ik uit van een kerstavond zonder dat hysterische zooitje. Waarschijnlijk had karma nog iets met mij te vereffenen, want de desbetreffende collega blijkt vanavond verhinderd te zijn waardoor ik alsnog de avond voor kerst zit opgescheept met de familie Meiland 

Kerst met de familie Meiland bestaat vooral uit klagen

De reis naar Engeland is een ‘ouderwets’ gezinstripje want Leroy, de echtgenoot van Maxime Meiland, en dochters Claire en Vivé zijn thuis gebleven. Uiteraard staan de gebruikelijke toeristische bezienswaardigheden van Londen op het programma, maar natuurlijk mag een dagje shoppen ook niet ontbreken. Zoals we kunnen verwachten van Martien en zijn gezin heeft het kerstuitstapje weer de nodige voeten in aarde. 

Ik moet bekennen dat ik werkelijk al in geen tijden meer heb gekeken naar Chateau Meiland en al na een minuut of vijf alweer weet waarom. Werkelijk alles wat er gebeurt is doordrenkt met gemopper, gegil en gezeur. ‘Waarom hebben ze hier niet gewoon euro’s? Waarom rijden ze niet gewoon rechts? Oh kut, ze hebben hier andere stopcontacten!’ Ja, het is wereldproblematiek van de eerste orde. In de SBS6 special Kerst met de familie Meiland is de kerstgedachte vakkundig vervangen door een berg ontevreden geklaag. In plaats van engelengezang klinkt er in Londen een klaagzang.

Tijdens een dagje sightseeing concludeert Martien dat The Big Ben wel erg over de top is en Maxime Meiland bedenkt ter plaatse een andere choreografie voor het wisselen van de wacht bij Buckingham Palace. De over het paard getilde diva vindt het allemaal veel te sloom gaan. Als Erica haar zachtjes aan haar haren trekt krijgt deze een grote muil van haar dochter. ‘Als je dat nog één keer doet dan sla ik!’ Ja lieve mensen, de kerstsfeer zit er goed in dit jaar. Is er dan helemaal niemand die Maxime eens tegen zichzelf in bescherming kan nemen? Het is toch geen gehoor hoe deze ‘dame’ tegen haar ouders spreekt? 

Gelukkig hebben we de capriolen van Erica Renkema nog

Zit ik mij dan alleen maar zitten irriteren tijdens de special Kerst met de Meilandjes? Nee hoor, ik moet onbedaarlijk gieren als Erica haar koffer uit de trein vergeet te halen. Als ze dan ook nog eens een verwoede poging doet om de trein tegen te houden, biggelen de tranen van het lachen over mijn wangen. Dag trein, dag koffer! De familie Meiland is onmiddellijk in mineurstemming. ‘Het is een smet op de kerst!’, gilt Martien Meiland en Maxime wil het liefst gelijk naar huis. Wat een gezelligheid!

Na het avontuur in Londen vertrekt de familie Meiland naar Nederland om hun pension Code Rosé in Noordwijk te versieren voor kerst. Kosten noch moeite worden gespaard en het resultaat is echt mooi. Daar valt niets op af te dingen. Familie en vrienden zijn uitgenodigd voor een kerstdiner met de Meilandjes. Nou ja, uitgenodigd is niet helemaal het goede woord, want het is wel de bedoeling dat iedereen zelf wat te eten meebrengt. Als tegenhanger mogen de gasten gratis blijven logeren in het pension én krijgen ze een in Londen aangeschafte kersthanger cadeau. Een hysterische kerst met de Meilandjes vieren en dan ook nog je eigen vreten mee moeten nemen is toch wel het ultieme kerstdrama. Mocht je deze kerst tijdens het diner je irriteren aan je schoonmoeder bedenk dan dat het altijd erger kan.

Klik hier om naar alle artikelen over Chateau Meiland te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media
Sandy Eireiner redacteur Tv-Vrouw

Sandy Eireiner is tv-recensent, redacteur, sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf.

De SBS6 kerstspecial met de Meilandjes is op streamingsdiensten Kijk en NLziet terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Kerst met de familie Meiland / Londen / 2023

Home » Televisie » special Kerst met de familie Meiland 2023