Martien en Maxime staan doodsangsten uit in Chateau Meiland

Vorige week zagen we in seizoen 9 van Chateau Meiland hoe de familie hun voormalig huishoudster Nadège en haar vriendin Agnès kennis lieten maken met de rare eetgewoontes van ons Hollanders. Vol afschuw keken de Franse dames toe hoe Martien en Maxime een haring met uitjes naar binnen stonden te werken. Of die cultuurshock nog niet genoeg was staat er in deze aflevering een bezoekje aan onze hoofdstad op het programma. Voordat het zover is mag Nadège eindelijk de niet meer zo kleine Claire weer in haar armen sluiten. De liefde spat van het scherm.

De familie Meiland neemt afscheid van Nadège

Het gehele gezelschap begeeft zich in Chateau Meiland richting Amsterdam om het laatste beetje Hollandse cultuur op te snuiven. Echter geen Wallen, Anne Frank huis of Madame Tussauds voor de familie Meiland en hun Franse gasten, maar pannenkoeken vreten en souvenirtjes scoren op de Albert Cuyp. Er volgt een rondvaart over de grachten, niet langs culturele hoogtepunten maar om kleine Claire de plek te laten zien waar Maxime Meiland en Leroy voor het eerst speeksel hebben uitgewisseld. Echt heel leerzaam. Not.

Dan zit het bezoek van Nadège en haar vriendin Agnès aan de familie in Chateau Meiland er alweer op en met de nodige waterlanders wordt er afscheid genomen. Als Nadège maar blijft herhalen wat een geweldig land Nederland is begin ik me toch af te vragen of Rutte dan toch niet gewoon gelijk had. Met de belofte elkaar snel weer te zien in Limoges is het afscheid een feit. ‘Ooo ree vaar’ dames.

Martien oververmoeid naar première in Chateau Meiland

Terwijl Martien het liefst terug naar bed zou gaan moet er gewerkt worden dus een schoonheidsslaapje is hem ook nu in Chateau Meiland niet gegund. De voormalig kasteeleigenaar is namelijk uitgenodigd voor de première van De Grote Sinterklaasfilm. Hoewel hij er geen pepernoot van snapt dat zijn rol in deze film minder groot is dan die van het jaar ervoor sleurt pa Meiland zijn vermoeide lijf toch naar de rode loper. Eenmaal daar moet er eerst een bakje pleur naar binnen gegoten worden wil de steracteur niet al vóór de film begint in slaap donderen.

Om te zorgen dat Martien niet overwerkt raakt is er maar weer eens een korte vakantie ingelast in Chateau Meiland. Er staat een tripje richting het niet zo verre zuiden op de planning en tot grote opluchting van de familie hoeft er deze keer geen Frans gesproken te worden. Wel wordt er onderweg driftig geoefend op de zachte ‘G’. Het gekissebis over wat er nu op de boterhammen in het lunchpakket had móeten zitten gaat gewoon op zijn Noordwijks.

Maxime Meiland staat doodsangsten uit

Eenmaal aangekomen in het mooie Maastricht is er van rustig herinneringen ophalen geen sprake, want iedereen wil op de foto met de familie. Het is zelfs zo erg dat de volgescheten luier van Vivé door de getergde Meilandjes met beide handen wordt aangegrepen om vlug ergens een restaurant in te duiken. Eenmaal op de hotelkamer snakt Martien zo erg naar een momentje voor zichzelf dat hij Erica met een tandenborstel en een klodder ‘Veet’ zijn kamer uit probeert te werken. Ik denk niet dat het wat uithaalt tegen de haren op haar tanden Mart.

In Valkenburg stappen de dappere dodo’s met klotsende oksels in de kabelbaan om boven op de heuvel te gaan rodelen en van het mooie uitzicht te genieten. Een ware lijdensweg voor hen met hoogtevrees. Terwijl Martien en Montana blijven gillen over hoe hoog het is, staat Maxime ware doodsangsten uit in deze aflevering van Chateau Meiland. Dit alles onder hoongelach van Leroy. Eenmaal boven zien we de pension Code Rosé eigenaar wederom angstig wegrennen. ‘Opdringerige fans’ roept Martien Meiland al zal het me niks verbazen als het ook hier niet gewoon een gevalletje volle broek is geweest.

Klik hier om naar alle artikelen over seizoen 7, seizoen 8 en seizoen 9 van Chateau Meiland te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Beeld bron:  Still Tv SBS6 / Chateau Meiland / Seizoen 9 / 2023

Home » Televisie » aflevering 13 seizoen 9 Chateau Meiland 2023