Kerst met de Meilandjes: Een hysterische kerstcruise 

Kerst met de Meilandjes 2022

Ben je zo blij als een hond met zeven l*llen dat het seizoen van Chateau Meiland 2022 erop zit, ik had ze nog niet bepaald gemist, komt er opeens Kerst met de Meilandjes. Soms heb je zo’n periode in je leven dat je het gevoel hebt dat de hele wereld het op jou heeft gemunt. En Kerst met de Meilandjes 2022 bevestigt dat gevoel. Moeten jullie mij hebben op kerstavond?! Na deze heerlijk uitnodigende inleiding heb je vast enorm zin om mijn schrijfsel te lezen over de Middellandse Zee cruise die de familie Meiland gaat maken. Gaan jullie mee?

Home sweet home

Martien Meiland is hun hek in Noordwijkerhout nog niet uit, als hij al roept dat hij blij zal zijn als hij weer thuis is. Nou dat gevoel delen we, want als jij weer thuis bent Martien betekent dit dat deze kerstspecial tot zijn eind is gekomen. Ik kan ook niet wachten. 

Nu ben ik gelukkig gek op cruises en ik besluit Kerst met de Meilandjes toch een kans te geven. Bij de slotaflevering van Chateau Meiland, waarin we het huwelijk van Maxime Meiland zagen, heb ik zelfs een traantje weggepinkt en mij nauwelijks geïrriteerd dus misschien wordt het best leuk.

Slimme Dirk

Martien Meiland zijn eerste spreekbeurt van vandaag heeft de titel ‘Wat is een cruiseschip?’ Martien weet ons te vertellen dat het eigenlijk ‘een appartementengebouw op water is dat drijft’. Waarom is de beste man nog nooit uitgenodigd voor De Slimste Mens vraag je, je af hè? Dirk, de vriend van Montana, gaat als enige van de familie niet mee met Kerst met de Meilandjes. Hij heeft het te druk. Kijk, zo’n Dirk die moet je uitnodigen voor De Slimste Mens. Gaat ver komen die jongen.

In de taxi naar het vliegveld besluit Martien Meiland dat hij wel op het bankje gaat zitten waardoor hij achteruit rijdt. ‘Misschien wel een keer lekker achteruit, ik ga altijd vooruit in mijn leven dus achteruit is ook wel een keer fijn’, zegt hij. Ik wil je niet ontmoedigen Martien maar het gaat al tijden achteruit, heel hard achteruit zelfs.

Nooit te oud

Fijn dat Martien Meiland ons tijdens het opstijgen van het vliegtuig even uitlegt dat ze omhoog gaan. Feitelijk gezien is dat het beste als je ergens wilt komen met een vliegtuig en ook het minst pijnlijk. Wanneer hij na aankomst bij cruiseschip Costa Smeralda ons nog even toelicht dat ‘Smeralda’ een vies woord is dat hem doet denken aan ‘rare plekken tussen je benen’,  dan weet je dat je niet voor niets hebt ingeschakeld bij Kerst met de Meilandjes. Je bent nooit te oud om iets te leren.

Geef Peppa ook een wijntje

Heel bijzonder om te zien dat familie Meiland de enige gasten lijken op de cruise. De enorme mensenmassa’s die je er doorgaans aantreft heb ik even gemist in Kerst met de Meilandjes of zijn ze uit het beeldmateriaal geknipt? Het cruiseschip legt bij verschillende Europese steden aan, alwaar de familie Meiland dan gezellig een uitstapje maakt. 

De tripjes bestaan doorgaans uit alcohol gerelateerde workshops en proeverijen. Best een logische keuze voor excursies, wanneer je een kleuter mee op sleeptouw neemt. Het arme schaap loopt en passant ook nog bijna een verlaat ‘shaken baby syndroom’ op in de buggy rit. Gelukkig wordt alle ellende goedgemaakt met een bezoekje aan het Peppa Pig restaurant op de boot. Wel alleen met papa en mama, want de rest van het gezelschap van Kerst met de Meilandjes is uiteraard totaal niet geïnteresseerd in een lunch waarbij de alcohol gemist moet worden.

Op is op

Kan iemand Martien Meiland trouwens eens proberen weg te houden bij mousserende wijnen? Dat achterlijke gegil wanneer er een fles bubbels ontkurkt wordt komt werkelijk mijn strot uit. 

Na Martien Meiland zijn ‘haar tutorial voor vierjarigen’ in aanloop naar het kerstdiner, kan ik echt niet meer. Ik ben op. De maniertjes, het gegil, het gevloek en het geschreeuw. Ik trek het steeds slechter. Ongetwijfeld zijn het stuk voor stuk lieve mensen, maar het is voor mij genoeg geweest. De enige die deze Kerst met de Meilandjes een glimlach op mijn gezicht wist te toveren was kleine Vivé. Wat een heerlijk vrolijk moppie is dat zeg. Nog zo lekker onbevangen, daar kan de hele familie Meiland een voorbeeld aan nemen.

Fijne kerst met of zonder de Meilandjes!

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de cruise van de familie Meiland in de 2022 Kerstspecial van de Meilandjes gemist en wil je deze speciale editie van Chateau Meiland graag terugzien? Kijk Kerst met de Meilandjes en alle afleveringen van Chateau Meiland die je in 2022 hebt gemist terug op NLZiet.

Beeld bron: Still Tv SBS 6 / Chateau Meiland / Kerst met de Meilandjes 2022

Home » Televisie » Kerst met de Meilandjes 2022